Oldal kiválasztása
A gyerekek, de a nagyobbak is imádni fogják, ezt a főleg este látványos jégfolyosót.

Látványos jégfolyosón korcsolyázhatunk idén télen

Sokan szeretnek korcsolyázni télen! November 29-től pedig igazán látványos helyen hódolhatunk ennek a sportnak. Egy különleges jégpálya, jégfolyosó nyílik Budapesten a Szent Imre téren. A tervek szerint hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva a pálya, amit 2020 januárjáig látogathatunk.

Korcsolya történelem

Európa északi országaiban a korcsolya az egyik legősibb és egyben legjobb közlekedési eszköz volt. Kezdetben a cipőkhöz erősített csontokon, hegyes botokon csúszkáltak a befagyott csatornák jegén. Ezt váltotta fel a fába erősített vaspengéjű korcsolya, s ezzel már versenyeztek is az 1670-es években Hollandiában. A 18. és 19. században a korcsolya meghódította Angliát, Nyugat-Európát, majd az Egyesült Államokat is.

Jégfolyosó Budapest

Fotó: Facebook/Jégfolyosó

Tudta?

Egy 75 kilós ember, 30 perc aktív korcsolyázással, akár 250 kalóriát is elégethet.

TENISZ RAKOTT SZOKNYÁBAN – ÍGY SPORTOLTAK ŐSEINK AZ 1900-AS ÉVEK ELEJÉN

MIT SPORTOLJUNK TÉLEN?

Hozzászólások

Hogyan fogynak a nők Brazíliától Kínáig?
Miért olyan vékonyak a kínai nők, mitől olyan kicsattanóan egészségesek a brazil vagy a görög asszonyok? Minden nőnek, függetlenül attól, hol él, megvannak a sajátos kis trükkjei, amelyekkel megőrizheti alakját. Van, aki a kókuszolajra, és van, aki a reggelire esküszik. Tegyünk egy kis világ körüli utat, és lessünk el néhány trükköt más országok lakóitól.
Súlykímélő karácsonyi desszertek
A karácsony nem csak a halászlé és a töltött káposzta, de az édességek fénykora is. Az ünnepek alatt asztalra kerülnek a klasszikusnak számító bejglik, kalácsok, kuglófok, krémes sütemények, édes mézes kekszek. Szinte lehetetlen ellenállni, ám ha az ünnepek végén mérlegre állunk, keserű percek várhatnak ránk.
A legszínesebb karácsonyi manikűrök
Karácsonykor a körmeinket is szeretjük ünnepi színekbe „öltöztetni”. Lássuk a legszínesebb megoldásokat! Ilyenkor tarol az arany, a piros és a zöld is!
A 8 kedvenc edzéstervünk, 30 szuper gyakorlattal
Összeszedtük a kedvenc gyakorlatsorainkat, melyekben megtalálhat mindent, attól függően, hogy karral, combra, fenékre, vádlira, vagy hasra szeretne erősíteni.
Sovány vagyok, hízni szeretnék!
Ki hinné, hogy vannak, akik azt szeretnék, hogy kicsit jobban gömbölyödjenek? Bizonyára azt is nehéz elhinni, hogy hízni nehezebb, mint fogyni. Míg arra, hogy hogyan kell leadni pár kilót, szinte mindenkinek van ötlete, addig az egészséges hízásra nem szokás tippeket adni.
Ezt nézzük meg az alternatív tejek címkéjén!
Dietetikusok szerint ezeket az értékeket mindenképpen nézzük meg az alternatív tejek csomagolásán! Az sem mindegy, hogy mire szeretnénk felhasználni a tejet. És az is kiderül, hogy miért olyan szuper megoldás a borsótej!
Stresszes a gyerek – tanítsa meg levezetni
Számos olyan apró dolog létezhet egy kisgyerek életében, amelyről a szülők nem tudnak, ám őket mégis nagyon felzaklatják. Beszélni csak nehezen hajlandóak, nyaggatással a szülő nem megy semmire. A legtöbb, amit tehet, hogy ha a gyerek hallgat, legalább tanítsa meg neki, hogyan vezetheti le a feszültséget.
Ők az Exatlon Hungary második évadának Bajnokai
2020. januárjában szintet lép az Exatlon Hungary. A TV2 sikerműsorának új évada ismét a Dominikai Köztársaságból jelentkezik, de új helyszínen, még látványosabb és nehezebb pályákon szállnak versenybe a Bajnokok és Kihívóik.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.