Oldal kiválasztása
James Martin őszintesége és kitartása sokak számára lehet nagy segítség. Szeretné, ha a mentális betegségek nem egyfajta bélyegek lennének, így őszintén mesélt nemcsak a mélypontokról, de a sportról is, amely segített neki a gyógyulásban.

Heti 84 kilométert fut, hogy felhívja a figyelmet a mentális betegségekre

James ma már heti 84 kilométert fut, ez naponta 12 kilométert jelent. Két évvel ezelőtt vágott bele ebbe a sportba, és nagyon meglepődött, hogy hogyan hat a testére, és a lelkére a futás. Ma már csoportokat szervez, több tucat hozzá hasonló emberrel beszélget az edzések alatt. „Így könnyebb megnyílni, kapcsolatot teremteni. Tudom, milyen reményvesztettnek lenni. Tudom, milyen amikor már az öngyilkosságon gondolkodik az ember. Éppen ezért tartom mindennél fontosabbnak a támogató, aktív közösségek létrejöttét. A férfiak nehezebben nyílnak meg a családjuknak, nem akarják magukat gyengének mutatni. A futások alatt azonban mindenki egyenlő, mindenki hasonló problémákkal küzd. A mentális betegség még ma is stigma, miközben a 45 év alatti férfiaknál az egyik legnagyobb halálozási ok az öngyilkosság. Közben pedig mindenki titkolja, ha a munkája után a pszichológusához megy, nehogy mások megtudják. Legyen elfogadott, ha pszichológus segítséget kérjük, legalább annyira, mintha a reumatológiára mennénk. Sokan harcolnak fáradtsággal, és mentális kimerültséggel, és ebben bizony segíthet a rendszeres sport. Én ezért kezdtem futni”- magyarázta a férfi a Mirrornak. James csapatában ma már 75-nél is több férfi van.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

Futás hidegben

„Nyomják a vasmamik!” – Babakocsis futás

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.