Oldal kiválasztása
Hosszú Katinka sikerei mögött kőkemény munka van. Nemcsak a hajnali ébredésekre, a medencében őrült tempóban megtett, sokadik körre gondolunk, hanem az erőnléti edzésekre, amiket az edzőteremben végez.

Hosszú Katinka edzésétől tátva maradt a szánk

Arról már mi is írtunk, hogy a fitball remek eszköz, ha egy új planket próbálna ki. A fitball plankhez térdeljen háttal a labdának. Emelje fel az egyik lábát, és rakja a lábszárát és lábfejét a labdára, majd jöhet a másik láb is! Vegye fel a plank helyzetet. Elvégezhető alkarra támaszkodva, de egyenes karral, csak a tenyeret lerakva a talajra is. Ez a labda méretétől függ.

Katinka gyakorlata azonban ettől sokkal keményebb. Az egyenes karral végzett gyakorlat alatt, a lába folyamatosan „tempózik” a labdán, akár a medencében. Nézzék csak!

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlat egy másik videóban:

Végezzen fekvőtámaszt fitball segítségével!

A kiinduló pozícióban a kezek a talajon, lábak a labdán vannak. Könnyített verzió esetén a lábszár érintkezik a labdával, nehezített gyakorlatkivitelezés esetén csupán a lábfej. A mozdulatsorban a kart hajlítjuk-nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a csípő ne essen be, mellkas a talaj közelébe enged. Erről bővebben itt olvashat, és nézheti meg a gyakorlatot képeken.

Katinka edzéseinek természetesen a kitörések, és a súlyzó is a része, pontosan úgy, ahogyan a BOSU.

Akinek további inspirációra van szüksége, az nézegesse bőszén Katinka Facebook oldalát!

Hozzászólások

Minek köszönhette gyönyörű alakját Grace Kelly?
Szakértők szerint szigorú, de nagyon egészséges étrendet követett Grace Kelly, aki valóságos megszállottja volt a kézápolásnak is.
40 tényleg hasznos trükk, amit minden sportolónak látnia kell
Érdemes megnézni őket, mert biztos talál köztük olyan trükköt, ami önnek is hasznos lesz.
Karácsonyig leadna pár kilót? Segítünk elérni a célját!
A karácsony sok családban a hatalmas evésekről, mesés ünnepi menükről szól. Miért akarunk hát éppen akkorra lefogyni?
A másnapi ruhában fekteti le gyermekeit az anyuka, hogy elkerüljék a reggeli rohanást
Nikkel allergia! Jobb, ha nem csak az ékszerekre figyel!
Nikkel főként egyes ékszerekben, bizsukban található, ám Dr. Moric Krisztina allergológustól megtudtuk, hogy  bizonyos ételek is nagyobb mennyiségben tartalmazhatják. Fontos ismerni, hogy melyek ezek az élelmiszerek, mivel fogyasztásuk akkor is tüneteket okozhat, ha bőrünk nem érintkezik nikkel tartalmú tárggyal.
S. O. S. - Azonnali életmódváltás, hogy visszanyerje egészségét!
Ha az orvosa azonnali életmódváltást javasolt, akkor nincs idő várakozni! Az alábbi hat pontot vegye komolyan, és változtasson az életén! Tegye meg az egészsége érdekében!
Madaras Norbert: „Az a lényeg, hogy a nő magának akarjon megfelelni”
Te is ismersz olyan nőt, akit valósággal felőröl az állandó megfelelési kényszer? Esetleg egy vagy közülük? Pedig a férfiak szerint egy nő nem is tehetne rosszabbat magával, minthogy folyamatos külső elvárásoknak akar megfelelni.
Megnyílt az első "csendes" fodrászat
Önt is idegesíti, ha valaki folyamatosan beszél a fodrásznál? Jobban szeretné, ha csendben készülne el a frizurája?
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.