A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lel mozogni.

Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!

Mielőtt belevágsz a pokoli kettlebell-edzésbe egy bemelegítéssel kezdj hozzá. Hegedűs Dóri azt javasolja, minden gyakorlatot 5 körben végezz el, és befejezésként ne felejtkezz el a nyújtásról sem.

1, 2, 3 és 5-ös gyakorlatnál még a következőkre ügyelj:

Kezdőként, 20 másodpercig végezd, 40 másodpercet pihenj.

Középhaladóként, 30 másodpercig végezd, 30 másodpercet pihenj.

Haladóként, 40 másodpercig végezd, 20 másodpercet pihenj.

A 4-es gyakorlatot 60 másodpercig tartsd ki.

ÍME A GYAKORLATOK:

Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival! Imádni fogjátok!

Posted by Diéta és Fitnesz on Wednesday, June 2, 2021

Ezt tudtad?

Mi az a török felállás?

török felállás TGU Hegedűs Dóri

A török felállás az egyik leghasznosabb gyakorlat
Fotó: Shutterstock

A török felállás gyakorlatot török birkózók fejlesztették ki az egész test megerősítése céljából. Már az 1900-as években is írtak róla, tehát nem egy újhullámos találmány, hanem régóta alkalmazott és bevált feladat.

A török felállás elsajátításának szabályai

Először tanulmányozz át alaposan minden lépést külön-külön. Mindig csak egy-egy lépést haladj előre, és csak azután vegyél súlyt a kezedbe, ha megvan a teljes mozdulatsor. Nagyon ügyelj a pontos kivitelezésre. Nézd meg a videót, ellenőrizd a tükörben a mozgásodat, vagy kérd edző segítségét.

 

Tippek a gyakorlat elvégzéséhez

  • Alapvetően kettlebellt szoktak használni hozzá, de ha az nincsen, megteszi kézi súlyzó, homokzsák vagy akár egy palack víz is.
  • Mindig olyan súlyt válassz, amivel 3-5 ismétlést el tudsz végezni egy körben, mindkét oldalra. A körök között tarts 60 másodperc pihenőt.
  • Kezdőknek elég két kör, középhaladóknak négy kör a cél, haladók akár már öt felett is dolgozhatnak. További nehezítés lehet még, hogyha lassítasz a tempón, és minden lépést 3-5 másodpercig statikusan kitartasz.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Ez a legjobb recept: főzzünk eperlekvárt cukor nélkül!
Sokáig éltünk abban a tévhitben, hogy eperlekvárt, szörpöt eltenni csak cukorral lehet.
Itt a kánikula! Így lehet jól aludni a nagy melegben
Sokan várták már, hogy végre tartósan meleg, vagyis igazi fülledt nyár legyen, ugyanakkor ez a hőség rendkívül igénybe veszi a szervezetet.
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
Így lesz sokáig gyönyörű a barna bőr
A reggeli mozgás jótékony hatásai
Ahogy egyre jobb az idő, még az is könnyebben kel a korai nappal, aki egyébként szeret sokáig lustálkodni. Élvezze és használja ki a nyarat a reggeli mozgásra is!
13 tipp a hőségben való edzéshez
Győzd le a forróságot azzal, hogy felkészülsz rá!
Most nyílik a bodza, tedd el télire cukor nélkül
Te is imádod a bodza szörpöt, de megrémiszt, mennyi egészségtelen fehér cukor kell bele? Mutatjuk, hogy készítsd el a diétás változatot.
Íme 25 perc pokoli kettlebell-edzés Hegedűs Dórival!
A FitPercek legfrissebb videójában Hegdűs Dóri, személyi edző mutat néhány remek gyakorlatot, hogy érdemes a kettlebell-lal mozogni.
4 isteni nyári leves, amit akkor is ehetsz, ha diétázol
Nyáron is nagyon fontos a folyadékfogyasztás, és egy jó tányér leves akár elég is lehet, hiszen ezekben a hónapokban nem jó nagyon leterhelni a gyomrot. Ezekből a finomságokból viszont bátran ehetünk.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.