Oldal kiválasztása
Nincs szüksége másra, csak a saját testsúlyára, legalább 30 (szabad) percre és a kitartására! Lássuk a fenékformáló gyakorlatokat!

4 saját testsúlyos gyakorlat, ami formába hozza a fenekét

Guggolás

A helyes guggolás elsajátítása, minden saját testsúlyos edzés alapja! Vegyen fel vállszéles terpeszállást. A háta legyen egyenes, kicsit be lehet dönteni, majd egyenes lábszárral guggoljon!A talpa maradjon a padlón, érezze, hogy a fenekére dolgozik. A titok, hogy minél mélyebbre guggoljon.

guggolás

Figyeljen a testtartására, vagy a guggolás közben is lesérülhet
Fotó: shutterstock

Padra lépés egy lábbal

Ha s szabadban edz (és bátran tegye meg a közeli parkban, mert sokkal hangulatosabb, mint otthon), akkor menjen egy padhoz. Egyik lábával lépjen fel rá, míg a másikat húzza olyan magasra, amilyenre csak tudja. Ismételje meg a gyakorlatot 8x, majd iktasson be 20 másodperc szünetet, és folytassa. A végén 4X8 gyakorlatot kell megcsinálnia! Ha úgy érzi, hogy a feladat közben feszül a combja, az egyik szünetben nyújtson rá a combjaira.

padra lépés

Nem stabil eszközön ne próbálja ki a gyakorlatot
Fotó: shutterstock

Csípőemelés

Kezdőknek a hagyományos csípőemelés is hatásos! Sőt! Aki ritkán mozog, azok kezdjék azzal. Majd jöhet a következő lépcsőfok, vagyis az egylábas csípőemelés! Feküdjön hanyatt. Az egyik lábát nyújtsa ki, a másikra nehezedjen, támaszkodjon rá úgy, hogy a talpa a padlón marad! A nyújtott lábát egyenesen emelje fel, tartsa meg, és emelje meg a csípőjét. Akkor jó, ha érzi, hogy feszül a farizma. Ismételjen meg lábanként 10-10 gyakorlatot, majd tartson 20 másodperc szünetet, és újabb 10-10 darabot csináljon!

csípőemelés

Csípőemelés hatásos, ha a farizmunkat akarjuk erősíteni
Fotó: shutterstock

Lábemelés

Ennél a gyakorlatnál, akinek gyakran fáj a térde használjon jógaszőnyeget! Ereszkedjen térdre, a támaszkodjon a tenyerére, de úgy, hogy a válla, a könyöke és csuklója azonos vonalban legyenek. Emelje meg a lábát (hátra), próbálja a lehető legmagasabbra! Dolgozzon a farizmából, ne pedig lendületből a felsőtestéből. Lábanként csináljon 10-10 gyakorlatot, majd 20 másodperc szünet után ismételje meg!

lábemelés

Lábemelés hátra
Fotó: shutterstock

Ezeket is érdemes elolvasnia!

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.