Ha a bolti változatok megvásárlása helyett inkább szeretnéd otthon elkészíteni az energiaszeletet, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!

A házi a legjobb: Hajdinás-magvas energiaszelet

Az energiaszelet általában – ahogy a nevéből is kiderül – energiában, kalóriában gazdag, és nincs ez másképp az alábbi finomsággal sem. Ezeknek a szeleteknek nem az a célja, hogy nassolnivalóként megeszegessünk belőlük naponta több darabot, már csak azért sem, mert egy-egy bolti szelet kalóriatartalma például gyakran több, mint egy nagyobb adag főételé. A házi verziót elkészíteni nemcsak azért praktikus, mert így pontosan tudjuk, mi van az ételben (csupa egészséges alapanyag), hanem azért is, mert az adagok/szeletek méretét is magunk dönthetjük el. Napi 1 kis darab energiaszelet egy intenzívebb edzés után belefér a sportos étrendbe: csomagoljuk be, tegyük el a sporttáskába, és testmozgás után rágcsáljuk el.

A hajdináról

A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja. Eredetéről, felhasználásról részletesen itt kattintva olvashatsz!

 

Édes magvas-zabpelyhes reggelik, hogy lendületesen induljon a nap

 

Hajdinás-magvas energiaszelet

Hozzávalók (24 szelethez):

230 g hajdina

90 ml kókuszzsír

40 g keserű kakaópor

100 ml méz

egy csipet só

230 g zabpehely

100 g dió/mandula/mogyoró (tetszés szerinti olajos magvak)

30 g napraforgómag

30 g tökmag

80 g cukrozatlan aszalt gyümölcs (pl. áfonya, meggy)

 

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A hajdinát egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára.

2. Egy kisebb serpenyőben közepes lángon hevítsük fel a kókuszzsírt, ha teljesen megolvadt, öntsük bele a kakaóport, a mézet és a csipet sót, keverjük el, majd vegyük le a lángról.

3. Egy nagyobb tálban forgassuk össze a zabpelyhet, a hajdinát, az olajos magvakat, a naprafogó- és a tökmagot, illetve a cukrozatlan aszalt gyümölcsöt. Öntsük le az kakaós-mézes masszával, majd keverjük el alaposan, hogy a magvakat mindenhol érje a csokis öntet.

4. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, osszuk el benne a keveréket, majd 15-20 perc alatt süssük készre. Ha kicsit kihűlt, szeleteljük fel kis darabokra.

Elkészítési idő: 30 perc

 

DF-tipp:

Ha méz helyett juhar- vagy rizsszirupot használsz, a vegán étrendbe is beilleszthető ez az energiaszelet.

 

Ezért nagyon fontos a nőknek az olajos magvak fogyasztása!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.