James Martin őszintesége és kitartása sokak számára lehet nagy segítség. Szeretné, ha a mentális betegségek nem egyfajta bélyegek lennének, így őszintén mesélt nemcsak a mélypontokról, de a sportról is, amely segített neki a gyógyulásban.

Heti 84 kilométert fut, hogy felhívja a figyelmet a mentális betegségekre

James ma már heti 84 kilométert fut, ez naponta 12 kilométert jelent. Két évvel ezelőtt vágott bele ebbe a sportba, és nagyon meglepődött, hogy hogyan hat a testére, és a lelkére a futás. Ma már csoportokat szervez, több tucat hozzá hasonló emberrel beszélget az edzések alatt. „Így könnyebb megnyílni, kapcsolatot teremteni. Tudom, milyen reményvesztettnek lenni. Tudom, milyen amikor már az öngyilkosságon gondolkodik az ember. Éppen ezért tartom mindennél fontosabbnak a támogató, aktív közösségek létrejöttét. A férfiak nehezebben nyílnak meg a családjuknak, nem akarják magukat gyengének mutatni. A futások alatt azonban mindenki egyenlő, mindenki hasonló problémákkal küzd. A mentális betegség még ma is stigma, miközben a 45 év alatti férfiaknál az egyik legnagyobb halálozási ok az öngyilkosság. Közben pedig mindenki titkolja, ha a munkája után a pszichológusához megy, nehogy mások megtudják. Legyen elfogadott, ha pszichológus segítséget kérjük, legalább annyira, mintha a reumatológiára mennénk. Sokan harcolnak fáradtsággal, és mentális kimerültséggel, és ebben bizony segíthet a rendszeres sport. Én ezért kezdtem futni”- magyarázta a férfi a Mirrornak. James csapatában ma már 75-nél is több férfi van.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

Futás hidegben

„Nyomják a vasmamik!” – Babakocsis futás

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!

Ajánlataink