Ahhoz, hogy minden rendben legyen a családi és a szakmai életben egyaránt, a nők nagy része egész nap rohan, szervez és tervez. A fizikai és lelki egészség megőrzéséhez nagyon fontos az energiaraktárak rendszeres feltöltése, lehetőleg természetes módszerekkel. Íme, a legegyszerűbb stratégiák!

Lendületben egész nap: több energia természetes módszerekkel

Nyugodt alvás

A legjobb módja annak, hogy kipihenten ébredjen, és lendületben maradjon a nap folyamán, ha éjszaka jól alszik. Ehhez biztosítani kell a megfelelő körülményeket: gondoskodjon arról, hogy a hálószobában ne legyen meleg. Lefekvés előtt lehetőleg már egy órával ne nézze a monitort, a televízió képernyőjét, inkább olvasson, hallgasson zenét. Egy kis pohár bor vacsora után ellazít és megkönnyíti az elalvást.

Pihentető alvás: Ezekkel a módszerekkel nyugodt lehet az éjszakája!

 

Gyors ébredés

Nagyon csábító a szundi gomb alkalmazása, de megnehezíti a felkelést. A hormonok ugyanis „visszaesnek”, amíg szundikál, meghosszabbítva az ébredés folyamatát. Ha azt szeretné, hogy egész nap lendületes és friss legyen, pattanjon ki az ágyból.

Fény, fény, fény

A reggeli nap fénye az agyba jut, és csökkenti a melatonintermelést, ezzel segítve a szervezet ébredését. Ébredés után húzza el a függönyt, és engedje be a napfényt a szobába. (A téli időszakban pedig mesterséges fényforrásokkal is hasonló hatást érhet el.)

Könnyű mozgás kora reggel

Egy friss tanulmány szerint azok az emberek, akik valamilyen alacsony, mérsékelt intenzitású aerob tevékenységet végeznek hetente legalább háromszor a reggeli órákban – például sétálnak, kocognak –, kevésbé fáradékonyak, mint akik magasabb intenzitású edzést végeznek.

Reggeli rutin: 6 trükk, hogy egész nap energikus legyen!

 

Jól megválasztott reggeli

Évek óta úgy tartják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Persze nem mindegy, hogy mit eszik: ahhoz, hogy az anyagcsere beinduljon, egész nap energikus legyen és lendületben maradjon, fontos a magas fehérjetartalmú élelmiszerek fogyasztása.

Mozgásban a munkahelyen

A legtöbb ember képtelen 90 percnél több ideig összpontosítani egy feladatra. A testnek délelőtt is szüksége van mozgásra: keljen fel az íróasztalától, járkáljon és serkentse az agyműködését sétával. Ha teheti, nyisson ablakot és lélegezzen mélyeket a friss, oxigéndús levegőből.

Tápláló ebéd

A legtöbben az ebéd után elfogyasztott kávétól várják az energiaszintjük emelkedését, pedig ez inkább a vitamindús élelmiszerek feladata. Az ebéd tartalmazzon elég kalóriát, összetett szénhidrátokat, fehérjét és egészséges zsírokat.

Délutáni energialöket

A legtöbb ember ebéd után az íróasztal mögött ülve tölti a munkaidejéből hátralévő időt. Délutánra az ebédnél elfogyasztott ételek jótékony energianövelő hatása elmúlik. A magas magnézium- és folsavtartalmú olajos magvak fogyasztása segíthet, hogy újra a topon érezze magát. Ezek az anyagok ugyanis alapvető fontosságúak az energiatermelés szempontjából, és segítenek lendületben maradni.

Esti feltöltődés

Az esti órákra az energiaszintet befolyásoló hormonok mennyisége lecsökken, miközben a melatonintermelés növekedni kezd – pedig ilyenkor még rengeteg energiára van szükség. Ahhoz, hogy a munkahelyi problémákat ne vigye haza, szükség van valamilyen átmenetre. A legszerencsésebb, ha olyan programot választ, amely energiával tölti fel, és a stresszt is csökkenti, ilyen például a testmozgás, mondjuk egy kis séta a családtagjaival vagy a barátaival közösen.

Éjszakai bűnözés

Lefekvés előtt farkaséhes? Általában ez akkor fordul elő, ha túl sokáig marad ébren. az agy ilyenkor jelez, hogy szüksége van még némi energiára. Lefekvés előtt fél órával nyugodtan ehet pár falatot.

9 szuperegészséges és diétás reggeli

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink