Oldal kiválasztása
Kipróbáltuk a Hot Iron kiképzőprogramot, ami bátran nevezhető drasztikus módszernek, de elképesztően hatásos, ha fogyni szeretne az ember!

Hot Iron, ahol 1 óra edzés 23 óra utólagos zsírégetéssel jár

A Hot Iron edzéseknél a főszereplő a súly, a fém, az összeszorított fog és a másnapi eszement izomláz. A kicsit sem szolid és nőies sportágtól, mint a súlyemelés, azért nem kell megijedni, bár egy olimpikon hölgy valószínűleg nem a falatnyi kétrészest választaná a Balaton-parton. Mi mindenesetre a lebutított változaton teszteltünk, mennyire is lehetünk büszkék a bicónkra.

Indulás a kínpadra

Lássuk azt a forró vasat! Minden kezdet nehéz alapon, német precizitással állítottuk össze saját kis kínpadunkat, ami egy megemelt steppadból, a súlyzórúdból, és a szabadon választott emelendő kilókból állt. Ezután összeszereltük a komplett súlyzószettet, amely finoman fogalmazva nem lett a legjobb barátom. Az edző ilyenkor megmutatja, hogy mi is a helyes testtartás a gyakorlatoknál, hogyan állítsam be a derekam, a vállam, a nyakam. Már kezdtem nyugtalankodni, mi lesz az eredmény, ha mégsem úgy tartom a derekam – talán sérv?

Kis laza bemelegítő, a profiknak ismétlés, nekem kőkemény koncentrálás, mert az az igazság, hogy ez is a tipikus esete annak, hogy valami rémesen egyszerűnek tűnik, pedig nem az.

És megkezdődik az izomépítkezés

Nagyszabású projekt lesz, ez az első percben kiderült. De élvezetes! Egyrészt, mert rögtön rájössz, hogy ez tényleg hasznos, csuromvizes pólód a bizonyíték, másrészt mert újfajta mozgáskultúráról van szó, mi pedig, 21. századi modern nők, alapból nyitottak vagyunk mindenre.

hot iron

Fotó: shutterstock

Kezdtem magam beleélni, hogy már ez az egy óra is látszani fog a derekamon. Szóval, röpködtek a kezemben fel-le a kilók, néha inkább tonnák, de azért az óra is hamar elszállt. Rámentünk a hivalkodó izmokon kívül – bicepsz, tricepsz, has – a kritikus pontokra is. Volt igazi fiús fekve nyomás, guggolásból kiállás, erőfitogtatás! Meg kell jegyezzem, hogy az edzés legaktívabb résztvevője egy úriember volt. Valami gyerekkori álomra gyanakszom, a súlyok mérete és a totális elszántság láttán. Mondjuk, anyukám engem is cirkuszi súlyemelőnek öltöztetett a harmadikos farsangon… Érdekes.

A legvidámabb információ, amit az óra végén kaptam, a következő volt: egy óra edzés 23 óra utólagos zsírégetéssel jár. Túl szép, hogy igaz legyen, de tényleg az. A profik szerint heti két óra hot ironozás életed legjobb formájához vezet. Ide figyelj, el is hiszem.

Tippek az eredmény követéséhez

 

Hozzászólások

Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Miért fáj a derekunk, ha köhögünk?
A köhögés néhány embernél felerősíti az egyébként is jelen lévő derékfájdalmat, másoknál csupán köhögéskor jelentkezik a kínzó érzés. De van e összefüggés a köhögés és a derékfájdalom között? A szakorvos válaszol! 
A legjobb falatok edzés után
Azt szinte mindenki tudja, hogy a testépítők, bokszolók, egyéb profi sportolók mindig alaposan megtervezik, mit esznek a nap folyamán, mit fogyasztanak edzések előtt vagy után. Számukra ez természetes, az életük része. De mi a helyzet a hétköznapi emberekkel, akik kedvtelésből vagy az egészségük megőrzése érdekében sportolnak hetente többször 30–60 percet?
Mi áll a gyomorproblémák hátterében?
Rendszeresen fáj a gyomra, de nem tudja, van-e oka aggódni, s ha van, miért? Jöjjön velünk egy kis képzeletbeli egészségügyi sétára.
Elképesztően sok fogyókúrás készítmény fogy januárban
Az év első hónapjának eladásai adait nézve, bizony a január nagy nyertesei a fogyókúrás készítmények. A Nielsen felméréséből kiderült, hogy az ünnepi szezon után másfélszer több fogy belőlük értékben, mennyiségben pedig mintegy harmadával többet vásárolnak belőle a magyarok.
Konyhai praktikák, az állandó bosszankodás helyett
Érett avokádóra van szüksége, de azonnal? Szenved, amikor a rizst főzi? Néhány konyhai trükkel, áthidalhatóak ezek a problémák!
1500 kalóriás napi menü januárra
Mindig népszerűek az 1500 kalóriás napi étrendjeink. Most egy januárban is bevethető verziót hoztunk el nektek!
Laky Zsuzsi: hála és bizakodás, programozom a jót 2020-ra!
Remélem jól indult az új évetek, nekem elég sok minden kavarog a fejemben. Gondolom rengetegen tesztek ilyenkor fogadalmakat, bevallom én az utóbbi időben egyre kevesebbet. Teljesen másra fókuszálok az elmúlt években: a hálára.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.