Bármilyen sporttrendek uralkodjanak, vannak gyakorlatok, amelyek örökzöldek: nem telhet el edzés nélkülük. Rendkívül hatékonyak, és eszköz nélkül végezhetőek – ezért is szeretjük őket. De nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő kivitelezésre!

Otthoni alapgyakorlatok helyesen

Kitörés

Szintén népszerű, hiszen ezerféleképpen kombinálhatjuk, miközben gyönyörűen formálja a lábat, a csípőt és a popsit. Léphetünk előre vagy hátra, esetleg oldalra: bármelyik formáját választjuk, ha helyesen végezzük el a kitörést, a formás, izmos lábak és a kerek fenék garantált. Csakhogy a legtöbben „elcsalják” a gyakorlat felét. Hajlítsa mindkét térdét derékszögig, akkor éri el a megfelelő helyzetet. (Lásd a nyitóképünkön.) Arra viszont ügyeljen, hogy a kitörő láb térde soha ne lendüljön a boka vonala elé!

 

Guggolás

Az egyik legkönnyebb és leghatékonyabb gyakorlat, ha gyors és látványos eredményt szeretnénk elérni, ráadásul bárhol elvégezhető, még eszköz sem kell hozzá. Nem véletlen, hogy a kedvencünk. Hatékony, de csak akkor, ha helyesen végezzük. Ebben viszont már hiba van: a legtöbben túlságosan mélyre viszik a feneküket, miközben nem ügyelnek a tartásukra és a térdükre.
A guggolás helyesen kivitelezve: a hát egyenes, a térdet nem toljuk ki a boka elé, miközben hajlítjuk a lábat. Az alábbi videóban márciusi címlaplányunk, Péntek Enikő edző mutatja be a gyakorlat helyes kivitelezését:

 

Burpee

Ha egyszerre szeretnénk fogyni és izmosodni, a burpee a mi gyakorlatunk. Elég kettő-három belőle, és máris folyik rólunk a víz. Pillanatokon belül emeli a pulzust, nemcsak formál, hanem erősít is, rendszeres végzése növeli az állóképességünket. A hibát általában akkor vétjük, amikor hátraugrunk plankpozícióba: a legtöbbünk háta ilyenkor nem egyenes, a hasat és a csípőt hajlamosak vagyunk túlságosan „leejteni”.
Szánjunk időt a gyakorlásra, inkább végezzünk kevesebb, de jól kivitelezett burpee-t, ha azt szeretnénk, hogy valóban formáljon. További tippek Enikőtől – és a kislányától, Kamillától:

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

A házi a legjobb: Hajdinás-magvas energiaszelet
Ha a bolti változatok megvásárlása helyett inkább szeretnéd otthon elkészíteni az energiaszeletet, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!
Hormonzavar is okozhatja a fokozott szőrnövekedést!
A fokozott szőrnövekedés miatti kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak...
Mindennapi ítészek
Nap, mint nap megesik bárkivel, hogy az ítélkezés hibájába esik. Az emberek megítélnek másokat az éppen aktuális ruházatuk, félmondatuk, pillanatnyi viselkedésük alapján.
5 dolog, amit biztosan nem tudtál a PCOS-ről!
A PCOS-sel kapcsolatban Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász, endokrinológus pár fontos, de ritkán hangoztatott és kevésbé ismert tudnivalóra hívja fel a figyelmet.
Vidd magaddal a nyaralásra: 3+1 tuti sporteszköz
A rendszeresen sportolók tudják, hogy az üdülés alatt sem szabad megfeledkezni az edzésről, alakformálásról. Ehhez ajánlunk szuper eszközöket.
5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
Ha gyors és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél készíteni este, ami a fogyókúrádba is belefér, akkor próbáld ki az alábbi alakkímélő fogás bármelyikét!
Lapos hasat szeretnél? Fogadd meg ezt a 7 tanácsot!
Néhány apró változtatással elérheted, hogy laposabb, formásabb legyen a hasad, és kevésbé szorítson a ruha derékban!
Hol a határ? 5 jel, hogy talán edzésfüggő lettél
A rendszeres testmozgás nemcsak az életmódváltás, de az egészségünk megőrzésének is az egyik alappillére. Ám itt sem szabad átesni a ló túloldalára!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.