Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával.

85 órát futott a magyar futónő, egy hónapja még melenómával műtötték

Az első éjjel a futók harmada fejezte be a küzdelmet, de Lubics Szilviának egy pillanatig nem fordult meg a fejében, hogy feladja. Pedig a háromgyerekes fogorvost alig egy hónappal a verseny előtt műtötték melanómával. Emberfelettit produkál a 49 éves ultrafutó: decemberben az Antarktiszon végzett a dobogó csúcsán, most pedig egy egészen más terepen, 350 kilométeres távot teljesítve lett a női mezőny 7. helyezettje.

Jó ügy is motiválta

Skóciai futását az InDaHouse szervezetnek ajánlotta fel a sportoló, akinek követői a CHERRISK GO alkalmazáson keresztül saját mozgásukkal is tudták támogatni az egyesület munkáját. Hála a lelkes futóknak, Szilvivel együtt a kitűzött félmillió forintos támogatás is célba ért augusztus 15-én. A szervezet a támogatást Egészségprogramjának stabil működtetésére fogja fordítani. A programmal biztosítani tudják a megfelelő szűrővizsgálatokat és a szükséges egészségügyi kezelésekhez való hozzáférést a több mint 230 InDaHouse-os gyereknek.

Erősebb, mint valaha

Rosszindulatú melanómát diagnosztizáltak az ultrafutónál júniusban, de ő két műtét után is úgy döntött, elindul a versenyen kevesebb, mint egy hónappal a második beavatkozás után. „Elfogadtam, hogy most ebből kell kihozni a legtöbbet és bíztam magamban. Azért azt nem könnyű helyrerakni fejben, hogy a verseny előtt három héttel még 5 kilométert sem tudsz futni, de hinned kell benne, hogy menni fog a 350” – nyilatkozta Szilvi egyik fő támogatójának, a CHERRISK biztosítási platformnak adott exkluzív interjújában. Elmondása szerint elég kegyetlen próbatétel volt a szakadó esőben, szélben, majd ködben haladni, de őt nem olyan fából faragták, hogy feladjon egy kihívást. „A nehézségeket nem gondoltam túl. Egy percig nem hittem, hogy bármi megállíthat, csak haladtam” – mondta az interjúban, amelynek teljes változata ezen a blogon érhető el.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Paprikaparádé - 6 paprika, amiből érdemes többet enni!
Paprika nyersen, savanyítva, marinálva, őrölve, de leginkább vajas kenyérrel. A magyar konyha elképzelhetetlen paprika nélkül. Egyre többféle paprikát találunk az üzletekben, érdemes megismerkedni velük
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.