Mindenki formás feneket és lapos hasat szeretne, de ez sajnos nem mindenkinek jön össze. Előfordulhat, hogy minden igyekezete ellenére marad egy kis zsírpárna a pocakon vagy a combok területén. Lehet, hogy a tudtán kívül valami olyasmit fogyaszt, ami alattomosan hizlal? El sem hinné, milyen, egészségesnek gondolt ételek okozhatnak súlyfelesleget.

8 étel, amiről azt hitte nem hizlal, pedig de!

Görögdinnye

A lédús gyümölcs leginkább magas víztartalmának és édes ízének köszönheti népszerűségét. A magas folyadéktartalom valóban nagy előny, ám a magas cukortartalom kevésbé. Nyáron a dinnyefogyasztást időzítse a délelőtti órákra, délután vagy este ugyanis a sok cukor már nem szívódik fel rendesen és zsírként rakódik le.

Ananász és papaya

Magas bromelaintartalmuk miatt váltak népszerűvé. Ez az enzim ugyanis nem csak gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, de zsírégetőként is ismert. Ez így is van, csakhogy a bromelain leginkább a növények szárában található, és csak kisebb mennyiségben magában a termésben. Így, hiába eszik nagy mennyiséget az egzotikus gyümölcsökből, a zsírégető hatás nem feltétlenül jelentkezik látványosan. A cukortartalmuk ellenben igen magas, ami nem csökkenti, hanem éppen növeli a derékbőséget.

gyümölcs, cukor

Bizonyos gyümölcsökre érdemes jobban figyelni, mivel magas bennük a cukor, így este már nem javasolt a fogyasztásuk.
Fotó: shutterstock

Tojás

Rengeteg érv szól a tojásfogyasztás mellett és ellen is. A tojás remek fehérjeforrás, ellenben növeli a koleszterinszintet. A megoldás ez esetben is a mértékletesség. Hetente 2-4 tojásnál többet nem javasolt enni, így nincs veszélyben sem a koleszterin, sem a jó alak.

Tej

Egészséges, tápláló, magas a kalciumtartalma, erősíti a csontokat. mindez igaz, ám ha nem ügyelünk a tejben található zsír mennyiségére, akkor bizony hizlalhat is. Az alacsony zsírtartalmú tej könnyebb, kevesebb benne a zsír, így bátran ihatunk belőle készült nagy pohár tejeskávét. A 1,5%-os tej ideális választás. ha alacsony zsírtartalmú tejet fogyasztunk, még nem kell attól tartanunk, hogy kevesebb kalciumot juttatunk a szervezetünkbe. A zsír mennyisége nem befolyásolja a kalcium mennyiségét.

Joghurt

A gyümölcsjoghurtok sok esetben sajnos inkább cukrot, semmint gyümölcsöt tartalmaznak. Igaz ez az alacsony zsírtartalmú vagy light termékekre is. Mindig olvassa el az összetevők mennyiségét, hiszen sok esetben a joghurt nem egészséges nass, hanem édes desszert kategóriának minősülne. Válassza inkább a natúr joghurtot és abban keverjen el friss gyümölcsöt.

Zöldségchips

Az alma-, a banán- vagy bármely zöldségchips egészséges alternatívának tűnhet a sós, sajtos és egyéb ízesítésű burgonyaszirmokkal szemben. Az igazság azonban az, hogy leginkább csak a kalóriatartalmuk alacsonyabb, míg a szénhidráttartalmuk a zöldségchipseknek is magas. De van jó zöldséges chips is. Ilyen például a kelkáposztából készült, amely bioboltokban, nyers ételeket kínáló éttermekben kapható. Nagyon egészséges és a szénhidráttartalma is kedvező.

Gabonapehely

A gabonapelyhek fogyasztása nagy lutri! Alaposan el kell olvasni az összetevőket és az arányukat. Még a leghangzatosabb jelzőkkel ellátott gabonapehely is lehet cukorban, sőt akár zsírban gazdag. Igyekezzen teljes kiőrlésű, lehetőség szerint cukormentes verziót vásárolni. És persze a fogyasztásakor natúr joghurttal vagy zsírszegény tejjel öntse nyakon.

Gyümölcsből mennyit?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink