Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával.

85 órát futott a magyar futónő, egy hónapja még melenómával műtötték

Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával. Emberfelettit produkál a 49 éves ultrafutó: decemberben az Antarktiszon végzett a dobogó csúcsán, most pedig egy egészen más terepen, 350 kilométeres távot teljesítve lett a női mezőny 7. helyezettje.

Jó ügy is motiválta

Skóciai futását az InDaHouse szervezetnek ajánlotta fel a sportoló, akinek követői a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül saját mozgásukkal is tudták támogatni az egyesület munkáját. Hála a lelkes futóknak, Szilvivel együtt a kitűzött félmillió forintos támogatás is célba ért augusztus 15-én. A szervezet a támogatást Egészségprogramjának stabil működtetésére fogja fordítani. A programmal biztosítani tudják a megfelelő szűrővizsgálatokat és a szükséges egészségügyi kezelésekhez való hozzáférést a több mint 230 InDaHouse-os gyereknek.

Erősebb, mint valaha

Rosszindulatú melanómát diagnosztizáltak az ultrafutónál júniusban, de ő két műtét után is úgy döntött, elindul a versenyen kevesebb, mint egy hónappal a második beavatkozás után. „Elfogadtam, hogy most ebből kell kihozni a legtöbbet és bíztam magamban. Azért azt nem könnyű helyrerakni fejben, hogy a verseny előtt három héttel még 5 kilométert sem tudsz futni, de hinned kell benne, hogy menni fog a 350” – nyilatkozta Szilvi egyik fő támogatójának, a CHERRISK biztosítási platformnak adott exkluzív interjújában. Elmondása szerint elég kegyetlen próbatétel volt a szakadó esőben, szélben, majd ködben haladni, de őt nem olyan fából faragták, hogy feladjon egy kihívást. „A nehézségeket nem gondoltam túl. Egy percig nem hittem, hogy bármi megállíthat, csak haladtam” – mondta az interjúban, amelynek teljes változata ezen a blogon érhető el.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez lesz a kedvenc diétás, nyári sütid: barackos ropogós
Ezt a diétás édességet pillanatok alatt elkészítheted, hidegen és melegen is isteni. 
Ezért nem mindegy, hogyan pótlod a magnéziumot
A magnézium a szervezet számos folyamatában fontos szerepet játszik, beleértve a vérnyomás és a vércukorszint szabályozását, az energiatermelést és a csontok optimális egészségének megőrzését.
Időnként nem árt egy kis takarítás: használd a turmixok erejét
Ilyenkor tavasszal érdemes kihasználni a rengeteg friss zöldség és gyümölcs gyógyító erejét. Igyunk minden nap turmixokat!
Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.

Ajánlataink