Soha ilyen puha és ízletes még nem volt a túrógombóc. Ráadásul ez a könnyen elkészíthető, zabpelyhes változat cukor nélkül is isteni, így akár diétába is beilleszthető!

Zabpelyhes lett a túrógombóc, ebből bátran ehetsz

HOZZÁVALÓK (kb. 10-12 db-hoz)

  • 550 g aludttej
  • 75 g apró szemű zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

Prézli:

  • kb. 1 bögre morzsa, vagy pirított darált dió
  • 5 dkg vaj

Öntet:

  • tejföl vagy cukormentes almaszósz
  • diétás édesítő ízlés szerint

Így készül:

Az aludttejet keverjük össze a zabpehellyel és sóval, főzzük sűrűsödésig. A tojásokat verjük fel villával, mintha rántottát készítenénk. Vegyük le a tűzről a felfőzött alapot, és keverjük bele kézi habverővel a tojásokat. Ekkor tegyük vissza az edényt a tűzre, még 1-2 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk az edényben hűlni. Amikor már szobahőmérsékletű, tegyük a hűtőbe, hogy teljesen kihűljön. A panírmorzsát pirítsuk le kevés vajon egy serpenyőben. A gombócalapot vegyük ki a hűtőből. A felső, bebőrösödött réteget vegyük le a tetejéről. Egy kanál (legjobb a fagyikanál) segítségével mérjük ki a gombócokat, ezeket vizes kézzel még egy kicsit tovább formázhatjuk. Sorra mindet hempergessük meg panírban, és már tálalhatjuk is. Édesítőszerrel kikevert tejföllel meglocsolva isteni, de az almaszósz is passzol hozzá.

Az aludttej szobahőmérsékleten, külső beavatkozás nélkül a tejsavbaktériumok hatására megalvadó nyers tej, házi, magas zsírtartalmú tejből a legfinomabb. Kutatások szerint az aludttej segíti az idegek regenerálódását. De nem csak az idegekre van kitűnő hatással! Aludttej fogyasztásával regenerálhatjuk a tápcsatorna természetes baktériumflóráját, hiszen a jó minőségű aludttej tej jótékony és egészséges baktériumok gyűjteménye, probiotikus baktériumokat tartalmaz, melyek vitaminokat termelnek és védik a szervezetet a kórokozó baktériumokkal szemben.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink