Az egyik kegyetlensége az ősznek és a télnek, hogy sokkal hamarabb sötétedik délután, és reggel is még sötétben kell elindulnunk dolgozni. Némileg feledteti ezt a nyomasztó jelenséget a tudat, hogy közeleg a Halloween, majd a Karácsony, azonban ilyenkor bizony egyre nehezebben megy az ébredés. Nehéz elhagyni az ágyat reggel, hiszen még sötét van odakint, amikor csörög a vekker. Ilyenkor különböző tippekkel becsaphatjuk az agyunkat, hogy ne mi legyünk mindig azok, akik néhány percet késnek. 

Ezt tegye, ha nem tud felébredni a reggeli sötétben

  • A szakértők szerint a legfontosabb, hogy megértsük: az egész napunk hatással van arra, hogy hogyan alszunk, és milyen könnyen tudunk felébredni. Azok az emberek például, akik rendszeresen reggeliznek, sokkal könnyebben fognak a nap végén elaludni, több energiával fognak felébredni, és kevésbé hajlamosok arra, hogy újra és újra megnyomják a szundi gombot. Érdemes az ébredéstől számított 35-40 percen belül reggelizni, hiszen ez stabilizálja a vércukorszintet és felgyorsítja az anyagcserét is.
  • Ugyanilyen fontos, hogy lefekvés után kerüljük a telefonunkat! A mobilok stresszt okozhatnak, befolyásolhatják a folyamatos ébredés természetes fázisait. Ne bízza a kávéra azt, hogy maximálisan aktív legyen!
  • Reggeli előtt, és délután három után teljesen kerülje el a koffein tartalmú italokat. De, ha frissen és kipihenten akar ébredni, akkor teljesen iktassa ki az életéből a kávét.
  • Alakítsa ki a saját esti rutinját! Legyen az egy 15 perces forró, fürdő, a kedvenc bőrápolónk alkalmazása, olvasás.
  • A délutáni, esti testmozgás pontosan az, amire a nyugodt alváshoz, és a friss ébredéshez szükséges. Bár ennek a pontos okát nem tudják, de egyes elméletek szerint köze van a testhőmérséklethez és az edzés során felszabaduló endorfinokhoz.

Fogamzásgátló alkalmazása IR esetén

Ők mitől soványak? – A sovány emberek 12 titka

 

 

Hozzászólások

3 tipp a fogorvostól, hogy a kávé kevésbé ártson a fogaknak
Ahogy azt a kávé szerelmesei nagyon is jól tudják, az a reggeli csésze kávé gyakran nem kívánt foltokat hagyhat maga után a fogakon, emellett hosszú távon a fogzománcnak is árthat. Vannak azonban módok arra, hogy élvezze a kávét anélkül, hogy feláldozná mosolya egészségét.
42 kilót adott le Reni, az ötgyermekes anyuka: Vékonyabb vagyok, mint kamaszkoromban
Öt gyerek után jobb formában, mint valaha? Reni megcsinálta, ráadásul szenvedés nélkül, fenntarthatóan, és úgy, hogy az egészségével is minden rendben van. Ehhez pedig szinte fele súlyára fogyott le.
A legjobb gyógyteák, hogy könnyebben elfelejtsd a stresszt
A népi gyógyászat már évezredek óta ismeri és igen nagyra becsüli a gyógynövények egészségre gyakorolt hatásait. A természet csodái csökkentik a szorongást, elűzik a stresszt, enyhítik a fejfájás tüneteit és elősegítik a pihentető alvást.
Ez az 5 gyakorlat segít fogyni 50 felett is
Most olyan gyakorlatokat szedtünk össze, amikhez nem kell feltétlenül edzőterembe járnod, otthon is elvégezhetőek és nagyon hamar látványos eredményt is hoznak.
Leállt a fogyásod? Mutatjuk, hogyan indítsd el újra
Kitartóan diétázol, de egy idő után leállt a fogyás, meg sem mozdul a mérleg nyelve? A szervezeted valószínűleg hozzászokott a kevesebb ételhez. Adj neki új lökést a további súlycsökkenéshez! Mutatjuk, mit kell hozzá tenned és enned!
A magyar mérnök, aki 4 év alatt biciklizte körbe a Földet
Ha már a Földet körbebiciklizte, a Szent György-hegyet és Hegymagast sem hagyhatta ki Illés Adorján, aki a közelmúltban a helyi Piactéren tartott élménybeszámolót egészen elképesztő utazásáról.
Őszi vitaminsaláták, ha szeretnél több zöldséget enni
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.
A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz
Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.