Hosszú Katinka sikerei mögött kőkemény munka van. Nemcsak a hajnali ébredésekre, a medencében őrült tempóban megtett, sokadik körre gondolunk, hanem az erőnléti edzésekre, amiket az edzőteremben végez.

Hosszú Katinka edzésétől tátva maradt a szánk

Arról már mi is írtunk, hogy a fitball remek eszköz, ha egy új planket próbálna ki. A fitball plankhez térdeljen háttal a labdának. Emelje fel az egyik lábát, és rakja a lábszárát és lábfejét a labdára, majd jöhet a másik láb is! Vegye fel a plank helyzetet. Elvégezhető alkarra támaszkodva, de egyenes karral, csak a tenyeret lerakva a talajra is. Ez a labda méretétől függ.

Katinka gyakorlata azonban ettől sokkal keményebb. Az egyenes karral végzett gyakorlat alatt, a lába folyamatosan „tempózik” a labdán, akár a medencében. Nézzék csak!

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlat egy másik videóban:

Végezzen fekvőtámaszt fitball segítségével!

A kiinduló pozícióban a kezek a talajon, lábak a labdán vannak. Könnyített verzió esetén a lábszár érintkezik a labdával, nehezített gyakorlatkivitelezés esetén csupán a lábfej. A mozdulatsorban a kart hajlítjuk-nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a csípő ne essen be, mellkas a talaj közelébe enged. Erről bővebben itt olvashat, és nézheti meg a gyakorlatot képeken.

Katinka edzéseinek természetesen a kitörések, és a súlyzó is a része, pontosan úgy, ahogyan a BOSU.

Akinek további inspirációra van szüksége, az nézegesse bőszén Katinka Facebook oldalát!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Reggeli a bőrnek, mutatjuk mit kell (t)enned!
A nap első étkezése nem csak a szervezeted tölti fel új erővel: a finomságok a bőrrel is csodát tesznek!
A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be
Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!
Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.
Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje
A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.
Végre kiderült, mitől lesz igazán eredményes a diétád
Ne hasaljon el! Vágjon bele tudatosan, lépésről lépésre a fogyókúrába!

Ajánlataink