Mi a jelentősége a fehérje, a tejsavófehérje bevitelének az izomépítésben? Bogár János edző, testépítő írásából kiderül!

A fehérjebevitel fontossága az izomépítésben

Mi az a tejsavófehérje?

Az első táplálékkiegészítőm egy tejsavófehérje-turmix volt, amikor az edzéseket elkezdtem. A fehérjebevitel szempontjából az egyik legfontosabbnak tartom, minden reggel és közvetlenül a délelőtti edzések után fogyasztom. A tejsavófehérje a sajtgyártás egyik mellékterméke, amely jelentős fehérjetartalma és gyors felszívódása miatt lett népszerű a testépítők körében. Komplett fehérje, amely könnyen emészthető, és a szervezet számára hasznos összes aminosavat tartalmazza.

A fehérjebevitel előnyei tejsavó fehérje fogyasztásával

A fehérje az emésztés során aminosavakra bomlik, amelyekből a szervezet ellátja különböző funkcióit, egyebek között izomfehérjét épít. De annak, aki komolyan foglalkozik az izomépítéssel, nem csak ezért fontos, hogy magasan tartsa a fehérjebevitelét, akár turmix segítségével is (bár nyilván ugyanilyen fontos a szilárd tápanyagbevitel is!) A tejsavó fehérje gyors felszívódása mellett magas biológiai értékkel is rendelkezik, azaz összehasonlítva a húsok, tejtermékek vagy a tojás fehérjetartalmával, azoknál nagyobb mértékben hasznosul a szervezetben.

Az edzések után az izomzatod tápanyagra van kiéhezve. Minél gyorsabban tudod tápanyagokkal ellátni, annál hamarabb megindul a regeneráció, és beindulnak az építő folyamatok, amelyek a mikrosérüléseket helyreállítják és az izom fejlődését eredményezik. A szervezet a reggeli ébredéskor hasonlóan kiéhezett állapotban van. Ezekben az esetekben egy fehérjeturmix által történő fehérjebevitel jelenti a lehető leggyorsabb tápanyagellátást.

 

Fehérje a testsúlycsökkentésben

A fehérjeturmixot a testsúlycsökkentésnél nemcsak azért alkalmazzuk előszeretettel, mert remek édességalternatíva, de az izomtömeg tónusossága és mennyiségének megőrzése szempontjából sem elhanyagolható, ráadásul kalóriatartalmának köszönhetően jóllakottá tesz úgy, hogy a zsírpárnák nem gyarapodnak tőle, és csökkenteni tudjuk a szénhidrátbevitelt! Jó edzést és fejlődést kívánok!

 

A szerző edző, személyi edző, WBFP (World Bodybuilding & Physique Federation) Sport Physique világ- és Európa-bajnok, magyar bajnok.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink