Ha szeretné hatékonyan megdolgoztatni az izmait, és formálni az alakját, végezze el a következő edzésprogramot heti 2-3 alkalommal. A Czanik Krisztián személyi edző által összeállított gyakorlatsor végrehajtásához csupán egy háttámlás székre van szükség.

7 otthoni alakformáló gyakorlat, amihez csak egy szék kell

Kezdjük bemelegítéssel!

A 7 otthoni gyakorlat elvégzése előtt ne feledkezzünk meg az alapos bemelegítésről: 5-10 perc helyben járás, testsúlyáthelyezés, majd térdhúzások és sarokemelések, végül pedig váll- és karkörzések következzenek.

 

1. Mellizom-erősítés

Üljünk le a székre, és vegyük fel a kiindulóhelyzetet a képen látható módon. Lassan zárjuk össze két karunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 15 ismétlést.

 

2. Lábemelés ülve

Üljünk le a székre a képen látható módon. Az egyik lábunk hajlítva, a másik pedig nyújtva legyen. Lassan emeljük a lábunkat a combok vízszintes állásáig, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 30 ismétlést.

 

3. Lábemelés oldalra

Álljunk csípőszéles terpeszben és támaszkodjunk a szék háttámlájának a képen látható módon. Lassan emeljük oldalra a hajlított lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 30 ismétlést.

 

4. Vádlierősítés

Álljunk csípőszéles terpeszben, és támaszkodjunk a szék háttámlájának a képen látható módon. Lassan emeljük el a sarkunkat a talajról, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 20 ismétlést.

 

5. Hátsó tolódzkodás

Támaszkodjunk meg mindkét kezünkkel a széken a képen látható módon. Lassan hajlítsuk be mindkét karunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 15 ismétlést.

 

6. Hasprés

Feküdjünk a hátunkra, és rakjuk fel a lábunkat a székre a képen látható módon. Emeljük el a vállunkat a talajról, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 30 ismétlést.

 

7. Hasprés oldalra

Feküdjünk a hátunkra, és rakjuk fel a lábunkat a székre a képen látható módon. Az egyik karunk a tarkónkon, a másik oldalt nyújtva a talajon legyen. Emeljük el a vállunkat a talajról, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

Végezzünk 3 × 30 ismétlést.

 

A 7 otthoni gyakorlat elvégzését követően nyújtsuk le az izomcsoportokat!

A programot összeállította: Czanik Krisztián személyi edző
A gyakorlatokat bemutatta: Kordics Andrea
Fotók: Nagy Lajos Zoltán

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!
Felejtsd el a tésztát, így lesz tavasszal könnyebb a diéta!
Így még biztosan nem ettél káposztát! Töltsd meg mindenféle vitaminos finomsággal és tekerd fel úgy, mint egy burritot!
Ezt edd reggelire, ha fontos a lapos has
Amennyiben csak most kezdesz el dolgozni a nyári álomalakon, akkor már kissé késésben vagy, de ne feledd: az egészségedre egész évben fontos odafigyelni, nem csak a bikiniszezonban!
Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.

Ajánlataink