Zsani egész eddigi életében küzdött, hogy megtalálja azt a módszert, amivel elérheti az ideális súlyt és alakot. Miután már mindent megpróbált, végre rálelt a neki való új életmódra, hiszen már ő is tudja: nincs egyetlen üdvözítő módszer.

Zsani nem diétázik többet, mégis fogyni kezdett! Mi lehet a titka?

Egyik diéta a másik után, egyik módszer a másik után, és egyik sem hoz tartós eredményt. A leadott kilók visszajönnek, sokszor még több is, és végül az ember csak a küzdelemre, éhségre és esetenként a kidobott pénzre emlékszik, miközben a szekrényben újra a nagyobb nadrágokért nyúl. A statisztikák alapján a fogyás hosszú távon sokkal többször sikertelen, mint sikeres, és ez leginkább amiatt van, hogy a legtöbben nem egy új életmódra váltanak át, hanem a cél elérése után visszatérnek a korábbi, elhízást okozó szokásokhoz. Nem volt ez másként Madár Zsanival (34) sem, aki most, hogy megtalálta a neki való módszert, már látja a különbséget fogyókúra és új életmód között.

Fotó: Fanny magazin

​„Nyolcnál abbahagytam a számolást”

A szokásos történet, talán a szokásosnál nagyobb kitartással. Zsani sosem volt vékony, és már kamaszkorában megpróbált ezen változtatni.

– Lényegében húsz évet küzdöttem mindenféle diétákkal, gyakorlatilag már mindent kipróbáltam. Egyszer össze is írtam, hányfélét, de nyolcnál megálltam, annál jóval több volt. Az biztos, hogy amit reklámokban lehet látni, amiről a tévében lehet hallani, azt én mind végigcsináltam. Szedtem porokat, kapszulákat, számoltam kalóriát, szénhidrátot, ettem csak csirkét rizzsel, megvolt a káposztaleves diéta is. Mindezt tizennégy évesen kezdtem el, és már tizenöt évesen volt egy nagyobb fogyásom, amikor 18-20 kilót adtam le. Pár évvel később viszont újra bele kellett vágnom, akkor 28 kilótól szabadultam meg. Abban az időszakban egyébként 58 kilóig lementem, ami már nem állt jól, többen mondták, hogy beesett az arcom, és én sem láttam magam szépnek – meséli a fiatal nő.

Csirke salátával, egy életen át?

Megvolt tehát már az ideális súly, nem is egyszer, de soha nem tarthatóan, hiszen az önsanyargatás után jöttek a régi rossz szokások.

– Minden korábbi diétát úgy csináltam, hogy alig vártam, hogy vége legyen. A kínkeserves küzdelem után abbahagytam az aktuális por vagy kapszula szedését vagy az előírt étrendet, és visszatértem a hétköznapi ételekhez, nem bírtam hosszú távon csak salátát enni csirkével. Persze közben én is tudtam, és hát a csapból is az folyik, hogy életmódot kell váltani, az a jó megoldás. De vajon mi az az életmód, amit az ember az élete végéig tud folytatni? Idén tavasszal megint azt éreztem, hogy nyárra azért csak jó lenne leadni pár kilót, de azt is tudtam, hogy most egyszerűen nincs lelkierőm egy újabb körhöz. Ekkor véletlenül láttam meg Rea hirdetését a közösségi oldalakon, és igazság szerint először az enyémhez hasonló mosolygós, pozitív kisugárzása fogott meg.

Fotó: Fanny magazin

„Nyaralás közben is fogytam”

Zsani nem sokat habozott, miután meghallgatta Rea bevezetőjét, úgy döntött, ez a módszer éppen neki való lesz, és azonnal bele is vágott.

– Segített a döntésben, hogy nem is volt drága, és nem voltak hozzá reklámozott termékek, amiket meg kellett volna venni. A kapott receptek is könnyűek voltak, főként, hogy én szeretek is főzni. És bár nem tudhattam előre, ez most eredményes lesz-e, de egy próbát megért. Aztán pedig jöttek az eredmények, éhezés nélkül. Heti fél-egy kilót adtam le, és a kitűzött célt, a 62 kilót három hónap alatt elértem. Mindezt pedig úgy, hogy a nyáron grillpartik, esküvő, nyaralás is volt a programban, ahol szintén nem éheztem. Sikerült úgy követnem az új elveket, hogy a nyaralásról másfél kilóval könnyebben jöttem haza. Most már 36–38-as ruhákat hordok, két mérettel lettem karcsúbb, és tudom, hogy olyan módszert találtam, amit egész életemben tudok majd követni – szögezi le Zsani.

Könnyen, gyorsan

A fiatal nő kifejezetten szeret főzni, de azt állítja, a ketogén életmód receptjei azok számára is könnyen követhetők, akik még sosem fogtak a kezükbe fakanalat.

– A múltkor lemértem, hogy kétnapi ebédemet 34 perc alatt készítettem el. Az elején persze oda kellett figyelnem a mérésre és a bevásárlólistára, de nagyon gyorsan ráálltam, még úgy is, hogy a családnak a korábban megszokott ételeket főzöm. Most már csak a mozgást kell beiktatnom a napjaimba, amit ősszel meg is teszek. Itt is segíteni fog, amit Rea mindig tanácsol: hogy figyeljük a szervezetünk jelzéseit, és ahhoz is igazítsuk a menüt, így tudom, az is jól fog menni – mondja boldogan Zsani.

Nincs többé visszahízás!

Seres Andrea táplálkozási szakértő

Aki olyan módszerrel próbálja leadni a nemkívánt zsírpárnáit, aminél már eleve a fogyási folyamat is kínkeserves, az alig várja, hogy visszatérjen a korábbi étkezési stílusához.

– Ilyenkor biztos, hogy az illető rövidesen visszaszedi a nehezen leadott kilókat. Az én módszeremnél a résztvevők a fogyási szakaszban is finom ételeket esznek és nem éreznek éhséget, így a vágy sem alakul ki bennük a korábbi, helytelen táplálkozásukban szereplő ételek iránt, tehát nem is akarnak változtatni. Amikor eljutunk addig a pontig, hogy elérte vagy közel elérte a kívánt súlyt, két irány közül választunk az ő igényeinek megfelelően. Vagy megemeljük az adagjait, vagy elkezdünk bevezetni kis mennyiségű, alacsony szénhidrát tartalmú gyümölcsöt. Bármelyik irányt is választjuk, ebben a szakaszban tesztelünk és az eredmények függvényében közösen alakítjuk ki a számára kényelmes, élethosszig fenntartható táplálkozási módját – mondja a szakértő.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink