Egy szép dekoltázs igazán szemet gyönyörködtető látvány. Különösen a nyári időszakban, amikor egyre lengébb ruhák kerülnek elő a szekrényből. Fordítson a mell és a dekoltázs ápolására legalább annyi időt, mint az arcápolásra, és viseljen bátran kivágott felsőrészeket.

Trükkök és gyakorlatok a formás mellhez és a szép dekoltázshoz

A mell végleges formája a húszas évek elejére kialakul, alapvetően ezek után már nem változik a zsírállománya. Ám a sok hízás, fogyás, a menstruációs ciklus, a terhesség és a szoptatás mind-mind befolyásolja a mell formáját, feszességét. Biztosan észrevették már, hogy a menstruáció előtt feszesebb, teltebb a mell, utána azonban lelappad. Jóval nagyobb a változás a szülés és a szoptatás után, hiszen akkor sok esetben nem csak feszességét veszti el, de a formája is átalakul. Mindez azonban nem törvényszerű, s ha a természettel nem vehetjük is fel a harcot, mégis minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk mellünk formájának, feszességének megtartásáért.

Rendszeres ápolás, feszes keblek

A dekoltázs igen hamar meghálál mindenfajta gondoskodást. Mint ahogy az is szinte azonnal meglátszik rajta, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Idejében el kell kezdeni az ápolást, mert ezen a területen a bőr vékony és meglehetősen érzékeny, a mellek súlya megnyújthatja a bőrt. A kulcsszó ez esetben is a rendszeresség. Hetente legalább két alkalommal használjon radírt a mell és a dekoltázs vonalán is. Ne azt a radírt alkalmazza, amelyet a testére használ, inkább azt kenje a dekoltázsára, amely az arcbőrének is megfelel. Ez jóval finomabb szemcsés termék, amely valójában ápolja, és nem dörzsöli ki a bőrt, nem okoz pirosodást vagy irritációt.

A mindennapos ápolás részét képezi a megfelelő hidratálókrém használata. Alkalmazhatja az arcápoló krémet is, de egy könnyű, érzékeny bőrre való testápoló krém vagy tej is megfelel. Ez a heti ápolás, ám, ha valóban szeretné megőrizni mellének és dekoltázsának szépségét, akkor egy kicsit többet is kell tennie.

Extra kényeztetés

A radírozáson és a krémezésen kívül a megfelelő olajokkal és pakolásokkal is kiegészítheti az ápolást. Kerülje azokat a készítményeket, amelyeket mellnövelő hatással reklámoznak. Ha egy termék bármilyen kis mértékben is, de képes növelni a mell méretét, az valószínűleg fitohormonokat tartalmaz, ezek azonban káros hatással lehetnek a hormonháztartásra. Ráadásul nem is növelik annyira látványosan a kebleket, hogy megérje a kockázatot. Más a helyzet azokkal a krémekkel, olajokkal, amelyek magát a bőrt feszesítik. Ám ezek közül sem feltétlenül szükséges a legdrágább kenceficét alkalmazni. A legjobb és legolcsóbb megoldás a természetes olívaolaj vagy a szőlőmagolaj. Zuhanyozás vagy fürdés után masszírozza be az olajat a bőrbe. Nedves felületen gyorsabban és alaposabban felszívódik. Ha még mindig túl ragacsosnak, csúszósnak találná a bőrét, akkor egy puha, nedvszívó törülközővel itassa fel a felesleget. Ne dörzsölje, ne törölje le, csak óvatosan, borogató mozdulatokkal szívja fel az olajat. Az olíva- és a szőlőmagolaj a legjobb bőrfeszesítő, hiszen regenerálja a kollagénszöveteket, késlelteti, lelassítja az öregedési folyamatokat, ráadásul rengeteg fontos tápanyagot és vitamint tartalmaz, amelyek mind felszívódnak és hasznosulnak a bőrben. Ha mindennap alkalmazza az olajos ápolást, két hét után máris feszesebb kebleket láthat a tükörben.

mell, dekoltázs, nő

A radírozáson és a krémezésen kívül a megfelelő olajokkal és pakolásokkal is kiegészítheti a mell, és a dekoltázs ápolását.
Fotó: shutterstock

Trükkök

Az arcbőrön remekül beválnak a különféle arcpakolások, miért ne lehetne ez érvényes a mellre és a dekoltázsra is? Időről időre, mondjuk havonta egy alkalommal kényeztesse magát egy forró fürdővel összekötött dekoltázspakolással. Ez esetben azonban már nem érvényes az, hogy az arcra használható pakolás alkalmas a dekoltázs ápolására is. Az archámlasztó pakolások – akár lehúzósak, akár lemoshatók – árthatnak a mell és a dekoltázs bőrének. A legjobb, ha házilag készíti el azt a keveréket, amellyel aztán kényeztetheti teste e területét. Persze beszerezhet kifejezetten dekoltázspakolást is, de a házi készítmények mégiscsak olcsóbbak. Csak magas savtartalmú gyümölcs, kevés tej vagy joghurt, illetve olívaolaj kell hozzá. Magas savtartalmú gyümölcs például az alma, az ananász vagy a mangó. Ezeket egyszerűen reszelje le, keverje el olívaolajjal és tejjel vagy joghurttal. Ezt a pépet vigye fel a bőrére és hagyja hatni 10 percig. Végül langyos vízzel mossa le. Ha már rendszeresen alkalmazza a natúrpakolásokat, kiegészítheti a keveréket egy teáskanálnyi mézzel. A méz remekül táplálja és hidratálja a bőrt, feszesít, és a bőr mélyebb rétegeibe is behatol. A gyümölcsös pakolásokat első alkalommal csak egy kis felületre vigye fel, hogy megfigyelje, nem okoz-e bőrirritációt. Legyen óvatos a citrusfélékkel, mert kicsíphetik a bőrt.

Edzés és mellápolás

Megoszlanak a vélemények a mellápolás és az edzés összefüggéséről. A zsírállomány alatt izmok találhatók, amelyeket lehet edzeni, izmosítani. Erre azonban nagyon oda kell figyelni, ugyanis nem könnyű megtalálni az egyensúlyt a túl sok és a túl kevés mozgás között, hiszen, ha túl sokat edzünk erre a területre, a mell nem formásabb, hanem egyenesen kisebb lesz. Ezen a területen – a mellek alatti részen – kifejezetten hátrány a sok izom. 1,5-2 kilónál nagyobb súllyal nem is érdemes dolgozni, s heti két alkalomnál többször nem kell erre a területre súlyzóval edzeni.

Mozgásformák 2 kilós súlyzóra:

  • Feküdjön hanyatt, tárja szét a karjait, mindkét kezében a súlyzóval. Nyújtsa ki a kezét, majd zárja össze nyújtott karjait. Tíz-tizenkét ismétlést végezzen.
  • Álljon vállszéles terpeszben, karjait könyöknél behajlítva emelje fel, kezében a súlyokkal. Hajlított könyökkel végezzen tíz-tizenkét tárogatást.
  • Végezzen 8-10 fekvőtámaszt. Először a könnyített formáját próbálja – térde érintheti a talajt –, majd, ha már megerősödött és jól bírja, végezzen sima fekvőtámaszokat is.

Bevág, szorít, elcsúszik – Hogyan válasszunk melltartót?

A mell elváltozásai – Mindig vegye komolyan!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink