Napjainkban egyre többekről derül ki, hogy inzulinrezisztenciával küzdenek. Ilyenkor természetes, ha az ember kicsit kétségbeesik, de ahogy Tárczy Virág dietetikus írásából is kiderül: lehet javítani az állapoton!

Inzulinrezisztens lettem, mit tegyek? – Tippek a dietetikustól

 

inzulinrezisztencia IR cukorbetegség

Az inzulinrezisztencia állapot nagymértékben javítható akár pár hét alatt is
Fotó: Shutterstock

Általában amikor megszületik az inzulinrezisztencia diagnózisa, hajlamosak vagyunk a kétségbeesés szélére kerülni, és eltemetni eddigi életünket. Az kering a fejünkben, hogy betegek lettünk, ez biztos visszafordíthatatlan. A legtöbbekben megfogalmazódik az is, hogy: „Most már biztosan soha többet nem ehet semmit”. Ezek teljesen normális gondolatok, kell egy kis idő ahhoz, hogy megnyugodjunk, és foglalkozzunk a problémával, valamint annak megoldásával.

 

Ezen az állapoton lehet javítani!

Egy személyre szabott terápiával, életmódváltással és étrendi változtatásokkal az IR állapot nagymértékben javítható. Pár hetes kezelés után már akár el is kezdődhet és érezhetővé is válhat a javulás. Ami biztos, hogy szükséged lesz a kitartásodra, de hidd el, hogy az elhivatottság meghozza a gyümölcsét, és hónapok múlva akár teljesen természetessé és megszokottá válhat számodra az új életviteledet.

 

Ez is érdekelhet! Hogyan fogyhat, aki inzulinrezisztens?

 

Nem vagy egyedül!

Sokan mondják, hogy az inzulinrezisztencia egy divatbetegség, és nem kell vele foglalkozni. Az IR-rel igenis kell foglalkozni, ennek hiányában akár komoly tüneteket is produkálhat a betegség, majd ezt követően valóban el lehet jutni a kettes típusú cukorbetegségig! Az IR napjainknak az egyik népbetegsége, sokkal több embert érint, mint gondolnád. Tehát ha ezzel a problémával küzdesz, tudd, hogy nem vagy egyedül! Biztos, hogy ha a baráti, ismerősi körödben kicsit körbenézel, találsz majd hasonló betegséggel élőt, akivel tudsz a témáról beszélgetni, eszmét cserélni.

 

Más is végigcsinálja az életmódváltást, neked is sikerülni fog!

Rengeteg finomságot ehetsz úgy is, hogy IR-es vagy, nem igaz, hogy inzulinrezisztenia esetén mindenről le kell mondanod. Sőt! Sokan gyakran az életmód- és étrendváltás után jönnek rá, hogy mennyi mindent nem ettek még eddig, amit akár most is simán beilleszthetnek a mindennapi étrendjükbe. Tény, hogy meg kell tanulnod kicsit másként főzni, meg kell ismerkedned új élelmiszerekkel és konyhatechnológiai eljárásokkal, de ne aggódj, semmi ördöngösség nem lesz benne. Nem feltétlenül kell innentől kezdve teljesen külön főznöd magadnak és a családnak. A jó hír, hogy az IR-eseknek megfelelő élelmiszerek és ételek teljesen megfelelnek az egészséges embereknek is!

További tippeket itt találsz!

Forrás: Intima.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink