Oldal kiválasztása
A gyerekek, de a nagyobbak is imádni fogják, ezt a főleg este látványos jégfolyosót.

Látványos jégfolyosón korcsolyázhatunk idén télen

Sokan szeretnek korcsolyázni télen! November 29-től pedig igazán látványos helyen hódolhatunk ennek a sportnak. Egy különleges jégpálya, jégfolyosó nyílik Budapesten a Szent Imre téren. A tervek szerint hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva a pálya, amit 2020 januárjáig látogathatunk.

Korcsolya történelem

Európa északi országaiban a korcsolya az egyik legősibb és egyben legjobb közlekedési eszköz volt. Kezdetben a cipőkhöz erősített csontokon, hegyes botokon csúszkáltak a befagyott csatornák jegén. Ezt váltotta fel a fába erősített vaspengéjű korcsolya, s ezzel már versenyeztek is az 1670-es években Hollandiában. A 18. és 19. században a korcsolya meghódította Angliát, Nyugat-Európát, majd az Egyesült Államokat is.

Jégfolyosó Budapest

Fotó: Facebook/Jégfolyosó

Tudta?

Egy 75 kilós ember, 30 perc aktív korcsolyázással, akár 250 kalóriát is elégethet.

TENISZ RAKOTT SZOKNYÁBAN – ÍGY SPORTOLTAK ŐSEINK AZ 1900-AS ÉVEK ELEJÉN

MIT SPORTOLJUNK TÉLEN?

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.