Ha fáj valamid, érdekel a tested, nyitott vagy egy, a légzés tempójában végzett, mélyrétegű mozgásformára, érdemes kipróbálni a pilatest. Ez a komplex mozgásforma, amely ötvözi a nyugati világ anatómiai ismereteit és a keleti mozgáskultúra elemeit, kiválóan alkalmas az izomegyensúly megteremtésére és megtartására, csökkenti a fájdalmat és fokozza a teljesítményt.

Ismerd meg a pilatest, nem fogsz csalódni benne!

A pilatesnek sokféle irányzata van, mindegyik testre szabható, komplex, intelligens mozgásforma. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a gyakorlatokat pontosan végezve, éppen ott hat, ahol kell. Van olyan változata, amelyet gyógytornászok, sportorvosok fejlesztettek és finomítottak tovább, ezzel az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb mozgásmódszert hozták létre, amely a betegségek, sérülések rehabilitációjában is hatékony.

Gépek

A több mint ezer gyakorlat között sokszor csak apró eltérések vannak; kis labdával, nagy labdával, súlylabdával, gumiszalaggal is végezhetők a feladatok. A pilatesben minden azt szolgálja, hogy a test tökéletesen működjön, ezt akár a több funkcióval rendelkező gépek is segíthetik; előkészíthetnek, könnyebbé tehetnek egy gyakorlatot, felkészítik a testet a gyakorlat gép nélküli elvégzésére, és tudnak nehezíteni is.

Szebbé tesz

Az, hogy egy pilatesórán mi a hangsúlyos, az oktatótól függ. A személyre és az egészségi állapotra szabott gyakorlatok elvégzésénél nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. A légzés is fontos eleme a foglalkozásoknak, amelyet a feladatokkal össze kell hangolni. Ennek köszönhetően nemcsak helyre lehet tenni az elmozdult porcikákat, de megfelelően erősítve és nyújtva az izmokat, ott is lehet tartani őket.

Szakember kezében a pilates varázslatra képes: javítja az egészségi állapotot, segít bizonyos betegségek leküzdésében, a sportolók teljesítményét pedig fokozza. A pilates segít abban, hogy egy könnyed, szabad, az ízületeket nem terhelő mozgással haladjunk az ideális testtartás és az izomegyensúly felé, amelyet a testünk erejének és rugalmasságának kiegyensúlyozott fejlesztésével érhetünk el.

A számos jótékony fizikai hatás mellett szépít is; javul a testtartás, kisimul a bőr és a ráncok, jobban fénylik a haj, csillog a szem. A testre és a lélekre gyakorolt áldásos hatása hamar érezhető, sőt láthatóvá is válik a tükörben és mások számára is.

 

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Sütőben sült paradicsom télire
Ha sok paradicsomunk termett a kertben érdemes a következő receptet kipróbálni, mert pillanatok alatt isteni, fűszeres szószt készíthetünk belőle, ami rengeteg diétás étel alapja is lehet.
Mennyi étel kerülhet pontosan a tányérodra, ha fogyni szeretnél?
Belekezdhetünk bármilyen diétás módszerbe, kipróbálhatunk akár ezerféle étrendet is, ha nem tanuljuk meg, mennyire fontos a porciókontroll, egy sem lesz sikeres.
Kezdj el mozogni és így változik meg az egész életed
Elképesztő, milyen komoly hatással lehet az életedre, ha mozogni kezdesz! Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat.
A megfelelő méretű melltartó fontossága
Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.
Nem mozdul a mérleg nyelve? Mutatjuk, hol a hiba!
Bizony, néha hiába a koplalás, a megszállott és rendszeres edzés, a mérleg mégsem mozdul. Sokan ekkor adják fel. Pedig csak át kellene gondolni, valóban mindent helyesen tesz­el.
A cékla chips lett a diétázók őszi kedvence: így lesz szuper ropogós
Rozmaringgal fûszerezett nasi, amit képtelenség abbahagyni. Egészséges, egyszerûen elkészíthető, zamatos, ropogós őszi finomság.
Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka
Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.
Liszt- és cukormentes kókuszos piskóta
Fél óra alatt az asztalra varázsolhatod ezt a remek diétás sütit! Nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár este is! Lágy, levegős piskóta csupa egészséges alapanyagokkal is!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.