Ez a csodálatos megjelenésû torta azonnal a kedvenced lesz. Ráadásul nemcsak szép és nagyon finom, hanem egészséges is. De ami a legjobb benne: szinte pillanatok alatt elkészíthető ez a joghurt torta. Próbáld ki és varázsold el vele a családodat!
HOZZÁVALÓK:
- 500 g görög joghurt vagy tejföl
- 6 evőkanál Eritrit
- 3 evőkanál zselatinpor
- 10 szem eper
- 10 szem málna
- 1 darab narancs, felkockázva
- 1 marék áfonya
- 1 csomag diétás keksz vagy zabkeksz
Így készítheted el:
1. Egy nagyobb, kerek edényt háztartási fóliával bélelj ki.
2. Egy másik tálban keverd össze a kézzel apró darabokra összetört kekszet, a megtisztított, apróra vágott gyümölcsökkel.
3. A zselatint a ráírt használati útmutató szerint készítsd el és keverd el a joghurttal a kettőt keverd össze és öntsd a fóliával kibélelt edénybe.
4. Tedd 3-4 órára a hűtőszekrénybe, majd a fólia segítségével borítsd ki egy nagyobb tányérra.
Hasznos baktériumok
Az erjesztett tejtermékek, például a joghurtok rendszeres fogyasztása támogatja a bélflóra kiegyensúlyozott munkáját – amely nélkül nincs egészséges bélműködés. A szokásos joghurtcsírák azonban a felső tápcsatornában megtett utat – az ott termelődő gyomorsav miatt – csak 2-30%-ban élik túl. Ezzel szemben az úgynevezett probiotikumok esetében ez az arány 80-90%. Ennek köszönhetően az utóbbiak jótékony hatása messze felülmúlja a hagyományos joghurtokét.
Ideális táplálék
A joghurt könnyen emészthető állapotban tartalmaz bizonyos létfontosságú tápanyagokat, például vitaminokat, bioaktív és ásványi anyagokat, fehérjét, illetve zsírt. 100 g zsírszegény joghurtban például 115 mg kalcium, 150 mg kálium és 11 mg magnézium található.
Ez is érdekelhet: