Az edzőteremről és a tavaszi sporteseményekről most le kell mondanunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mozgást is hanyagolnunk kellene. Sőt! Sportoljunk otthon, legyünk kreatívak!

A négy fal között: 3 tipp a tudatos és kreatív sportoláshoz

Az immunerősítés most fontosabb, mint valaha, így a testmozgásról lemondani nem jó ötlet, akkor sem, ha a négy fal közé vagyunk zárva: sportolni otthon is lehet! A mozogni vágyók kreatívabbak, mint valaha: egyre-másra érkeznek a hírek a teraszon, vagy éppen a lakásban lefutott félmaratonokról, maratonokról. Itt az ideje, hogy mi is innovatívak legyünk, és ha nem is futunk napi 42 kilométert a a teraszon, alakítsunk ki napi rutint, aminek fontos része a sport.

A jó hír, hogy ennek megvalósítása nem lehetetlen, az otthonunkban is könnyen megoldható, hívja fel a figyelmet a K&H mozdulj! program. Ilyenkor érdemes nyitottnak lenni, és akár a korábbi szokásainktól eltérően új megoldásokat, eszközöket, mozgásformákat kipróbálni, felfedezni.

 

1. Most is kaphatunk szakértői segítséget!

Sportolni otthon, ráadásul szakértő vezetésével? A jelenlegi helyzetben is kérhetünk segítséget a szakemberektől, személyi edzőktől – no persze személyesen, hanem digitális formában! Megannyi program, applikáció és videó közül választhatunk, így a nappaliban élvezhetjük az online edzéseket, legyen az edzésünk a jóga, tánc, vagy éppen gerinctorna – ezekhez mindössze egy kis szabad helyre lesz szükségünk a szobában.

 

2. Közösségi edzések az online térben

És persze nem kell hanyagolnunk a közösségi sportot sem – csak éppen ezek a találkozók is a virtuális térbe költöznek át. Több fitneszedző tart online órákat, csatlakozhatunk így a kedvenc csoportunkhoz is, de részt vehetünk különböző kihívásokban is.

 

3. Praktikus eszközök

Néhány eszközre is szükségünk lesz, de nem feltétlen drága és nagy, sok helyet foglaló fitneszgépekre. Remek megoldás a gumikötél, amit ezerféleképpen használhatunk, jó szolgálatot tesznek a kis kézi súlyzók (és azok, amiket csuklóra vagy bokára erősíthetünk), az ugrálókötél és a fitball. És használhatunk sporteszközként hétköznapi tárgyakat is: súlyzó helyett töltsünk meg vízzel másfél literes palackokat, támaszként pedig használjuk a falat vagy egy széket.

 

Eddig csak 32 százalék

Az otthoni mozgást most sokunknak kell megszokni: az Eurobartométer korábbi kutatásaiból kiderül, hogy a legtöbben a szabadban, edzőteremben, csoportos órán szeretünk mozogni, a lakásban mindössze 32 százalékunk végez rendszeresen testmozgást.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.