Nincs karácsony kísértés, azaz csábító falatok nélkül. Béres Alexandra bemutatja, hogy egy-egy ünnepi finomság „semlegesítéséért” mennyit kell edzeni. Te pedig eldöntheted, hogy kihagyod a bejglit, a habcsókot, a forralt bort vagy a szaloncukrot, vagy inkább kompenzálod az alábbi mozgássorokkal!

Gyakorlatsorok Béres Alexandrától, hogy ledolgozd a habcsókot és a bejglit!

Mivel dolgozhatsz le 1 bögre forralt bort?

Kocogás + kitörés-guggolás + plank

Kocogj 15 percet, majd végezz 15 kitörést mindkét lábbal, és 15 széles guggolást. Végül menj le plank alkartámaszba, majd ugorj terpeszbe és zárj 25-ször.

karácsonyi edzés

Fotó: Diéta és Fitnesz

 

Mivel dolgozhatsz le 3 db habcsókot?

Taposás + ellentétes térd-könyök érintés

Taposs intenzíven 3 percig, majd hanyatt fekvésben végezz 20 ellentétes térd-könyök érintést. Megállás nélkül ismételd 4 körben.

karácsonyi edzés

Fotó: Diéta és Fitnesz

 

Mivel dolgozhatsz le 1 szelet bejglit?

Kocogás + térdhúzás fekvőtámaszban + hasprés

Kocogj 20 percet, majd végezz váltott térdhúzást fekvőtámasz alapállásból, végül 50 hasprést.

karácsonyi edzés

Fotó: Diéta és Fitnesz

 

Mivel dolgozhatsz le 5 db szaloncukrot?

Gyaloglás + négyütemű fekvőtámasz

Gyalogolj helyben intenzíven, ütemesen 8 percig, majd végezz 10 négyütemű fekvőtámaszt. Folytasd ismét sétával, és meg se állj 4 körig!

karácsonyi edzés

Fotó: Diéta és Fitnesz

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

 

Hozzászólások

Miért aludj többet?
Egy egészséges felnőttnek napi 7-9 óra alvásra van szüksége, ezzel szemben átlagosan 6 óra 40 percet alszunk a hétköznapokon, míg hétvégén átlagosan 7 órát. Ez meglehetősen kevés. A gyerekeknek – életkoruktól függően – ennél is több alvásidőre van szükségük, ők 11-18 órát is átszundíthatnak a napi 24 órából. Megfelelő alvásmennyiséggel boldogabbak, kipihentebbek, testileg, lelkileg erősebbek lehetünk – és a felesleges kilók is gyorsabban lemennek. 
Hihetetlen erősítő gyakorlat, te meg tudod csinálni?
Mintha a fizika összes törvényével menne szembe ez az edzés, mely lényegében az egész testet megdolgoztatja! Gyilkos! Rengeteg videót találhatsz róla a neten, de te vajon meg tudod csinálni?
Amikor agyunkra megy a diéta (szó szerint)!
Tévedés azt gondolni, hogy a szellemi hanyatlás csak a nagyszüleinket veszélyezteti. Az apró feledékenységek, a „jaj, nem jut eszembe” állapot már a harmincas éveink közepétől is jelentkezhet. De megfelelő táplálkozással és mozgással sokat tehetünk azért, hogy szellemileg is frissek maradjunk minden életkorba.
3 zseniális karfiolrecept, ha diétázol
Elképesztő lehetőségeket rejt a karfiol! Ez az egyszerű zöldség hihetetlenül sokféleképpen elkészíthető! Rosttartalma magas, szénhidrát viszont szinte nincs benne, így az egyik legjobb választás fogyókúrához!
Mit egyél, ha szeretnél több C-vitamint?
A C vitamin fokozza immunrendszerünk működését, ennek köszönhetően lerövidíti a meghűléses megbetegedések hosszát és enyhíti a tüneteket. Azonban a náthán kívül még számos esetben fejti ki jótékony hatását.
Milyen izzadásgátlót vigyek az edzőterembe?
Az aktív életmód megfelelő higiéniát is követel. Nem mindegy, milyen kozmetikumokat használunk a tisztálkodás és az izzadság elleni védelem során. A MAKEUP webáruház szakértői összeállítottak egy listát a legjobb izzadásgátló dezodoroktól, amelyek hatékony védelmet nyújtanak edzés során is:
Éhgyomorra kávét? Tilos vagy lehet? Itt az igazság!
Akad, aki addig semmihez nem kezd hozzá, amíg meg nem itta az első kávéját éhgyomorra. A kérdés csak az, hogy vajon ez egy egészségtelen szokás, amiről mihamarabb le kellene szokni, vagy nyugodtan megtehetjük?
Egy jó módszer, hogy 40 év felett is leolvadjon a hasi zsír
A kor előrehaladtával a súlyfeleslegtől egyre nehezebb megszabadulni. Különösen a has tájékán
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.