Edzőteremben szuper gyakorlatokat végezhetünk a step pad segítségével! Nézze meg Czanik Krisztián személyi edző gyakorlatsorát!

Alakformáló gyakorlatok step padon

 

A torna előtt ne feledkezzünk meg az alapos bemelegítésről: 5-10 percben helyben járással, testsúlyáthelyezéssel, majd térdhúzásokkal és sarokemelésekkel, végül pedig váll- és karkörzésekkel mozgassuk át az izmokat és ízületeket!

1. gyakorlat FELLÉPÉS TÉRDHÚZÁSSAL

Álljunk a step pad közelébe a képen látható módon. Lépjünk fel a step padra és húzzuk fel a térdünket, majd folyamatosan váltott lábbal ismételjük a gyakorlatot. Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, torna

FELLÉPÉS TÉRDHÚZÁSSAL
Fotó: Diéta és Fitnesz

2. gyakorlat TERPESZGUGGOLÁS

Álljunk fel a step padra. Lassan lépjünk le terpeszguggolásba a step padról, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe! Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, guggolás

TERPESZGUGGOLÁS
Fotó: Diéta és Fitnesz

3. gyakorlat FELLÉPÉS LÁBEMELÉSSEL

Álljunk egy step pad elé a képen látható módon. Lassan lépjünk fel a padra és emeljük oldalra a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe! Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, gyakorlat

FELLÉPÉS LÁBEMELÉSSEL
Fotó: Diéta és Fitnesz

A cikk folytatását, valamint további gyakorlatokat a Diéta és Fitnesz augusztusi lapszámában talál! Lapozzon bele magazinunk legfrissebb számába, itt!

Diéta és Fitnesz 2019, augusztus

Fotó: Diéta és Fitnesz

A GYAKORLATOKAT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: CZANIK KRISZTIÁN SZEMÉLYI EDZŐ, A GYAKORLATOKAT BEMUTATJA: BOTH PIROSKA, FOTÓ: NAGY LAJOS ZOLTÁN

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

 

Hozzászólások

Egyszerű módszerek, hogy elkerüld a túlevést
Az ünnepi időszakban bizony nehéz mértéket tartani. De ha napokig, hetekig kontroll nélkül sokat eszünk, rövid időn belül jelentős súlytöbbletre tehet szert. Íme, néhány bevált jótanács a túlevés kiküszöbölésére.
„Az én sikersztorim” felhívás nyertesei
Köszönjük, hogy jelentkeztetek felhívásunkra, melyet „Az én sikersztorim” címmel hirdettünk meg, Béres Alexandrával együttműködésben.
Vásárolj Kiváló Minőségű Élelmiszert!
Szeretnél minőségi, biztonságos élelmiszert vásárolni? A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer garanciát ad arra, hogy magas minőségű termékekhez juss hozzá.
Együnk jót, és tegyünk jót!
Akár home office-ban dolgozunk, akár bejárunk a munkahelyünkre, rengeteg időt spórolhatunk meg azzal, ha házhoz rendeljük a kedvenc ételeinket – ezzel ráadásul a kedvenc éttermeinket is támogatjuk!
Betegséget jelezhet, ha a fűtött szobában, jól beöltözve is fázol
Teljesen normális, ha télen a rosszul fűtött irodában didergünk. Ám ha folyton fázunk, még akkor is, ha a meleg szobában ülünk, akkor talán valami bajt jelez a szervezetünk.
Edzd az akaraterőd! – Az ünnepek környékén jól jön
Az ünnepek közeledtével valószínűleg nagyobb szükséged lesz az akaraterődre, mint az év többi részében. Itt az ideje, hogy rágyúrj egy kicsit ezzel az edzéstervvel.
7 elterjedt mítosz a pilatesről
A pilates egyre népszerűbb a nők körében, mégis sok a hibás információ a testmozgás ezen formájáról. Íme, a leggyakoribb tévhitek – és a cáfolatok!
Hónapokig tarthat, míg a COVID-19 után a tüdő egészsége helyreáll
A koronavírus-fertőzésen átesett betegek közül többen elhúzódó panaszokról számolnak be. A szaglás elvesztése, a fejfájás és fáradtságérzet mellett sokaknál tartósan fennáll a nehézlégzés, légszomj és köhögés is.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.