Hosszú Katinka sikerei mögött kőkemény munka van. Nemcsak a hajnali ébredésekre, a medencében őrült tempóban megtett, sokadik körre gondolunk, hanem az erőnléti edzésekre, amiket az edzőteremben végez.

Hosszú Katinka edzésétől tátva maradt a szánk

Arról már mi is írtunk, hogy a fitball remek eszköz, ha egy új planket próbálna ki. A fitball plankhez térdeljen háttal a labdának. Emelje fel az egyik lábát, és rakja a lábszárát és lábfejét a labdára, majd jöhet a másik láb is! Vegye fel a plank helyzetet. Elvégezhető alkarra támaszkodva, de egyenes karral, csak a tenyeret lerakva a talajra is. Ez a labda méretétől függ.

Katinka gyakorlata azonban ettől sokkal keményebb. Az egyenes karral végzett gyakorlat alatt, a lába folyamatosan „tempózik” a labdán, akár a medencében. Nézzék csak!

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlat egy másik videóban:

Végezzen fekvőtámaszt fitball segítségével!

A kiinduló pozícióban a kezek a talajon, lábak a labdán vannak. Könnyített verzió esetén a lábszár érintkezik a labdával, nehezített gyakorlatkivitelezés esetén csupán a lábfej. A mozdulatsorban a kart hajlítjuk-nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a csípő ne essen be, mellkas a talaj közelébe enged. Erről bővebben itt olvashat, és nézheti meg a gyakorlatot képeken.

Katinka edzéseinek természetesen a kitörések, és a súlyzó is a része, pontosan úgy, ahogyan a BOSU.

Akinek további inspirációra van szüksége, az nézegesse bőszén Katinka Facebook oldalát!

Hozzászólások

Fogyókúra szuperlevesekkel + 3 könnyű recept
Finomak, könnyűek és tökéletes alapot szolgáltatnak egy néhány napos fogyókúrás programhoz. Ami biztos: koplalnod nem kell!
Ha kevés az időd: gyors alakformálás heti 5x4 percben
Állandó időhiánnyal küzdesz, de szeretnéd, ha formásabb, feszesebb lenne a tested? Próbáld ki az alábbi programot!
Diétatészt: Hogyan nassolj okosan?
Csokoládé, csipsz vagy keksz? A legtöbb snack sajnos nem használ az ember alakjának. Attól függően, hogy mit szeretsz nassolni, eláruljuk, mi az, amit beilleszthetsz a fogyókúrádba.
Szerelem és boldogság? A valóságban ezért meg kell dolgozni
Mit jelent manapság a szerelem vagy a szeretni kifejezés? Változott-e valami? Nagymamáink bölcsességei vajon érvényesek-e a mai rohanó világban? Tari Annamária pszichoterapeuta írása.
Ehető virágok – szépek, illatosak, finomak!
Néhány évvel ezelőtt még csak a legmenőbb éttermekben díszítették így az ételt, aztán a közösségi médiában terjedő képek hatására lassan szélesebb körben is elterjedtek az ehető virágok.
Otthoni pedikűr: lábápolás 5+1 egyszerű lépésben
Tombol a nyár, a könnyű papucsok és szandálok időszaka. Ha nincs időd, lehetőséged pedikűröshöz menni, otthon is sokat tehetsz a lábad épségéért, szépségéért.
A ragyogó és egészséges bőr 9 életmódtitka
Bőrünk tükrözi általános egészségi állapotunkat, árulkodik, ha nem pihenünk eleget és nem gondoskodunk megfelelő tápanyagbevitelről. Íme 9 tipp, hogy bőrünk hosszú ideig ragyogó és élettel teli maradjon.
Sárgarépás zabkeksz, ha kell egy kis energia
A lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó édes falat lehet tápláló reggeli vagy könnyű tízórai, uzsonna egyaránt.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.