Figyeld csak, mi mindent érdemes tudnod róla!

Íme a gyakorlat, ami brutáisan szépen formálja a popsit

Kevés tökéletesebb gyakorlat létezik a guggolásnál: megdöbbentő és látványos változást érhetsz el vele, remek élettani hatásait tapasztalhatod meg, ingyen van, bármikor végezheted és még csak otthonról sem kell kimozdulnod hozzá.

Ha eddig még nem hódoltál a guggolásnak, akkor érdemes fokozatosan belevágnod. A hét 5 napján végezd a gyakorlatokat, és hétről-hétre növeld az ismétlések mennyiségét. Először napi 50, majd napi 75, ezután 100 guggolást végezz sorozatban. Ha ezt elérted, akkor a mennyiség növelése helyett legklasszabbul azzal fejlődhetsz, ha súlyzókkal növeled a hatékonyságot.

A guggolás azért csodálatos leginkább, mert a teljes tested átmozgatja, és kiváló élettani hatásai is vannak. Tónusosabbá, izmosabbá, feszesebbé válik elsősorban popsid és combod, de emellett vádlid sőt még hasad is.

Növeli állóképességed, serkenti a vérkeringésed és anyagcseréd, csökkenti a stresszt, összességében pedig fittebbé és kiegyensúlyozottabbá tesz. Na és persze csinosabbá is!

Mély guggolás

Fotó: shutterstock

Már egyetlen hónap alatt is szemmel látható eredményre számíthatsz! Ha pedig lelkiismeretesen foglalkozol vele 1 hónapon át, akkor már abba sem szeretnéd hagyni, hiszen érezni fogod a változást, beépül a napi rutinodba a torna, és pontosan tudni fogod, milyen eszméletlen jól fogsz kinézni újabb hetek múlva, ha tovább folytatod!

Mindenképpen figyelj oda viszont az aranyszabályokra!

Kezdj egy könnyebb bemelegítéssel a guggolások előtt, a guggolást pedig egyenes törzzsel, behúzott hassal végezd, térded pedig mindig maradjon egyvonalban bokáddal, hogy elkerüld az ízületek megerőltetését.

És hogy milyen bónuszt tartogat a már felsoroltakon kívül, ha belevágsz? Most figyelj! Segíti a zsírégetést, lassítja az öregedés folyamatát, erősíti ízületeid, erősíti immunrendszered, ha pedig mindez nem lenne elég: még a nemi vágyat is felturbózza! Szóval vágj bele, és kezdd el még ma, mert nem fogod megbánni!

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink