Egyre több online edzésprogram bukkan fel a neten. A szakértők szerint ez nagyon sokat segíthet, hogy végre minél többen elkezdjenek sportolni. De vajon hogyan? És mire kell figyelni, ha belefogsz?

Nyáron is segít az online edzés, ezért vágj bele

A szakértők egybehangzóan állítják: az online edzésprogramok elterjedése nagyon sokat segíthet abban, hogy minél többen beépítsék az életükbe a rendszeres mozgást. Több előnyük is van – és persze van, amire nem árt az otthoni gyakorlás közben odafigyelni. De vajon miért hozzák közelebb a sportot a nagy tömegekhez?

Olcsó

A legtöbb online edzésprogram díja kedvező – általában annyiért sportolhatsz egész hónapban, amennyiből legfeljebb két órát tudnál kihozni az edzőteremben. A videomegosztó portálokon pedig rengeteg ingyenes edzésvideót is találsz.

Segít az edző

Ha egy szervezett, fizetős online programban veszel részt, kész edzéstervet és időbeosztást kapsz, ráadásul, ha kérdésed van, egy Facebook-csoportban vagy e-mailben az edzőt is el tudod érni.

Minimális felszerelést igényel

edzésnapló, edzés, sport

Fotó: Shutterstock

Ha van otthon egy matrac és egy tréningruha, máris kezdheted az edzést. Egyes programokhoz nem árt beszerezni egy olcsó gumiszalagot és egy-két kézisúlyzót, de ez utóbbit két vízzel töltött műanyag palackkal is helyettesítheted. Ha pedig van egy sportcipőd és egy sportmelltartód, akkor máris tökéletes a felszerelésed.

Akkor sportolsz, amikor ráérsz

Ha eddig azért nem mozogtál, mert nem értél oda a kedvenc órádra az edzőterembe, akkor ez a kifogás máris kilőve. Az online programokat akkor csinálod meg, amikor épp időd van rájuk. Kora reggel, késő este, vagy ha máskor nem megy, akkor hétvégén is belefoghatsz.

Időt spórolsz vele

Nem kell elmenni az edzőterembe és hazajönni onnan, csak átöltözöl, és máris kezdheted. Ráadásul válogathatsz a kedvenc óratípusaid között, a dinamikus, táncos óráktól az erősítésen keresztül a jógáig.

Le a gátlásokkal!

Ha az tartott vissza az edzőteremtől, hogy nem volt csinos edzőruhád, és féltél, hogy a jó alakú, sportos nők kinéznek onnan, akkor megint jó hírünk van. otthon a kinyúlt mackónadrágban is lehet tornázni.

Az online edzésnél viszont kell egy kis óvatosság. Mivel az edző nincs melletted, hogy kijavítsa a hibáidat, nagyon figyelj a magyarázatára, és próbáld pontosan végrehajtani a gyakorlatokat. Az is jó megoldás, ha van egy tükör a közeledben, hogy lásd, jól csinálod-e. Mielőtt először belefognál, inkább nézd meg a gyakorlatot külön is, hogy lásd, mire kell ügyelned, amikor csinálod. Az is fontos, hogy ne vállald túl magad, kezdd kicsiben, és hagyd, hogy fokozatosan fejlődjön az erőnléted. Ha bármilyen betegséged vagy egészségügyi problémád, esetleg nagyobb súlyfelesleged van, előbb kérd ki az orvosod tanácsát, és csak utána kezdj bele az edzésbe. Ha pedig bármi fájdalmas vagy kényelmetlen, hagyd abba és ne erőltesd, nehogy lesérülj!

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Isteni diétás vacsora néhány szem paradicsomból
Találtál a hűtőben pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a diéttás vacsorád! Mutatjuk a receptet.
Gyorsabb anyagcsere – gyorsabb fogyás
Mindannyian szeretnénk kicsit gyorsítani az anyagcserénken, ám többnyire úgy gondoljuk, a megváltoztathatatlant minek bolygatni. Bár a genetikán és az életkoron valóban nagyon sok múlik, apró trükkökkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!
Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.
Bemutatkozik a kultikus női sneaker
A sneaker cipő világhírűvé vált. Ma már kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb lábbelinek számít mind a hölgyek mind az urak részéről. De nem csak a női- és a férfilélek van oda teljesen ezekért a cipőkért, hanem univerzálisan mindenki.
6 hatásos arcpakolás nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
Ha már megtörtént a baj – diéta ételmérgezés után
A bajt jobb elkerülni, de ha már bekövetkezett, okos diétával, megfelelő élelmiszerek fogyasztásával megkönnyíthetjük a gyógyulás folyamatát.
Futás melegben: erre kell figyelni!
A futásra könnyű nemet mondani. Nem szeretünk futni, ha esik az eső vagy a hó, ha fúj szél, ha túl hideg van, és persze akkor sem, ha túl meleg.
Nyáresti sütögetés hízás nélkül
A grillezésre könnyen rá lehet kapni, mert igazán kellemes program nyárestéken. Csakhogy a kései evéssel csínján kell bánni, mert a kolbászhegyek vagy a szalonna néhány pohárka borral leöblítve könnyen megbosszulja magát, főként deréktájon.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.