Olyan szendvicsvariációkat ajánlunk, melyek sok egészséges alapanyagot tartalmaznak, laktatóak, de mégsem hizlalnak. Válasszunk csökkentett szénhidráttartalmú kenyereket, már a legtöbb áruházláncban kaphatóak. Az ilyen kenyér 100 grammjában 6 gramm szénhidrát van, ami tizedannyi, mint a hagyományos fehér kenyérben. Állaguk, ízük tökéletes, kenyérélményt kapunk, miközben egyáltalán nem kell aggódni a fogyasztásuk miatt. Nem olcsóak, az igaz, de ebből sem.
Ricotta retekkel
Az alapkrém fokhagymás ricotta. A zúzott fokhagymát keverjük a ricottába, sózzuk meg. Tegyük a kenyérre, vágjunk rá néhány szelet zsenge retekkarikát.
Caprese szendvics
A klasszikus caprese salátát tálalhatjuk pirított vagy friss, ropogós telje ch csökkentett, vagy teljes kiőrlésű pékárun. Egy kiskanálnyi olívaolajjal locsoljuk meg a kenyeret, tegyük rá a mozzarellaszeletet és a paradicsomot, egy vékony karika uborkát, egy olajbogyót, majd egy levélke bazsalikomot. hagymakedvelők lilahagyma-karikával dobhatják fel ezt a szendvicset.
Baconos-spárgás szendvics tojással
Szintén frissen, melegen jó ez a variáció is. Pároljuk meg kevés vízen a spárgát. Mikor már puhul, készítsünk bugygyantott tojást. Forró vízbe tegyünk egy kanál ecetet, és ebbe üssük bele a tojást. Vágjuk fel a kenyeret, tegyük alulra a tojást, rá a spárgát, és a tetejére a bacont. Frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Minipizza
Megint egy sütős változat, de gyorsan elkészül. Mélyhűtött leveles tésztából ( már lehet kapni tönkölyös leveles tésztát, válasszuk azt!) egy pohárral vagy nagyobb pogácsaszaggatóval vágjunk ki akkora köröket, hogy egy nagyobb paradicsomkarika ráférjen. tegyünk mindegyikre egy szelet paradicsomot és egy darabka szardíniát. Sózzuk, és a végén friss őrölt borssal ízesítjük. 180 fokon pár perc alatt elkészül. Figyelni kell, nehogy megégjen a (hamis) minipizza.
Halas spárgás variáció
Ez az étel frissen, melegen az igazi. A spárgával nagyon hatásosan dekorálhatjuk a szendvicset. Pároljuk meg kevés vízen, és tartsuk melegen. A tőkehalat kevéske fokhagymás vajon süssük meg, és a végén öntsünk rá kevés tejszínt. Sózzuk, borsozzuk. Minden szelet kenyérre helyezzünk egy halat és néhány szál párolt spárgát.
MI LEGYEN AZ UZSONNA? SZENDVICSEK HÉTKÖZNAPOKRA– 1. RÉSZ
5 SZUPER SZENDVICS, AMI CSAK 300 KALÓRIA