Ha nincs kedved órákig a konyhában bíbelődni, próbáld ki ezt a receptet.

Sütés nélkül készül ez a mennyei joghurt torta

Ez a csodálatos megjelenésû torta azonnal a kedvenced lesz. Ráadásul nemcsak szép és nagyon finom, hanem egészséges is. De ami a legjobb benne: szinte pillanatok alatt elkészíthető ez a joghurt torta. Próbáld ki és varázsold el vele a családodat!

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g görög joghurt vagy tejföl
  • 6 evőkanál Eritrit
  • 3 evőkanál zselatinpor
  • 10 szem eper
  • 10 szem málna
  • 1 darab narancs, felkockázva
  • 1 marék áfonya
  • 1 csomag diétás keksz vagy zabkeksz

Így készítheted el:

1. Egy nagyobb, kerek edényt háztartási fóliával bélelj ki.

2. Egy másik tálban keverd össze a kézzel apró darabokra összetört kekszet, a megtisztított, apróra vágott gyümölcsökkel.

3. A zselatint a ráírt használati útmutató szerint készítsd el és keverd el a joghurttal a kettőt keverd össze és öntsd a fóliával kibélelt edénybe.

4. Tedd 3-4 órára a hűtőszekrénybe, majd a fólia segítségével borítsd ki egy nagyobb tányérra.

joghurt egészség

Fotó: Shutterstock

Hasznos baktériumok

Az erjesztett tejtermékek, például a joghurtok rendszeres fogyasztása támogatja a bélflóra kiegyensúlyozott munkáját – amely nélkül nincs egészséges bélműködés. A szokásos joghurtcsírák azonban a felső tápcsatornában megtett utat – az ott termelődő gyomorsav miatt – csak 2-30%-ban élik túl. Ezzel szemben az úgynevezett probiotikumok esetében ez az arány 80-90%. Ennek köszönhetően az utóbbiak jótékony hatása messze felülmúlja a hagyományos joghurtokét.

Ideális táplálék

A joghurt könnyen emészthető állapotban tartalmaz bizonyos létfontosságú tápanyagokat, például vitaminokat, bioaktív és ásványi anyagokat, fehérjét, illetve zsírt. 100 g zsírszegény joghurtban például 115 mg kalcium, 150 mg kálium és 11 mg magnézium található.

 

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.