Még egy gyerekkori játék is a segítségünkre lehet abban, hogy izmosabb legyen a vádlink!

4 gyakorlat, amitől szebb lesz a vádlija

Farmerjárás lábujjhegyen

Ne tévessze meg, ez nemcsak a férfiak gyakorlata, sőt! Fogjon a kezében egy-egy egykezes súlyzót (tapasztalja ki, hogy hány kilóssal bírja megcsinálni a gyakorlatot), majd sétáljon lábujjhegyen. Ismétlés: 3×1 perc

Farmerjárás lábujjhegyen

Fotó: Shutterstock

Ugrókötél

Gyerekkorunk kedvence, felnőttkorunkban a vádlink formálásában nyújt segítséget. Ugrókötelezzünk csak lábujjhegyen, majd ugráljunk lábujjhegyen előre-hátra és oldalra. Ismétlés: Kezdetben 3×1 perccel indítsunk 15 másodperces szünetekkel. Ahogy egyre fittebbek leszünk, emeljük a percek számát.

Ugrókötél

Vádliemelés páros lábbal

Fogjon a kezébe egy-egy egykezes súlyzót. Mindkét lábával álljon lábujjhegyre. 10 másodperc után ereszkedjen vissza a teljes talpára. Ismétlés: 3×10

Vádliemelés páros lábbal

Fotó: Shutterstock

Kitörés

A kitörés egyik fajtájával is sokat erősíthet a vádliján! A jobb lába legyen elől, majd ugorjon fel, és érkezzen úgy a talajra, hogy a bal lába, ami eddig hátul volt, most elől legyen. Ha térdfájdalmai vannak, akkor ezt a gyakorlatot, jobb, ha nem erőlteti. Ismétlés 3×10

vádli, erősítés

Fotó: shutterstock

 

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

Hasformálás: 5×2 perc 7 napig

Hozzászólások

Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.