A gluténmentes panírral sokszor az a gond, hogy sem ízére, sem állagára, sem pedig látványára nem hasonlít az igazi, fehérlisztes bundára. Felcsiki Tünde receptje azonban verhetetlen és remek tippeket ad mindig a mindmegette.hu oldalának. S bár Tünde gyerekeknek ajánlotta ezt a receptjét, úgy gondoljuk ezt a finomságot mindenki bátran kipróbálhatja, ha kerülnie kell a glutént. A rántott húsodat többféle módszerrel elkészítheted.
Az első variáció, ha gluténmentes lisztekből (rizs- vagy kukoricaliszt + tojás) kikevert sűrű masszát készítesz, amibe a besózott húsokat megmárthatod, majd ezeket forró zsiradékban süsd készre.
Ha panírozni szeretnél
- A panírozáshoz a húst vagy zöldséget rizslisztbe, tojásba, majd kukorica- és burgonyapehely keverékébe forgasd bele.
- A panírt megbolondíthatod különböző magvakkal (amennyiben nem vagy rá allergiás). Amiből válogathatsz: szezámmag, lenmag, amarant, dió, tökmag.
- Ha van otthon gluténmentes kenyered, az abból megmaradt darabokat apró kockára vághatod, és tepsiben szétterítve 50 fokon lassan kiszáríthatod. A kiszáradt kenyérkockákat mozsárban az általad kedvelt méretűre összetörheted. Ez is tökéletes panírozáshoz.
De akár zelleres bundába is forgathatod a csirkét! Nézd meg a videót, hogy kell elkészíteni!
Ez is érdekelhet:
- Itt a tél legfinomabb diétás sütije: 10 perces máktorta
- Diétás répatorta: liszt és cukor nélkül is isteni
- Felejtsd el a sültkrumplit: itt a diétás cukkiniropogós