Oldal kiválasztása
Edzőteremben szuper gyakorlatokat végezhetünk a step pad segítségével! Nézze meg Czanik Krisztián személyi edző gyakorlatsorát!

Alakformáló gyakorlatok step padon

 

A torna előtt ne feledkezzünk meg az alapos bemelegítésről: 5-10 percben helyben járással, testsúlyáthelyezéssel, majd térdhúzásokkal és sarokemelésekkel, végül pedig váll- és karkörzésekkel mozgassuk át az izmokat és ízületeket!

1. gyakorlat FELLÉPÉS TÉRDHÚZÁSSAL

Álljunk a step pad közelébe a képen látható módon. Lépjünk fel a step padra és húzzuk fel a térdünket, majd folyamatosan váltott lábbal ismételjük a gyakorlatot. Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, torna

FELLÉPÉS TÉRDHÚZÁSSAL
Fotó: Diéta és Fitnesz

2. gyakorlat TERPESZGUGGOLÁS

Álljunk fel a step padra. Lassan lépjünk le terpeszguggolásba a step padról, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe! Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, guggolás

TERPESZGUGGOLÁS
Fotó: Diéta és Fitnesz

3. gyakorlat FELLÉPÉS LÁBEMELÉSSEL

Álljunk egy step pad elé a képen látható módon. Lassan lépjünk fel a padra és emeljük oldalra a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe! Végezzünk 3 × 30 ismétlést!

step pad, gyakorlat

FELLÉPÉS LÁBEMELÉSSEL
Fotó: Diéta és Fitnesz

A cikk folytatását, valamint további gyakorlatokat a Diéta és Fitnesz augusztusi lapszámában talál! Lapozzon bele magazinunk legfrissebb számába, itt!

Diéta és Fitnesz 2019, augusztus

Fotó: Diéta és Fitnesz

A GYAKORLATOKAT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: CZANIK KRISZTIÁN SZEMÉLYI EDZŐ, A GYAKORLATOKAT BEMUTATJA: BOTH PIROSKA, FOTÓ: NAGY LAJOS ZOLTÁN

4 szuper gyakorlat a formás fenékért

 

Hozzászólások

Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kocsis Korinna: "Sok csalódás ért, főleg szakmabeli lányoktól"
Mindig nagy kérdés egy ismert ember esetében, hogy mennyit és mit mutasson meg a követően a közösségi oldalakon. Hiszen gyakorlatilag idegeneket enged be az életébe a posztokkal. Erről is beszélgettünk Kocsis Korinnával.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.