Jelszó: liszt helyett rost! Legyen egészséges ami finom, mutatjuk a megoldást!

Sárgabarackos gyümölcskenyér cukor nélkül

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g zabpehelyliszt
  • 50 g cukormentes vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj, felolvasztva
  • 80 g cukrozatlan habtejszín
  • 3 tk folyékony diétás édesítő
  • 6 db tojás
  • 2 tk sütőpor

Töltelék:

  • 8 db közepes méretű sárgabarack
  • 1 tk útifűmaghéj
  • 1 mk folyékony diétás édesítő

Díszítés:
porrá darált eritrit

Fotó: freepic

Elkészítés:
1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.

2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, pudingpor, sütőpor.

3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.

4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts egy réteget a tésztából.

5. A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.

6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.

Fontos infók:
– Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
– A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
– Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
3 zseniális étel sütőtökből, ha diétázol
A sütőtök nem csak finom, hanem alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt ha fogyni szeretnél egy szuper alapanyag.
Természetes módszerek nőknek vérnyomás csökkentésére
A változó kor számos kellemetlen tünettel jár, mint a hangulatingadozás, hőhullám, álmatlanság. De vajon mi köze a vérnyomásunkhoz?
Mire jó az orvosi masszázs? A kéz gyógyító ereje
Az orvosi masszázsként is emlegetett fizioterápiás módszer a mozgásszervi betegségek kezelésére, önállóan vagy gyógytorna kiegészítéseként, de a megelőzés tekintetében is fontos lehet. Eláruljuk, hogy pontosan milyen problémáknál érdemes szakembert felkeresni.

Ajánlataink