Futás előtt a bemelegítés, valamint utána a nyújtás elengedhetetlenül fontos a futók számára, hogy megelőzzék a sérüléseket. Rovatunk legújabb epizódjában Hegedüs Dóri edző elmondja a legfontosabbakat a témával kapcsolatban, és persze szuper gyakorlatokat is mutat!

FitPercek: Bemelegítés és nyújtás futóknak (videó)

Akár kezdő, akár már haladó futó vagy, akár aszfalton futsz, akár terepen, a bemelegítés és a nyújtás kötelező! Hegedüs Dóri személyi edző mutat néhány fontos gyakorlatot.

 

Bemelegítés

A bemelegítés során nemcsak a lábakat fontos átmozgatni, hiszen a futásban tulajdonképpen az egész testünk bekapcsolódik. Haladj felülről lefelé a bemelegítő gyakorlatokkal, a fej-, váll-, törzs-, csípő, térd- és bokakörzések alapnak számítanak. Használhatsz SMR hengert is. További bemelegítő gyakorlatok láthattok a videó első felében.

 

Nyújtás

Sokan hajlamosak elsietni a nyújtást, sőt, előfordul, hogy ki is marad… Hiba! Szánj időt a nyújtásra: ha kevés az időd, inkább kicsivel rövidebb legyen a futóedzés, de ne maradjanak el a nyújtógyakorlatok. Hiszen ahogy telnek az évek, egyre kötöttebbek vagyunk, szűkülnek a mozgástartományok, szüksége van az izmoknak, az ízületeknek az alapos nyújtásra. Ez segíti a regenerációt, valamint a sérülések elkerülését is. A videó második felében Dóri megmutatja, hogyan nyújts le futás után.

Tarts velünk!

FitPercek: Bemelegítés és nyújtás futóknak

Futás előtt a bemelegítés, valamint utána a nyújtás elengedhetetlenül fontos a futók számára, hogy megelőzzék a sérüléseket. Rovatunk legújabb epizódjában Hegedüs Dóri edző elmondja a legfontosabbakat a témával kapcsolatban, és persze szuper gyakorlatokat is mutat!

Közzétette: Diéta és Fitnesz – 2020. október 13., kedd

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

Hozzászólások

Ez a legjobb recept: főzzünk eperlekvárt cukor nélkül!
Sokáig éltünk abban a tévhitben, hogy eperlekvárt, szörpöt eltenni csak cukorral lehet.
Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben
Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
A reggeli mozgás jótékony hatásai
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is!
13 tipp a hőségben való edzéshez
Győzd le a forróságot azzal, hogy felkészülsz rá!
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!
A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lal mozogni.
4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol
Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot. Ezekből a finomságokból viszont bátran ehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.