A leghidegebb hónapokban a sportcipők már nem nyújtanak kellő védelmet a lábak számára. Szóval a téli időszakra mindenképpen érdemes beszerezni egy téli csizmát vagy bakancsot. Amennyiben hosszú sétákra is sor kerül, egy túracipő beszerzésére is sort kell keríteni. Nézzük meg, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az ideális túracipőnek!

Intenzív tél a városban – milyen cipő szükséges a hosszú sétákhoz?

A jó levegőn való séta a leghidegebb téli napokon is feltölt

Nincs is jobb a hosszú sétáknál, hiszen a testi egészségünk mellett a lelkihez is nagy mértékben hozzájárul. A jó levegőn való séta a leghidegebb téli napokon is feltölt, főleg akkor, ha társaságban történik. Azonban annak érdekében, hogy valóban élmény legyen a hosszú séta, elengedhetetlen az ideális lábbeli beszerzése. A cipőválasztást sosem szabad félvállról venni. Ha nem a megfelelő cipő körül a lábakra, a hosszú séta könnyen szenvedéssé válhat. A téli csizma és bakancs a rövidebb sétákhoz ideális. A hosszú sétákhoz inkább túracipőt érdemes beszerezni. Az ideális túracipő megbízható gyártási technológiával készül, kiváló minőséget képviselő alapanyagból. Talprésze rugalmas és könnyű, a belső kialakítása pedig kényelmes és puha. Tökéletesen illeszkedik a láb formájához, mely fokozza a kényelmet. Mindez rendkívül fontos annak érdekében, hogy a kilométereken át tartó gyaloglás során a lábbeli ne törje és ne nyomja a lábat.

cipő

Fotó: ccc.eu/hu

Az ideális túracipők a zordabb körülmények között is megállják a helyüket

Az említettek mellett a tartósság és rendkívül fontos. Elengedhetetlen, hogy a kiválasztott túracipő strapabíró legyen, rendszeres használat mellett is megállja a helyét. A minőségi túracipők esetében nem fordulhat elő, hogy a hosszú séta során leválik a cipő talpa. Mindemellett a téli időszakban fontos, hogy a túracipő víztaszító legyen, ne ázzon be a latyakos, havas utakon. A víztaszító tulajdonságnak köszönhetően elkerülhető, hogy nedvesség érje a lábakat és megfázás alakuljon ki. Továbbá fontos, hogy csúszásmentes tapadást biztosító talprésszel rendelkezzen. A túracipő talprésze nagyobb tapadást biztosít, mint az utcai cipőké. Az ideális lábbeli megfelelő komfortot nyújt a viselője számára. Az említett tulajdonságok mellett elengedhetetlen, hogy a kiválasztott túracipő lélegző tulajdonsággal is rendelkezzen, melynek köszönhetően kevésbé izzad bele a láb a cipőbe. Ezek a hosszú sétákhoz ideális cipők extra védelmet és tartást biztosítanak a láb számára. Stabil lépéslehetőséget garantálnak a fagyos, havas, téli napokon is. Az ideális túracipők, a strapabíró kialakításuknak köszönhetően, a zordabb körülmények között is tökéletesen megállják a helyüket. A CCC széles kínálatában kizárólag megbízható minőséget garantáló, márkás túracipők találhatóak, melyek mindegyike megfelel az említett kritériumoknak. Ráadásul nemcsak a CCC üzleteiben vásárolhatóak meg ezek a minőségi lábbelik, hanem a webáruházában is. Szerezd be te is a kedvencedet, hogy a hosszú téli séták gond nélkül teljesíthetőek legyenek!

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.