Milliónyi lehetőség közül választhatunk a neten, ha otthon szeretnénk edzeni. Ha nincs sok időnk napközben a munka, a gyerekek és a háztartás mellett, akkor persze igyekszünk rövidebb, de hatékonynak tűnő videókat választani. Például az alábbi saját testsúlyos edzésprogramokat.

5, 10 és 20 perces alakformáló tornavideók időhiánnyal küzdőknek

Csak 5 perc

Bailey Brown rapidprogramja tényleg klasszul átmozgat néhány perc alatt: a tornavideók közül ez egy jó választás az igazán komoly időhiánnyal küzdőknek. Persze nem helyettesít egy „normális” edzést, de ha tényleg nem tudunk aznap beszorítani a napunkba a teendőink mellé egy ennél hosszabb tréninget, akkor megfelelő lehet. A gyakorlatok egyszerűek, kezdők számára is alkalmasak, könnyen követhetőek, eszköz nem kell hozzájuk. Ami viszont néha elvonja egy időre az ember figyelmét az edzésről, az az elképesztően gyönyörű táj, a tenger…

 

Csak 10 perc

Maddie Lymburner rendkívül szimpatikus lány, és szuperek a tornavideók, amiket készít: vannak köztük könnyebbek, vannak köztük nehezebbek, mindenki megtalálhatja a kedvére valót, az edzettségi szintjének megfelelőt. (Egyébként nemcsak az edzésvideóiról híres, nagyon klassz vegán recepteket is rendszeresen megoszt a követőivel). Ebben a videóban Maddie már az elején megmutatja az összes gyakorlatot, így edzés közben mindig pontosan lehet tudni, hogy mi következik. Tényleg kiválóan követhető, miközben a szó legjobb értelmében egyszerű, kellően kimerítő edzés, szintén eszköz nélkül. Nekünk bejött!

 

„Csak” 20 perc

Ebben az esetben muszáj volt idézőjelbe tennünk a „csak” szócskát, mert Natacha Océane programjának elvégzése után nem azt fogjuk érezni, hogy ez egy rövid edzés volt… Natacha csak a videó elején beszél, utána kezdődik a program, és kizárólag a zenét halljuk. Az igen intenzív gyakorlatok között 30 másodperces szünetek vannak, ilyenkor bevágva láthatjuk, hogy mi lesz a következő mozdulatsor. A program nemcsak változatos, de a végén tényleg azt érezhetjük (már ha tisztességesen végigcsináltuk), hogy húha, ez azért nagyon ott volt. Natachának több 20 perces „nincs duma, nincs eszköz” edzése is fent van a YouTube-on, érdemes a többit is megvizsgálni, aztán elvégezni.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.