Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával.

85 órát futott a magyar futónő, egy hónapja még melenómával műtötték

Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával. Emberfelettit produkál a 49 éves ultrafutó: decemberben az Antarktiszon végzett a dobogó csúcsán, most pedig egy egészen más terepen, 350 kilométeres távot teljesítve lett a női mezőny 7. helyezettje.

Jó ügy is motiválta

Skóciai futását az InDaHouse szervezetnek ajánlotta fel a sportoló, akinek követői a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül saját mozgásukkal is tudták támogatni az egyesület munkáját. Hála a lelkes futóknak, Szilvivel együtt a kitűzött félmillió forintos támogatás is célba ért augusztus 15-én. A szervezet a támogatást Egészségprogramjának stabil működtetésére fogja fordítani. A programmal biztosítani tudják a megfelelő szűrővizsgálatokat és a szükséges egészségügyi kezelésekhez való hozzáférést a több mint 230 InDaHouse-os gyereknek.

Erősebb, mint valaha

Rosszindulatú melanómát diagnosztizáltak az ultrafutónál júniusban, de ő két műtét után is úgy döntött, elindul a versenyen kevesebb, mint egy hónappal a második beavatkozás után. „Elfogadtam, hogy most ebből kell kihozni a legtöbbet és bíztam magamban. Azért azt nem könnyű helyrerakni fejben, hogy a verseny előtt három héttel még 5 kilométert sem tudsz futni, de hinned kell benne, hogy menni fog a 350” – nyilatkozta Szilvi egyik fő támogatójának, a CHERRISK biztosítási platformnak adott exkluzív interjújában. Elmondása szerint elég kegyetlen próbatétel volt a szakadó esőben, szélben, majd ködben haladni, de őt nem olyan fából faragták, hogy feladjon egy kihívást. „A nehézségeket nem gondoltam túl. Egy percig nem hittem, hogy bármi megállíthat, csak haladtam” – mondta az interjúban, amelynek teljes változata ezen a blogon érhető el.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink