A Maradj Otthon Jótékonysági versenysorozat keretében az otthonában is megmérettetheti magát – természetesen online. Futásra, bringázásra fel!

Itt egy szuper lehetőség, ha hiányoznak a tavaszi versenyek!

 

szobabicikli

Fotó: Shutterstock

 

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervez, egyrészt azért, hogy valamilyen formában pótolhassuk az elmaradt tavaszi tömegsport-versenyeket, másrészt jótékonysági célból is. A kezdeményezés célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a nevezőket, akik a megmérettetésre történő nevezéssel a Magyar Vöröskereszten keresztül a koronavírus elleni küzdelmet támogatják.

 

Hogyan zajlik a verseny?

Az érdeklődő az otthonában versenyez, a versenyszámokat pedig futópadon, helyben futással, szobabiciklin, spinning kerékpáron és elliptikus tréneren lehet teljesíteni, ezek a kategóriák. A távok pedig: 1, 5, 10, 21 és 42 kilométer.

Az egyes futamok heti bontásban, minden vasárnap 19.00-tól indulnak. Az aktuális futam vasárnap 19.00-tól következő vasárnap 18.00-ig tart, az eredményhirdetés pedig április 6-tól minden hétfőn, 18.00-kor lesz az esemény Facebook-oldalán, amit ide kattintva érhet el.

A nevezési díj 3000 Ft-tól kezdődik, ezért cserébe pedig minden teljesítőnek egyedi érem jár. Az abszolút első három helyezett férfi és női versenyző mindegyik futamban oklevél díjazásban részesül. A befizetett nevezési díjból csak az érem díját (1500 Ft) vonják le, a fennmaradó teljes összeg a Magyar Vöröskereszthez kerül!

Még több információ a Magyar Futósport Egyesület honlapján.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Állandóan fáradt, és nem tudja, miért? Talán ez az oka!
Ha gyakran küzd kínzó fáradtsággal, és folyton kimerültnek érzi magát, akkor előfordulhat, hogy a mellékvese okozza a problémát. De ne aggódjon, mutatjuk a megoldást!
Zabpelyhes brokkolifasírt – alakkímélő finomság ebédre, vacsorára
Nagyon egészséges és rendkívül egyszerűen elkészíthető fogás a ropogós brokkolifasírt! Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia cukrász receptje következik.
Málnás brownie – A nap kedvenc egészséges desszertje
A brownie finom, a málna csodás, ha a kettőt összepárosítjuk, abból valami igazán fenséges édesség születhet.
Fájdalom sport közben – Ekkor kell orvoshoz fordulni!
A sport, az edzések, a versenyek óhatatlanul fájdalommal járnak – de különbséget kell tenni a „jó” és a „rossz” fájdalom között!
Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.