A hideg idő, a zord szél és a fűtéstől száraz levegő irritálhatja a bőrt. Otthon is készíthetsz ápoló termékeket, például bőrradírt, arcmaszkot, arckrémet, amik ráadásul karácsonyi ajándéknak is kiválók!

Házi készítésű kozmetikumok ajándékba

Levendulás testradír

Keverj össze ½ csésze cukrot ¼ csésze mandulaolajjal, 2 evőkanál aloe vera géllel és 5 csepp levendula-illóolajjal.

Használat: Vidd fel a nedves bőrödre körkörös mozdulatokkal, majd langyos vízzel zuhanyozz le. Tárold kis üvegedényben, hűtőszekrényben.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A cukor segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket.
  • A mandulaolaj gazdag tápláló zsírokban és A-, B- és E-vitaminban, ezek táplálják és hidratálják a bőrt.
  • Az aloe vera fokozza a vérkeringést, élénkítve a sejtek anyagcseréjét. Segíti a bőrsejtek regenerálódását, fiatalítását.
  • A levendula nyugtatja az irritált bőrt.

 

Mézes-rózsás tápláló maszk

Egy kis serpenyőben keverj össze ½ csésze nyers mézet és 1/3 csésze tejsavófehérjét. Óvatosan szedj szét 2 darab e-vitamin-kapszulát, és a tartalmát öntsd a serpenyőbe. Alacsony hőfokon hevítsd addig, míg a keverék egységes állagú lesz. Vedd le a tűzről. Ha kihűlt, adj hozzá 2 evőkanál rózsavizet.

Használat: Bőségesen vidd fel a megtisztított arcbőrre, hagyd hatni 20-30 percig, majd öblítsd le langyos vízzel. Zárható üvegedényben, a hűtőben tárold.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A méz hidratál, magába szívja és megtartja a nedvességet.
  • A tejsavófehérje javítja a kollagéntermelést, késleltetve a finom ráncok megjelenését.
  • Az E-vitamin nyugtatja az irritált, viszkető bőrt. Erőteljesen antioxidáns hatású, véd a szabad gyökök káros hatása ellen.
  • A rózsavíz puhítja a bőrt, csökkenti a duzzanatokat és a bőrpírt.

 

Muskátliolajos anti-aging éjszakai krém

Kis lábasban lassan olvassz fel 1/3 csésze, apró darabokra tört kakaóvajat. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni. 3 db A-vitamin-kapszulát törj szét, és a tartalmát add a kakaóvajhoz. Keverj hozzá 2 evőkanál jojobaolajat, 1 evőkanál méhpempőt és 10 csepp geránium (rózsamuskátli) olajat. Hagyd kissé kihűlni, majd tedd üvegedénybe.

Használat: Este lefekvés előtt bőségesen vidd fel a bőrödre, hagyd hatni egész éjszaka. A krémet tárold hűtőszekrényben.

BŐRVÉDŐ HATÁS:

  • A kakaóvaj gazdag polifenolokban, melyek táplálják a bőrsejteket, védik a káros hatásoktól.
  • Az A-vitamin (retinol) segít megvédeni a bőrsejteket a szabad gyökök káros hatásaitól, regeneráló, gyulladáscsökkentő, hámképző hatású. Csökkenti a ráncokat, a bőrszínt egységessé teszi.
  • A jojobaolaj növeli a bőr hidratáltságát, csökkenti az irritációt. Puhává, bársonyossá teszi a bőrt.
  • A méhpempő segít megőrizni a bőr víztartalmát, elősegíti a szaruréteg hidratációját. Regenerálja a sérült bőrsejteket csökkenti a ráncokat, a gyulladásokat.
  • A gerániumolaj kiváló bőrregeneráló, elősegíti a sebgyógyulást, antiszeptikus hatású. Egyensúlyban tartja a bőr faggyútermelését, csökkenti a bőrpírt.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.