Kevesen tudják, hogy a mák – legalábbis részben – tökéletesen képes helyettesíteni a lisztet. Tehát sütemények tésztájában néhány kanál lisztet bátran cserélhetünk mákra! Az apró magocska magas fehérjetartalmával, értékes olajaival táplálkozási szempontból kész főnyeremény, ráadásul sokkal kevesebb benne a szénhidrát! Ha pedig eleve szénhidrát-csökkentett liszttel veted be, és cukrot sem használsz a tésztához, egy igazi csoda lesz a végeredmény! Finom és biztos nem hizlal! Induljon jól a nap!
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg darált mák
- 5 dkg darált dió
- 0.5 csom sütőpor
- 3db tojás
- 1db citrom
- vanília-aroma
- édesítőszer
- víz
Elkészítés
1. A hozzávalókat alaposan keverd össze. Annyi vizet adj hozzá, hogy a szokásos muffin tésztánál picit sűrűbb legyen.
2. 16 db kisméretű szilikonformába kanalazd bele.
3. Melegítsd elő a sütőt, és alacsonyabb hőmérsékleten süsd készre.