Jobb, ha körültekintő vagy, mert ha ezeket választod a diétádhoz, súlyod nemhogy csökkenni nem fog, de több kilót fel is szedhetsz magadra. Érdemes mindig utánajárni, mitől kell óvakodni!

Hizlaló zöldségek, ezektől óvakodj, ha diétázol

Ha karcsú vonalakat szeretnél, nem elég csak zöldséget enned, azt is figyelned kell, hogy milyet választasz. Ugyanis a túl sok szénhidrátot, keményítőt tartalmazó zöldségek legalább annyira hizlalnak, mint a fehér kenyér. A krumpli például minden diétázó rémálma, ugyanis nagy százalékban felelős a hasi zsírpárnák megjelenéséért. Jól teszed, ha a borsót és a kukoricát is kerülöd.

Milyen zöldséget, gyümölcsöt válassz?

Egy amerikai kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a szervezetre és legfőképpen a fogyókúrára a zöldség- és gyümölcsfogyasztás. Kiderült, hogy bizonyos zöldségek és gyümölcsök pozitívan befolyásolják a fogyást, még mások igencsak hizlalóak, és hátráltatnak célod elérésében.

Gyümölcs

Fontos a mindennapi gyümölcsfogyasztás. Jótékony hatással van a szervezetre. A legjobb zsírégető gyümölcsnek az áfonya, a körte, az alma, az eper és szőlő bizonyult, de mint kiderült, az aszalt szilva és a mazsola is segíti a felesleges kilók leadását.

Zöldség

A jó zöldségek között a karfiol végzett a dobogó felső fokán. Nagyon egészséges, és kiválóan fogyasztható köretként és „húsként” egyaránt. Készíthetsz belőle fasírtot, vagy csak süsd meg egy kis sajtkéreg alatt. Így könnyen elkerülheted, hogy túlzásba vidd a húsfogyasztást. Kerülendő a krumpli, a kukorica és a borsó! A kutatás egyértelműen bizonyította ezek hizlaló hatását. A vizsgálat során az alanyok csak párolt vagy főtt krumplit kaptak, olajban sültet nem. A hízás így is centivel mérhetően bekövetkezett.

Kiválóan helyettesítheted a krumplit barna rizzsel vagy teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel. Mivel a burgonya alacsony víz – és magas keményítőtartalmú, ezért kalóriatartalma jóval több, mint a legtöbb zöldségnek.

Így a vizsgálat során ugyanolyan kategóriába sorolták, mint a fehér kenyeret, a tésztát vagy rizst.

A szakemberek azt javasolják, krumpliból egyetlen étkezéshez se fogyasszunk egy maréknál többet.

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink