Egy rövid időre nem figyeltél oda, túl sokat ettél, és ez hastájékon is meglátszik? Ezekkel az egynapos diétákkal megszabadulhatsz némi feleslegtől, és újra feltöltődhetsz energiával!

Top 3 egynapos diéta, ha kicsit elengedted magad...

A különleges alkalmakkor – mint például egy ünnep, egy születésnap, családi-baráti buli, esküvő – még azok is hajlamosabbak „bűnözni”, akik egyébként rendkívül kiegyensúlyozottan étkeznek. Pár nap szerencsére még nem a világ, egy kis étrendi odafigyeléssel, némi visszafogottsággal és picivel több testmozgással könnyen orvosolható a probléma. Ebben segít az alábbi három egynapos diéta.

1. egynapos diéta: Smoothie-nap

Friss ízek, vitamindús kortyok

Helyettesítse étkezéseit egy napon keresztül négy erőitallal! A szervezet nagyszerűen tudja hasznosítani a pürésített gyümölcsökben és zöldségekben lévő tápanyagokat, amelyek segítik a méregtelenítést, és kedvező hatással vannak az emésztésre is. Állítsa hát össze a saját smoothie-receptjét! Figyelem: egy ilyen lékúrát egy napnál tovább csak orvosi felügyelet mellett szabad végezni!

Az alap:

Zöld leveles zöldségek, mint például kínai kel, spenót (lehet mélyhűtött), rukkola, fejes saláta, római saláta stb.

+ Gyümölcsök:

Például alma, narancs, szőlő, körte, ananász vagy mirelit cseresznye, meggy, bogyós gyümölcsök.

+ Édesítés:

Banán, datolya, szárított szilva, szárított sárgabarack – de csak mértékkel!

+ Egyéb fűszerek:

Gyömbér, citromlé, friss gyógynövények, például menta, koriander, melissza, petrezselyem stb.

 

2. egynapos diéta: Salátanap

Lakjon jól egészséges fogásokkal!

Az édes-lédús gyümölcssalátától kezdve a ropogós zöldségsalátán át egészen a nyerskosztig: a képzeletének csak a pénztárcája szabhat gátat! Ha kreatív szeretne lenni, adjon hozzá gazdagon különböző keserű anyagokat (lásd: lent), hogy elősegítse a zsírbontást és az emésztést. A teljesség érdekében egészítse ki kiváló minőségű fehérjeforrással is. Fontos hozzávaló még az alacsony kalóriatartalmú nyers zöldség, amely segít a teltségérzetet elérésében. Keserű anyagok gazdagon: Adagonként legalább egy marék retek, cikória, rukkola.

  • Fehérje: Egy adag (kb. 125 g) csirke- vagy pulykamell, tonhal vagy 2 db tojás.
  • Friss fűszerek: Petrezselyem, snidling, bazsalikom stb..
  • Nyers zöldségek: Bármi, amit szeretne, például reszelt sárgarépa, cukkini, retek, uborka, paradicsom.
  • Dresszing: Keverjen össze 1 tk olívaolajat egy kevés mustárral és pár csepp citromlével vagy balzsamecettel. Ízesítse ízlés szerinti fűszerekkel.
  • Zöld saláták: Jég-, fejes, madár-, endívia, római saláta stb..
  • Keserű anyagok gazdagon: Adagonként legalább egy marék retek, cikória, rukkola.

 

Rizsnap

Rosszkedvűző finomságok

A rizs könnyen emészthető szénhidrát, ráadásul B-vitamin-tartalmánál fogva még a kedélyállapotot is javítja. Fogyasszon barna rizst: natúr módon főzzön meg 250 g-nyit, és ezt ossza el a teljes napra. Gazdagítsa zöldségekkel és némi sovány fehérjével, de édesítheti zsírszegény tejjel és pár csepp mézzel is.

 

Segítse a fogyást aktív életmóddal!

Ha karcsúsodni szeretne, természetesen érdemes beiktatnia az életébe a rendszeres sportot. Nemcsak kalóriát égethet el vele, hanem a hangulatára is jó hatással lesz. Az alábbi listából válasszon naponta két tételt!

  • 10 perc ugrókötelezés
  • 30 perc tempós séta
  • 20 perc kocogás
  • 10 perc súlyzós gyakorlat a felsőtestre
  • 15 perc nyújtás
  • 15 perc tánc a kedvenc zenéjére
  • 3 x 10 db zsugorfelülés az izmos hasért

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink