Új kihívást keres az edzésben? Szeretne kipróbálni mást is, mint amit eddig megszokott? Ha még az egyensúlyérzékén is javítani akar, és egy edzésre csak fél órát tud szánni az életéből, akkor a FloatFitet próbálja ki, valószínűleg pont olyan edzésforma, amilyenre szüksége van!

FloatFit Egyensúly a vízen

Cross tréning a vízen

A FloatFit nem más, mint egy hétköznapi gyakorlatsorból álló cross tréning, amit a szárazföld helyett a vízen kell végezni. „Az edzés összesen 30 perc, de pont olyan erőteljes, mint egy 60 perces óra, hiszen az instabil felületen végzett feladatok közben azokat az izmokat is kénytelenek vagyunk használni, amelyeket a stabil felületen végzett edzéseken rendszerint elhanyagolunk. Az instabil felületből adódóan pedig még jól szórakozunk is edzés közben” – meséli Takács Zsuzsa FloatFit Master Trainer, aki már nem egy vízbe bukfencezést látott gyakorlás közben.

AquaBase az új eszköz

Az órát egy katonai szövetből készült úgynevezett AquaBase eszközzel tartják. Az ezen az eszközön végzett edzés fejleszti az egyensúlyt, a koordinációt, növeli az edzettségi szintet és segít megelőzni a kisebb sérüléseket, az időskori instabilitást, növeli az erőt és az állóképességet. Kiegészítő eszközként használhatunk labdákat és szalagokat is.

Fél óra, komplett edzés

„Kicsit rövidnek tűnhet az idő, de mivel az edzés magas intenzitáson folyik, a munkavégzés pedig folyamatos, nincs is szükség hosszabb időre, mint 30 percre – ami már magába foglalja a bemelegítést és a levezetést is. Az óra gyakorlatai guggolásra, fekvőtámaszra, alkartámaszra és hasizomgyakorlatra épülnek, ezek sokféle változatával. Az intervall rész négy vagy öt ciklusból áll, a ciklusokat követően, de még a levezetés előtt rövid »challenge« szakaszt iktatunk be, ahol felváltva taposunk vagy éppen statikus egyensúlyi gyakorlatokat végzünk, forgunk, ugrálunk és/vagy ezek kombinációját végezzük.

Talán ez a FloatFit legizgalmasabb része. Az edzés végére aztán kellőképpen elfáradunk és azon kapjuk magunkat, hogy a nagy koncentrációban elfelejtettük a napi problémáinkat, csak magunkra figyeltünk és remélhetőleg a jól ismert »flow« érzés is hatalmába kerített bennünket.”

Fáj valami? Irány a víz!

Az AquaBase használata közben a víz természetes mozgása során spontán módon bekapcsolódnak a core-izmok. Ezáltal erősítjük a stabilizáló izmokat, amelyek általában inaktívak maradnak, ha stabil felületen, például a szárazföldön edzünk. A core-izmok erősítése kulcsfontosságú mind a hétköznapokban, mind a rehabilitációban, a sportolási készségek fejlesztésében és a sérülések megelőzésében is. „Ezért mozgásszervi problémákkal küzdőknek is kifejezetten javasoljuk az AquaBase felületén végzett rehabilitációs és erősítő edzéseket, természetesen ebben az esetben előzetes konzultáció szükséges a sérülés, illetve a probléma típusáról a megfelelő gyakorlatsor összeállítása érdekében.”

Bárki kipróbálhatja

Jó hír, hogy nincs előírás a minimális edzettségi szintre vonatkozóan, tehát mindenki részt vehet az órákon. Persze fontos tudatni az edzővel, hogy ki milyen erőnléti állapotban van, esetleg van-e sérülés vagy probléma, amire jobban kell figyelni. A gyakorlatok nehezebb és könnyebb változatát is mindig bemutatják az edzők az órákon. „Sokan azt gondolják, hogy a részvétel egyik feltétele a már meglévő jó egyensúlyérzék. Pedig az edzés egyik lényege pont ennek a képességnek a fejlesztése” – bátorít a tréner.

Gyakorlás kérdése

Ha valaki kicsit ügyetlenebbnek érzi magát, az ne szegje kedvét, ugyanis már az óra végére teljesen bele lehet jönni a vízen való mozgásba. És rendszeres edzéssel gyorsan tapasztalható fejlődés, de kihívás is bőven van benne. Tökéletes lehet kiegészítő edzésnek, valamint kifejezetten mozgásszervi problémákkal küzdők számára speciális órákkal, új mozgástípusok alkalmazásával. Gyakorlásra is bőven van lehetőség, például kedden és csütörtökön a Holmes Place Budapest medencéjében lehet tenni egy próbát.

A 8 KEDVENC EDZÉSTERVÜNK, 30 SZUPER GYAKORLATTAL

FEL A CSÚCSRA! – SZIKLAMÁSZÁS KEZDŐKNEK

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink