Nem elég álmodozni a lapos hasról, tenni is kell, ha csökkenteni szeretnénk a zsírpárnákat. Nem a felülésekre gondoltunk kivételesen, hanem néhány könnyen kivitelezhető életmódbeli változtatásra. Ha ezek már jól mennek, jöhetnek a felülések is!

9 trükk a lapos hasért

Lélegezzen!

Az állandó nyomás és stressz könnyen a hasi zsír felszaporodásához vezet. Ha hajlamos arra, hogy stresszben rögtön valami édességhez nyúljon, ezzel hosszú távon is veszélyezteti az egészségét. Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy csökkentse a kellemetlen nyomás és a stressz szintjét, ha megtanul néhány egyszerű légzőgyakorlatot. A mély, hasi légzéssel pillanatok alatt csökkentheti a stresszhormonok mennyiségét a vérben, a szervezet megszünteti a riadókészültséget.

Meditáljon

A meditációs gyakorlatokban tulajdonképpen az a feladat, hogy a f gyelmét egy dologra koncentrálja. Ne a fejében kattogó problémákra, hiszen a cél pont az, hogy kicsit elengedje ezeket, kívül kerüljön a saját maga által pörgetett mókuskeréken. Megoldás lehet erre a légzés, lehet egy kellemes belső kép, lehet egy hang vagy zene, de akár tárgy is. Ez a fokozott figyelem és az összpontosítás hatékonyan csökkenti a stresszt, és ezzel elősegíti a pihenést. Sőt tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, kevesebbet szoronganak és a depresszió sem jellemző rájuk.

Rövid, intenzív mozgás

Minél több mozgást iktat be a napi programjába, annál jobb lesz a kedve, a közérzete, és persze az alakja is. De vannak időszakok, amikor nincs erre lehetőség. Ekkor se adja fel az edzést, csak válasszon rövid, de intenzív formákat. Háromszor 10 perces intenzív edzés ugyanolyan hatékony, mintha egyszerre 30 percig dolgozott volna. Korábbi lapszámainkban is ajánlottunk már ezekből a rövid edzésekből, de az interneten rengeteget találhat, 5-10-15 perceseket is.

Alvás, könyörtelenül

Akármennyire hihetetlen, az alvás nagyon fontos tényező a hasi zsír száműzésében. A megfelelő mennyiségű alvás nélkül a stressz-szint emelkedik, ez pedig a deréktáji zsírpárnák felszaporodásával jár. A kialvatlanság miatt csökken a szervezetben a leptin hormon szintje, ami azért baj, mert ez a hormon szabályozza az étvágyat és az anyagcserét. Tehát, ha csökkenteni szeretné a pocakot, akkor sürgősen térjen vissza a 7-8 órás alváshoz. Persze naponta.

Aki lassan rág, tovább ér

Amikor gyorsan belapátoljuk az ételt, a szervezet nem képes felismerni azt, hogy már evett. Ha lassan, komótosan falatozunk, és megrágunk minden falatot legalább tízszer, akkor hamarabb jön az „elég” érzés. Két falat között mindig tegyük le a villát vagy kanalat, figyeljünk az ízekre, legyen élmény az étkezés.

Többször keveset

Az egyik kulcsa a fogyásnak az, hogy ne éheztesse ki magát, ne várja meg, hogy túl éhes legyen. Mert ha túl éhes, akkor könnyen áldozatául eshet a sóvárgásnak, és sokkal többet eszik annál, mint amennyi szükséges és ésszerű. A többszöri, kisebb mennyiségű evéssel nem alakul ki a végzetes éhség, amit falásroham követ, és a szervezete sem küld felesleges jeleket, mert tudja, hogy nem lesz kiéheztetve.

Legyen sótlan!

Minél több sót fogyaszt, annál több víz marad meg a szervezetben, igen, ott, a pocaknál. Ha sok felvágottat, konzervet, csipszet eszik, számoljon azzal, hogy sok só kerül a szervezetébe. A feldolgozatlan élelmiszerek helyett főzzön friss alapanyagokból, és használjon több friss fűszert, ismerjen meg új ízeket.

Maradjon hidratált

Ha kevesebb vizet iszik a szükségesnél, akkor a szervezet tárolja azt a keveset, amit kap. Hol máshol, mint a hasi tájékon? Az enyhe kiszáradás is növeli a sóvárgást és az étvágyat, mert az agy összekeveri a szomjúságot az éhséggel. Igya meg a napi két liter vizet, akármilyen soknak tűnik is. A szervezete és a bőre is nagyon gyorsan meghálálja a locsolást.

Nyújtás

A nyújtó gyakorlatok elvégzése nagyszerű módja annak, hogy növeljük a rugalmasságunkat, erősítsük az izmokat és csökkentsük a stresszt. De emellett a rendszeres nyújtás segít megelőzni a sérüléseket, olyan izmokat is átmozgat, amelyeket másképp nem sikerül munkára bírni. Naponta szánjon erre öt-tíz percet, sokkal jobban fogja érezni magát utána.

Diéta a lapos hasért

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink