Biztosan mindenki emlékszik még arra, hogy a ‘90-es években mennyire ciki volt még szemüvegesnek lenni: a filmekben és sorozatokban jellemzően a szerencsétlen, “csúnya” lányok és fiúk védjegye volt a vastag keretes szemüveg. Hát még ha fogszabályzó is társult hozzá! Szerencsére mára ez a felfogás teljesen kikopott, mi több, a trendiség alapkelléke lett ez a stílusos kiegészítő.

Régen ciki, ma már cuki! – Ezért trendi ma szemüvegesnek lenni

Cuki csajok, stílusos nők

Bár egy férfi outfit-et is fel tud dobni, a szemüveg női kiegészítőként lett elsősorban népszerű. Nem is csoda, hiszen a tinédzserek körében a cuki diáklány stílus nagyon menő mostanság, míg egy-egy elegánsabb darab egészen komoly megjelenést tud kölcsönözni a hölgyeknek.

Egy szexi női szemüveg igazi megkönnyebbülést jelent azoknak, akiknek rossz a szemük. Végre nem muszáj kontaktlencsével leplezni, hogy szükség van néhány dioptriára a tűéles látáshoz. Egy jól kiválasztott darabot viselve ők lehetnek a legtrendibbek, akár a suliban, akár a buliban, de egy egyszerű hétköznapi szettet is megfűszerezhetünk vele.

Jó a szemed? Az sem baj!

A női szemüveg trend 2022-re odáig jutott, hogy sokan már annak ellenére is szemüveget viselnek, hogy segítség nélkül is tűélesen látnak. De gondoljunk csak bele abba, amikor éles látóként felpróbáljuk egy szemüveges ismerősünk szemüvegét, milyen szédülést és fejfájást tapasztalunk. Szerencsére mégis van megoldás, ugyanis a divatos női szemüvegkeretek nagy része dioptria nélküli lencsével is kapható.

Mivel a dioptria nélküli szemüveglencse nem befolyásol semmit, a beszerzéséhez nem feltétlenül kell optikushoz menni. Számos ruhaüzletben is találunk néhány divatos darabot, azonban ha az igazán jó minőségű, hosszú életű modellekre utazunk, érdemes inkább felkeresni egy szaküzletet.

Több, mint egy divatkiegészítő

szemüvegesnek lenni

Képek forrása: canva.com

Bár elsőre azt gondolhatnánk, hogy a dioptria nélküli szemüvegeknek a stílusosság fokozásán kívül nincs más funkciójuk, ez nem minden esetben igaz. Napjainkban rengetegen dolgoznak napi szinten számítógép előtt.

Egy hosszú munkanap után a végeredmény: kiszáradt és fáradt szemek. Ennek az oka, hogy a monitor bámulása során hajlamosak vagyunk keveset pislogni, a folyamatos, egyazon irányba való nézés közben pedig alig használjuk a szemizmokat. Ez akár látásromláshoz is vezethet, de semmiképpen sem tesz jót a szemünknek.

Erre a problémára kiváló megoldás az úgynevezett monitorszemüveg, ami dioptria nélkül is kapható. A kékfény szűrővel ellátott lencse segít megkímélni a szemeket az igénybevételtől. Egy stílusos női monitor szemüveg azt is lehetővé teszi, hogy mi legyünk a legmenőbbek az irodában.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink