HOZZÁVALÓK:
- 100 g zabpehelyliszt
- 50 g cukormentes vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejföl
- 10 dkg vaj, felolvasztva
- 80 g cukrozatlan habtejszín
- 3 tk folyékony diétás édesítő
- 6 db tojás
- 2 tk sütőpor
Töltelék:
- 8 db közepes méretű sárgabarack
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 mk folyékony diétás édesítő
Díszítés:
porrá darált eritrit
Elkészítés:
1. A sütőt kapcsold be 160 fokra.
2. Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat: zabpehelyliszt, pudingpor, sütőpor.
3. Keverd csomómentesre a tojásokat az olvasztott vajjal, az édesítővel, a tejszínnel és a tejföllel. A sárgabarackot kockázd fel és forgasd össze az édesítővel, illetve az útifűmaghéjjal.
4. Vajazz ki 4 db kb 5x12cm-es sütiformát, mindegyik aljába simíts egy réteget a tésztából.
5. A tésztaréteget szórd meg barackdarabokkal, majd a maradék masszát oszd el igazságosan a 4 formában. A süti tejére szórj még a barackból, majd előmelegített sütőben kb. 55-60 perc alatt süsd készre.
6. Ha kész, emeld ki a gyümölcskenyérkéket a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Végül porrá darált eritrittel megszórva tálald.
Fontos infók:
– Alsó-felső sütést használj és a légkeverést csak az utolsó 15-20 percben kapcsold be.
– A tészta külseje omlós, a belseje pedig kicsit krémesebb állagú a pudingpor miatt.
– Sütés után egy kicsit összeesik a süti, de ez teljesen normális.
EZ IS ÉRDEKELHET
- Fagyi a diétában! Jégre tesszük a kilókat
- Vaníliás chiapuding bogyós gyümölcsökkel
- Szénhidrátcsökkentett sajttorta
- Cukor- és gluténmentes banánkenyér
- Erdei gyümölcsös fagyi házilag