James Martin őszintesége és kitartása sokak számára lehet nagy segítség. Szeretné, ha a mentális betegségek nem egyfajta bélyegek lennének, így őszintén mesélt nemcsak a mélypontokról, de a sportról is, amely segített neki a gyógyulásban.

Heti 84 kilométert fut, hogy felhívja a figyelmet a mentális betegségekre

James ma már heti 84 kilométert fut, ez naponta 12 kilométert jelent. Két évvel ezelőtt vágott bele ebbe a sportba, és nagyon meglepődött, hogy hogyan hat a testére, és a lelkére a futás. Ma már csoportokat szervez, több tucat hozzá hasonló emberrel beszélget az edzések alatt. „Így könnyebb megnyílni, kapcsolatot teremteni. Tudom, milyen reményvesztettnek lenni. Tudom, milyen amikor már az öngyilkosságon gondolkodik az ember. Éppen ezért tartom mindennél fontosabbnak a támogató, aktív közösségek létrejöttét. A férfiak nehezebben nyílnak meg a családjuknak, nem akarják magukat gyengének mutatni. A futások alatt azonban mindenki egyenlő, mindenki hasonló problémákkal küzd. A mentális betegség még ma is stigma, miközben a 45 év alatti férfiaknál az egyik legnagyobb halálozási ok az öngyilkosság. Közben pedig mindenki titkolja, ha a munkája után a pszichológusához megy, nehogy mások megtudják. Legyen elfogadott, ha pszichológus segítséget kérjük, legalább annyira, mintha a reumatológiára mennénk. Sokan harcolnak fáradtsággal, és mentális kimerültséggel, és ebben bizony segíthet a rendszeres sport. Én ezért kezdtem futni”- magyarázta a férfi a Mirrornak. James csapatában ma már 75-nél is több férfi van.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

Futás hidegben

„Nyomják a vasmamik!” – Babakocsis futás

Hozzászólások

Top 5 őszi szépségtipp, hogy ne csak nyáron ragyogj
A hűvösebb, hidegebb időben már nehezebb megőrizni a nyáron „megszerzett” tündöklő külsőt – ha csak nem követünk néhány alapvető bőrápolási tanácsot.
Gyógyító kedvenceink – Így segít az állatasszisztált terápia
A jelenlétük, a látványuk már önmagában kedvező hatással van a kedélyállapotunkra, és a segítségükkel könnyebben átvészelhetjük életünk válságos időszakait. A szakértő elmondja, miként működik az állatasszisztált terápia.
Te is összevissza eszel, ha zsúfolt és nehéz napod van? Szakértőnk tippjei segíthetnek
A pörgős, terhelt, rohanós napokon bizony nehéz odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra – ez pedig pluszkilókat eredményezhet. Ennek elkerüléséhez adunk néhány tanácsot.
Keresztirányú gyakorlatok Béres Alexandrával (videó)
A keresztirányú mozgásmintákat már korán elsajátítjuk a kúszással és a mászással. Ezek a mozdulatok segítik a jobb és a bal agyfélteke összehangolt működését, az idegrendszer megfelelő munkáját!
Megjelent a Diéta és Fitnesz legújabb lapszáma!
Hogyan készülj fel a hidegebb őszi időszakra? Valóban csodaszer a kollagén? Többek között erről is olvashatsz a legfrissebb Diéta és Fitnesz magazinban.
„Borzasztó érzés” – Csalók élnek vissza Makány Márta nevével és fogyásával
A divattervező fantasztikus fogyásának történetét az egész ország megismerhette, de Márta öröme mostanában nem felhőtlen: csalók áldozatává vált.
Laktató főétel fogyni vágyóknak: kölessel rakott kelkáposzta (videó)
Hosszú ideig eltelít, egészséges, nagyon finom, belefér a testsúlycsökkentő étrendbe is, és alig több mint 440 kalóriát tartalmaz. Érdemes kipróbálni!
Hogy működik? Energiafelhasználás sport közben
Honnan nyerjük az energiát a testmozgás során, és mire van szüksége a szervezetünknek a különböző típusú edzések alatt? Szakértőnk válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.