Oldal kiválasztása
Hosszú Katinka sikerei mögött kőkemény munka van. Nemcsak a hajnali ébredésekre, a medencében őrült tempóban megtett, sokadik körre gondolunk, hanem az erőnléti edzésekre, amiket az edzőteremben végez.

Hosszú Katinka edzésétől tátva maradt a szánk

Arról már mi is írtunk, hogy a fitball remek eszköz, ha egy új planket próbálna ki. A fitball plankhez térdeljen háttal a labdának. Emelje fel az egyik lábát, és rakja a lábszárát és lábfejét a labdára, majd jöhet a másik láb is! Vegye fel a plank helyzetet. Elvégezhető alkarra támaszkodva, de egyenes karral, csak a tenyeret lerakva a talajra is. Ez a labda méretétől függ.

Katinka gyakorlata azonban ettől sokkal keményebb. Az egyenes karral végzett gyakorlat alatt, a lába folyamatosan „tempózik” a labdán, akár a medencében. Nézzék csak!

Mutatjuk, hogyan néz ki a gyakorlat egy másik videóban:

Végezzen fekvőtámaszt fitball segítségével!

A kiinduló pozícióban a kezek a talajon, lábak a labdán vannak. Könnyített verzió esetén a lábszár érintkezik a labdával, nehezített gyakorlatkivitelezés esetén csupán a lábfej. A mozdulatsorban a kart hajlítjuk-nyújtjuk, ügyelve arra, hogy a csípő ne essen be, mellkas a talaj közelébe enged. Erről bővebben itt olvashat, és nézheti meg a gyakorlatot képeken.

Katinka edzéseinek természetesen a kitörések, és a súlyzó is a része, pontosan úgy, ahogyan a BOSU.

Akinek további inspirációra van szüksége, az nézegesse bőszén Katinka Facebook oldalát!

Hozzászólások

Melyik levest és salátát válasszuk, ha fogyni szeretnénk?
Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes vegyes saláta vagy zöldségalapú leves tökéletesen alakkímélő és egészséges... Íme egy rövid útmutató a választáshoz.
Nem csak a csoki segít – Falatozzunk a jókedvért!
Sok olyan étel létezik a csokoládén kívül is, amiktől nyugodtabbnak, boldogabbnak érezhetjük magunkat. Illesszük be az étrendünkbe az alábbi élelmiszereket!
Lépésről lépésre a karcsúságért: kezdjük az alapoknál
Az egészséges táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Íme, néhány jó tanács az életmódváltáshoz!
Ki mondta, hogy az alakkímélő ételek unalmasak? Főzzünk kreatívan!
Ne gondoljuk, hogy az egészséges vagy alakkímélő étrend íztelen, egysíkú ételeket jelent. Ízesítsünk ételeinket felesleges kalóriák nélkül!
Nyugodt alvás, sikeres fogyókúra – Ezeket az ételeket kerüld el este!
Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk este, azzal megzavarhatjuk az alvásunkat, ráadásul csomó fölösleges kalóriát viszünk be. Nézzük, milyen ételeket nem ajánlott fogyasztani ilyenkor!
10 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben
Érdemes bevetni néhány apró trükköt, amelyek segítenek magabiztosabbá válni.
Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek
A mesés illatú olajok segítenek hogy frissebben, lelkesebben vágj bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!
Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!
Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.