Csak néhány egyszerű tippet kell betartania, ha karcsú derekat szeretne. Van köztük örök és általános érvényű jó tanács, de akadhat olyan trükk is, amely első hallásra meglepő lehet.

Maradjon karcsú a dereka!

1. EGYEN DESSZERTET!

Bizony, jól hallotta. Egy falatnyi édesség a főétkezések után segít tudatosítani az agyban, hogy az étkezés befejeződött. Így elkerülhető a túlevés, nem fogunk többet enni az indokoltnál. Mert ott van az az utolsó, záró falat. Ami lehet egy falatka magas kakaótartalmú csokoládé. A 70 százalékos vagy még magasabb kakaótartalmú csokoládé antioxidánsokban gazdag, tehát kifejezetten egészséges.

2. TÖBB KALCIUMOT!

Napi 1800 milligramm kalcium akár 80 kalória felszívódását is meggátolhatja. A kalcium ugyanis serkenti az emésztést, lassítja a zsírok lerakódását. Ennek érdekében fogyasszon el naponta 3 deciliter zsírszegény tejet vagy sovány túrót.

3. FŰSZEREZZEN!

A kapszaicin – a csípős paprika egyik alkotóeleme – az egyik leghatékonyabb zsírégető. A csípős íz ugyanis gyorsabbá teszi az anyagcserét. A kapszaicin megemeli a szervezet hőháztartását, így több energiára van szüksége, hogy az optimális hőmérsékletre hűtse a testet. Használjon csilit, erőspaprika-krémet, de kipróbálhatja a szintén zsírégető hatású gyömbért vagy fahéjat is.

4. CSAK TERMÉSZETESEN!

Igyekezzen minél kevesebb mesterséges anyagot, tartósítószert, sót fogyasztani. Ezek ugyanis méreganyagok, amelyek puffasztanak, lerakódnak a szervezetben és emésztési zavarokat okoznak. Válassza a természetes ételeket, a frissen sült pékárut – lehetőleg teljes kiőrlésű gabonából –, az idényzöldségeket, gyümölcsöket, és a húsokból keresse a helyi, megbízható forrásból származó húsféleségeket.

5. HÉJÁBAN A VITAMIN!

Bizony, a körtét, almát ne meghámozva egye! Nem csak vitaminból, de rostból is a héjakban található a legtöbb. Persze arra nem biztatjuk, hogy a narancs héját is egye meg, de ha csak teheti, teljes valójukban fogyassza a zöldségeket és gyümölcsöket.

6. LEGYEN KÉZNÉL ZÖLDSÉG!

Szigorúan nassolási célzattal. Tartson magánál sárgarépagolyókat vagy csíkokat, feldarabolt kígyóuborkát, karalábét. Ha megéhezik, ezeket nassolja, ne csokit vagy bármi más édességet. A nyers zöldségeknek nagyon magas a víz- és a rosttartalmuk, így kellemesen telítenek és az emésztést is serkentik.

7. KERÜLJE A SVÉDASZTALOKAT!

Ha már étteremben eszik, akkor lehetőség szerint olyan helyre menjen, ahol nincs svédasztal. Az All you can eat éttermekben ugyanis hajlamosak vagyunk minél többet enni, hogy megérje az árát. Maradjon a jól bevált, egyszerű éttermeknél. Előételnek rendeljen salátát vagy egy könnyű levest, az étkezést pedig zárja fahéjjal ízesített kapucsínóval.

Ezek is érdekelhetik:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink