Nincs szüksége másra, csak a saját testsúlyára, legalább 30 (szabad) percre és a kitartására! Lássuk a fenékformáló gyakorlatokat!

4 saját testsúlyos gyakorlat, ami formába hozza a fenekét

Guggolás

A helyes guggolás elsajátítása, minden saját testsúlyos edzés alapja! Vegyen fel vállszéles terpeszállást. A háta legyen egyenes, kicsit be lehet dönteni, majd egyenes lábszárral guggoljon!A talpa maradjon a padlón, érezze, hogy a fenekére dolgozik. A titok, hogy minél mélyebbre guggoljon.

guggolás

Figyeljen a testtartására, vagy a guggolás közben is lesérülhet
Fotó: shutterstock

Padra lépés egy lábbal

Ha s szabadban edz (és bátran tegye meg a közeli parkban, mert sokkal hangulatosabb, mint otthon), akkor menjen egy padhoz. Egyik lábával lépjen fel rá, míg a másikat húzza olyan magasra, amilyenre csak tudja. Ismételje meg a gyakorlatot 8x, majd iktasson be 20 másodperc szünetet, és folytassa. A végén 4X8 gyakorlatot kell megcsinálnia! Ha úgy érzi, hogy a feladat közben feszül a combja, az egyik szünetben nyújtson rá a combjaira.

padra lépés

Nem stabil eszközön ne próbálja ki a gyakorlatot
Fotó: shutterstock

Csípőemelés

Kezdőknek a hagyományos csípőemelés is hatásos! Sőt! Aki ritkán mozog, azok kezdjék azzal. Majd jöhet a következő lépcsőfok, vagyis az egylábas csípőemelés! Feküdjön hanyatt. Az egyik lábát nyújtsa ki, a másikra nehezedjen, támaszkodjon rá úgy, hogy a talpa a padlón marad! A nyújtott lábát egyenesen emelje fel, tartsa meg, és emelje meg a csípőjét. Akkor jó, ha érzi, hogy feszül a farizma. Ismételjen meg lábanként 10-10 gyakorlatot, majd tartson 20 másodperc szünetet, és újabb 10-10 darabot csináljon!

csípőemelés

Csípőemelés hatásos, ha a farizmunkat akarjuk erősíteni
Fotó: shutterstock

Lábemelés

Ennél a gyakorlatnál, akinek gyakran fáj a térde használjon jógaszőnyeget! Ereszkedjen térdre, a támaszkodjon a tenyerére, de úgy, hogy a válla, a könyöke és csuklója azonos vonalban legyenek. Emelje meg a lábát (hátra), próbálja a lehető legmagasabbra! Dolgozzon a farizmából, ne pedig lendületből a felsőtestéből. Lábanként csináljon 10-10 gyakorlatot, majd 20 másodperc szünet után ismételje meg!

lábemelés

Lábemelés hátra
Fotó: shutterstock

Ezeket is érdemes elolvasnia!

Hozzászólások

A házi a legjobb: Hajdinás-magvas energiaszelet
Ha a bolti változatok megvásárlása helyett inkább szeretnéd otthon elkészíteni az energiaszeletet, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!
Hormonzavar is okozhatja a fokozott szőrnövekedést!
A fokozott szőrnövekedés miatti kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak...
Mindennapi ítészek
Nap, mint nap megesik bárkivel, hogy az ítélkezés hibájába esik. Az emberek megítélnek másokat az éppen aktuális ruházatuk, félmondatuk, pillanatnyi viselkedésük alapján.
5 dolog, amit biztosan nem tudtál a PCOS-ről!
A PCOS-sel kapcsolatban Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász, endokrinológus pár fontos, de ritkán hangoztatott és kevésbé ismert tudnivalóra hívja fel a figyelmet.
Vidd magaddal a nyaralásra: 3+1 tuti sporteszköz
A rendszeresen sportolók tudják, hogy az üdülés alatt sem szabad megfeledkezni az edzésről, alakformálásról. Ehhez ajánlunk szuper eszközöket.
5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
Ha gyors és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél készíteni este, ami a fogyókúrádba is belefér, akkor próbáld ki az alábbi alakkímélő fogás bármelyikét!
Lapos hasat szeretnél? Fogadd meg ezt a 7 tanácsot!
Néhány apró változtatással elérheted, hogy laposabb, formásabb legyen a hasad, és kevésbé szorítson a ruha derékban!
Hol a határ? 5 jel, hogy talán edzésfüggő lettél
A rendszeres testmozgás nemcsak az életmódváltás, de az egészségünk megőrzésének is az egyik alappillére. Ám itt sem szabad átesni a ló túloldalára!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.