Megtorpanás. A legtöbb diétázó ismeri az érzést: amikor keményen edzünk, szigorúan étkezünk koplalunk, de a mérleg mégsem hajlandó elmozdulni egy bizonyos pontról. Íme, néhány vészjósló jel, amely szerint a diétájára újraindításra szorul!

Újraindítás! 7 jel, hogy a diétája frissítésre szorul

1. JEL: Azt hiszi, hogy a csirke unalmas

Rengeteg diétás recept első számú hozzávalója a csirke. A csirkemellfilé a legkevesebb zsírt, ám igen sok proteint tartalmazó húsféle. De nem csak a zsír-, a kalóriatartalma is alacsony. Íze azonban semleges, állaga kicsit száraz, így sok diétázónak villámgyorsan elmegy tőle a kedve. Pedig a csirkét ezerféleképpen el lehet készíteni, ráadásul nem a csirke az egyetlen alacsony zsírtartalmú hús opció. Nyugodtan fogyasszon mellette pulykamellfilét vagy sovány sertéskarajt is.

2. JEL: Egyhangú étrend

Sok fogyókúrázó lustaságból vagy félelemből igen egyhangú étrendet követ. Pedig a diéta nem egyenlő a hús-saláta menüvel. Legyünk egy kicsit bátrabbak, keresgéljünk recepteket, és ne érjük be a legegyszerűbb megoldással. Az egyhangú étrend nagyon hamar elveszi a kedvet a fogyókúrától, ráadásul indokolatlan és gyötrő éhségbe kergetheti a fogyni vágyókat.

3. JEL: Állandóan a receptújságokat böngészi

Csorgó nyállal és korgó gyomorral lapozgatja a különféle receptújságokat és böngészi a receptes weboldalakat? Ez annak a nyilvánvaló jele, hogy az igényei, vágyai nincsenek kielégítve. Amennyiben mindig valami olyasmi után sóvárog, amit nem engedhet meg magának, a módszerével komoly gondok lehetnek. Sóvárgás helyett keressen egészséges, különleges, ínyenc recepteket. Főzőcskézzen otthon minőségi, válogatott alapanyagokból, kalória- és zsírszegényen. Ha felfedezi az egészséges ételekben rejlő potenciált, akkor nem fog fájni a szíve egy tányérnyi sztrapacskáért.

4. JEL: Nem tud nemet mondani

Hiába döntötte el, hogy lefarag egy kicsit a feleslegéből, amint belép a közértbe, máris a legkalóriadúsabb fogások után kezd el kutatni. Ez nem igazán kedvez a felesleges kilóknak. Minden, így a diéta is elsősorban fejben dől el. Amennyiben nem képes a megfelelő mértékben önuralmat gyakorolni, próbálja ki azt, hogy csak és kizárólag az előre megírt listája alapján vásárol, és semmi mást nem tesz a kosarába.

5. JEL: Állandóan éhes

Nagyon rossz módszert követhet, ha állandóan éhezik. Nem arról van szó, hogy állandóan jóllakottnak kell lennie, de a folytonos éhezés sem célravezető. Változtasson a módszerén, fedezzen fel új ízeket, ételeket, lehetőségeket. Mozogjon többet, és időnként engedjen meg magának egy-egy csalónapot is, amikor szénhidráttal, édességgel jutalmazza magát. A szervezetnek ennyi kilengésre szüksége van, hogy másnap új erőbedobással vegye fel a harcot a kilók ellen.

6. JEL: Túl sokat nassol

Egész nap rágcsál, csipeget, állandó éhségérzet gyötri. Valószínűleg túl keveset eszik a főétkezések alkalmával, így az agya nem kapja meg a „jóllakott” üzenetet. Ügyeljen arra, hogy az étrendje a megfelelő mértékben tartalmazzon fehérjét és minőségi szénhidrátot. Napi két nassnál többet ne engedjen meg magának, ezek is lehetőség szerint maradjanak 150-200 kalória alatt.

7. JEL: Fáradtan vásárol

Ha fáradtan megy vásárolni, akkor hajlamos számos felesleges, kalóriában igencsak gazdag dolgot a kosarába pakolni. A fáradt szervezet szénhidrátot kíván, azon belül is elsősorban cukrot, amely látszólag élénkíti az idegrendszert. Soha ne menjen fáradtan vásárolni! Inkább pihenjen egyet, de ha erre nincs lehetősége, előtte egyen meg egy banánt vagy valamilyen fehérjében gazdag ételt, ami emeli az energiaszintjét.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.