Évtizedeken át úgynevezett mikrogyöngyökkel gazdagított arc- és testradírokat ajánlottak a kozmetikusok és bőrgyógyászok. Ezek az apró kis gömbök ugyanis finoman távolították el az elhalt hámsejteket, nem okoztak sérüléseket a bőrön. A legújabb kutatások szerint azonban a gyöngyök a lefolyókba kerülve szennyezik a vizeket, így a legtöbb nagy kozmetikai cég fokozatosan kivonja azokat a termékeiből. Ez persze nem jelenti azt, hogy egy életre fakó arcbőrre ítélik a nőket, hiszen rengeteg természetes, bőr- és környezetbarát hámlasztó létezik.

7 természetes hámlasztó

Barna cukor

A cukrot a legtöbb bőrtípus jól tolerálja: gyorsan feloldódik, könnyen távolítja el az elhalt hámsejteket. Nedvesítő hatású, felszívja a levegőből is a nedvességet, így a bőr puha és hidratált lesz. tökéletes alapanyag testradírokhoz, de az ajkak érzékeny bőrén is jól használható.

Mandulaolajos testradír

Hozzávalók: 1 csésze barna cukor, 1/3 csésze mandulaolaj, pár csepp vaníliás illóolaj

Elkészítés: Keverje el a cukrot a mandulaolajjal, majd adja hozzá az illóolajat is. Keverje addig, míg az állaga olyan lesz, mint a nedves homok. Dörzsölje át zuhanyozás előtt a testét, majd bő vízzel öblítse le.

Kagylópor és magőrlemények

A kagyló vegyületei táplálják, ápolják a bőrt. A sárgabarackmag, a mandula- és a szőlőmag remek alapját képezik a mechanikai peelingnek. De irritált, gyulladt bőrön és a szemkörnyék érzékeny részén nem használhatók!

Magőrleményes bőrradír

Hozzávalók: ½ csésze magőrlemény, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál méz

Elkészítés: Adja a magőrleményhez az olajat és a mézet. Keverje el, majd dörzsölje át az arcát és a testét. Bő vízzel öblítse le.

Rizspor

A rizs magas para-amino-benzoesav tartalmú, ami nagyon jó fényvédő. Ferulsav- és allantoin-tartalma révén hatékony gyulladáscsökkentő. Kiválóan tisztítja a zsíros és irritált bőrt, csökkenti a gyulladásos folyamatokat. jól használható ekcémás bőrön is.

Rizsporos arcradír

Hozzávalók: 1 evőkanál őrölt rizs, 1 evőkanál natúr joghurt, pár csepp rózsavíz és jojobaolaj

Elkészítés: Keverje el a rizsport a joghurttal, adja hozzá a rózsavizet és a jojobaolajat. Vigye fel az arcára a keveréket, majd óvatos mozdulatokkal dörzsölje a bőrébe. Végül bő vízzel öblítse le az arcát.

Zabpehely

Hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket, simává varázsolja a bőrt. rengeteg antioxidánst tartalmaz, kiváló gyulladáscsökkentő. Az arc és a dekoltázs kényes bőrére is ajánlott.

Zabpelyhes arcradír

Hozzávalók: 2 kanál finomított zabpehely, 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés: Keverje a zabpehelyhez a szódabikarbónát és adjon hozzá annyi vizet, hogy sűrű pépet kapjon. Dörzsölje át vele az arcát, a nyakát és a dekoltázsát, majd bő vízzel öblítse le. Fehérmályvagyökér hatékony hidratáló. nyugtatja, puhítja a száraz bőrt, de pattanások ellen is jó. megnyugtatja a rozaceás, ekcémás bőrt.

Most kiderül, hogy milyen típusú a bőre!

Miért ráncosodunk?

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink