Oldal kiválasztása
A gyerekek, de a nagyobbak is imádni fogják, ezt a főleg este látványos jégfolyosót.

Látványos jégfolyosón korcsolyázhatunk idén télen

Sokan szeretnek korcsolyázni télen! November 29-től pedig igazán látványos helyen hódolhatunk ennek a sportnak. Egy különleges jégpálya, jégfolyosó nyílik Budapesten a Szent Imre téren. A tervek szerint hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva a pálya, amit 2020 januárjáig látogathatunk.

Korcsolya történelem

Európa északi országaiban a korcsolya az egyik legősibb és egyben legjobb közlekedési eszköz volt. Kezdetben a cipőkhöz erősített csontokon, hegyes botokon csúszkáltak a befagyott csatornák jegén. Ezt váltotta fel a fába erősített vaspengéjű korcsolya, s ezzel már versenyeztek is az 1670-es években Hollandiában. A 18. és 19. században a korcsolya meghódította Angliát, Nyugat-Európát, majd az Egyesült Államokat is.

Jégfolyosó Budapest

Fotó: Facebook/Jégfolyosó

Tudta?

Egy 75 kilós ember, 30 perc aktív korcsolyázással, akár 250 kalóriát is elégethet.

TENISZ RAKOTT SZOKNYÁBAN – ÍGY SPORTOLTAK ŐSEINK AZ 1900-AS ÉVEK ELEJÉN

MIT SPORTOLJUNK TÉLEN?

Hozzászólások

Anyukák a dietetikusnál
A táplálással kapcsolatos problémák, aggodalmak különösen megviselik az anyukákat. Kezdetben a szoptatás okozhat lelki vívódást, majd a hozzátáplálás bevezetése és kivitelezése. Mire ezen túlesünk, máris ott vagyunk a dackorszaknál, amikor „csak azért sem” alapon próbálgatja a határokat és az erejét a csemete, aki ráadásul válogatós is.
6 szokás, ami segít az életmódváltásban
Minden az alapoknál kezdődik, így az életmódváltás is. Nem azt javasoljuk, hogy hatalmas tempóban vágj bele egy új életbe. Napi 6 szokást vezess be az életedbe, amelyek tökéletes alapokat biztosítanak. 
A dietetikus válaszol: minden, amit a purin diétáról tudni kell!
Kiknek javasolt a purin diéta? Mit kockáztatunk vele, ha olyan ételeket eszünk, amelyek kifejezetten tiltottak? A dietetikus válaszol!
A legjobb téli reggelik - receptek
Hétvégén, ha több időnk van, szívesen ülünk közösen az asztalhoz párunkkal, családunkkal, hogy elköltsünk egy kiadós, kellemes reggelit. Mivel hideg időben jobban igényli a szervezet a tápláló ételeket, az intenzívebb ízeket, esetleg a meleg ételeket, érdemes lenne a hétköznapokban is egy kicsit korábban kelni és időt hagyni egy vitaminban és tápanyagban gazdag, egészséges, ízletes téli reggelire.
240 kilóról fogyott le látványosan a sorozatszínész
240 kiló volt Ethan Suplee, amikor eldöntötte, hogy változtat az életén. Alig lehet felismerni!
Hozd formába magad! Kar-, és vállformáló gyakorlatsor - lépésről lépésre
Hozd magad formába! Formáld, erősítsd a karod és a vállad a következő gyakorlatsorral, amit edzőnk állított össze!
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Miért fáj a derekunk, ha köhögünk?
A köhögés néhány embernél felerősíti az egyébként is jelen lévő derékfájdalmat, másoknál csupán köhögéskor jelentkezik a kínzó érzés. De van e összefüggés a köhögés és a derékfájdalom között? A szakorvos válaszol! 
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.