Sok-sok évvel ezelőtt, amikor belekezdtem a harcművészet tanulásába, elsődleges célom az volt, hogy ne kelljen többet félnem. Kicsi, vékony, gyenge kamaszként meglehetősen nehezek voltak a mindennapok a folytonos fenyegetések kereszttüzében.

Harcművészet és a gyermekek

Meg kell erősíteni az önbizalmat

Néha bizony nem könnyű az iskolában helytállni, akár tanulásról van szó, akár arról, hogy képesek legyünk fizikailag is kiállni önmagunkért. Bizony, a hatalmi harcok már iskoláskorban megkezdődnek. Iskoláskoromban képesek voltak erős társaim tanítási idő után az utcán megvárni, hogy koholt vádak, ürügyek alapján ellássák a bajomat. Emlékszem, milyen volt félni. A hozzám érkező gyermekek bizonyos részének hasonlóak a problémái. Az egyik fontos célom, hogy megszilárdítsam tanítványaim önmagukba vetett hitét, segítsem egészséges önbizalmuk kialakulását, amely átsegítheti őket bármilyen nehézségen, mellyel találkozniuk kell majd életük folyamán.

A tudásra épülhet

Az egyik nagyon fontos tényező a jártasság. Ha egy fiatal azt érzi, hogy valamiben már kellő jártassága van, az már önmagában önbizalmat hoz létre. Jelen esetben ez a jártasság a harcművészet. A rendszeres fizikai gyakorlatok végzése az évek során nemcsak a fizikumot edzi meg, hanem erősíti a koncentrálóképességet, és magát a személyiséget is. Tartást ad. Edzéstervünkben az egyik lényeges terület a térdekkel való gyakorlatok végzése, hiszen a harcosnak talpon kell maradnia, s ehhez a térdeknek megfelelően erősnek kell lenniük. E terület erősítésére számos mozgásgyakorlatunk van, melyek először bizony, igen komoly feladatot jelentenek.

Erős térd, erős lélek

Ám a kitartó, figyelmes munka itt is meghozza gyümölcsét. A térdek fizikai szinten való erősítése magával hozza lelki szinten az önbizalom erősödését is. A teljesítmény elismerése pedig a gyakorlatok kitartó végzéséhez szükséges lelki erőt növeli. Így tulajdonképpen egy körforgást hozunk létre, mely egy idő után spirálisan emeli egyre magasabb szintre a tanítványok önbecsülését, magabiztosságát. S az a tudat, hogy képes vagyok megvédeni magamat, képes vagyok bármit elérni, fizikai szinten is manifesztálódik, s a tudat valósággá válik.

Oldja sporttal a feszültséget!

Még jobban elhíztak azok a gyerekek, akiket a súlyuk miatt bántottak a suliban

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.