Milliónyi lehetőség közül választhatunk a neten, ha otthon szeretnénk edzeni. Ha nincs sok időnk napközben a munka, a gyerekek és a háztartás mellett, akkor persze igyekszünk rövidebb, de hatékonynak tűnő videókat választani. Például az alábbi saját testsúlyos edzésprogramokat.

5, 10 és 20 perces alakformáló tornavideók időhiánnyal küzdőknek

Csak 5 perc

Bailey Brown rapidprogramja tényleg klasszul átmozgat néhány perc alatt: a tornavideók közül ez egy jó választás az igazán komoly időhiánnyal küzdőknek. Persze nem helyettesít egy „normális” edzést, de ha tényleg nem tudunk aznap beszorítani a napunkba a teendőink mellé egy ennél hosszabb tréninget, akkor megfelelő lehet. A gyakorlatok egyszerűek, kezdők számára is alkalmasak, könnyen követhetőek, eszköz nem kell hozzájuk. Ami viszont néha elvonja egy időre az ember figyelmét az edzésről, az az elképesztően gyönyörű táj, a tenger…

 

Csak 10 perc

Maddie Lymburner rendkívül szimpatikus lány, és szuperek a tornavideók, amiket készít: vannak köztük könnyebbek, vannak köztük nehezebbek, mindenki megtalálhatja a kedvére valót, az edzettségi szintjének megfelelőt. (Egyébként nemcsak az edzésvideóiról híres, nagyon klassz vegán recepteket is rendszeresen megoszt a követőivel). Ebben a videóban Maddie már az elején megmutatja az összes gyakorlatot, így edzés közben mindig pontosan lehet tudni, hogy mi következik. Tényleg kiválóan követhető, miközben a szó legjobb értelmében egyszerű, kellően kimerítő edzés, szintén eszköz nélkül. Nekünk bejött!

 

„Csak” 20 perc

Ebben az esetben muszáj volt idézőjelbe tennünk a „csak” szócskát, mert Natacha Océane programjának elvégzése után nem azt fogjuk érezni, hogy ez egy rövid edzés volt… Natacha csak a videó elején beszél, utána kezdődik a program, és kizárólag a zenét halljuk. Az igen intenzív gyakorlatok között 30 másodperces szünetek vannak, ilyenkor bevágva láthatjuk, hogy mi lesz a következő mozdulatsor. A program nemcsak változatos, de a végén tényleg azt érezhetjük (már ha tisztességesen végigcsináltuk), hogy húha, ez azért nagyon ott volt. Natachának több 20 perces „nincs duma, nincs eszköz” edzése is fent van a YouTube-on, érdemes a többit is megvizsgálni, aztán elvégezni.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ez a legjobb recept: főzzünk eperlekvárt cukor nélkül!
Sokáig éltünk abban a tévhitben, hogy eperlekvárt, szörpöt eltenni csak cukorral lehet.
Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben
Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
A reggeli mozgás jótékony hatásai
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is!
13 tipp a hőségben való edzéshez
Győzd le a forróságot azzal, hogy felkészülsz rá!
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!
A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lal mozogni.
4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol
Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot. Ezekből a finomságokból viszont bátran ehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.