Oldal kiválasztása
Négy könnyen megtanulható gyakorlat, amelyekkel formálhatjuk a fenekünket!

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

Mély guggolás

Próbáljon meg olyan mélyen guggolni, amennyire csak tud. Közben figyeljen, hogy a sarka ne emelkedjen fel a talajtól, tartsa egyenesen a gerincét. A mély guggolásoknál belefér, hogy a lábunkat kicsit messzebb tegyük egymástól, mint ahogy a vállszélességünk van.

Mély guggolás

Fotó: shutterstock

Padra lépés

A magasabb padra való fellépés egy igazán dinamikus edzés lehet, amivel formálódik a farizom. Ha csak most kezdte a mozgást, akkor indítson kisebb paddal (pl: step pad), később jöhet a kb. térd magasságig érő szék, végül a legalább comb közepéig érő pad, láda.

Padra lépés

Fotó: shutterstock

Hátsó lábemelés

Bár könnyűnek tűnik, azonban a gyakorlatsor a kezdőknek megterhelő lehet, ezért az edzés előtti bemelegítés a nyújtás, kiemelten fontos. Térdeljen le, a kezeit tegye maga elé (lásd a képen), majd az egyik lábát emelje magasba. Itt nem a gyorsaság, hanem a pontosság számít! Tegye le a lábát, és emelje meg a másikat!

Hátsó lábemelés

Fotó: shutterstock

Tűzcsap

A kezdeti póz ugyanaz, mint a hátsó lábemelés esetében, de lábait ne hátra emelje, hanem húzza oldalra derékszögbe. Érezni fogja, ahogyan a fenék-, és a combizma is megfeszül. Tegye le a lábát, és ismételje meg a mozdulatot a másikkal is.

Tűzcsap

Fotó: shutterstock

Ezeket már olvasta?

Hasformálás: 5×2 perc 7 napig

Maradjon karcsú a dereka!

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.