A jojobaolaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend a természetes bőrápolás hívei között, nem véletlenül. Ha csak egyetlen olajat építesz be a napi szépségápolási rutinodba, ez legyen az.

Minden bőrtípussal csodát tesz a jojobaolaj

Mi is az a jojobaolaj? A jojobacserje magjából nyerik hidegen sajtolással. Vitaminokat, antioxidánsokat tartalmaz. Hasonló molekuláris szerkezetű, mint a faggyú, amelyet a bőr természetes módon állít elő, ezért mindig az adott bőrproblémára reagál.

jojobaolaj szépség

Fotó: Shutterstock

Jojobaolaj a bőrre

Javítja a bőr védőfunkcióját

a jojobaolaj antioxidánsokban, A- és E-vitaminban, ómega-6 zsírsavakban gazdag, mindezek a bőr védőgátjának alapvető elemei. Segít megtartani a bőr nedvességtartalmát. Ez a védőréteg az E-vitamin gyulladáscsökkentő hatásával kombinálva biztosítja a bőr gyógyulását. Különösen hatékony ekcéma és pikkelysömör esetén.

Diéta és Fitnesz-tipp: Naponta kétszer tegyél egy-két cseppet a problémás helyekre.

 

Nyugtatja a száraz bőrt

Megelőzi a bőr kiszáradását, és alkalmas az irritált bőr megnyugtatására. Gyulladásgátló, miközben a hidratálást is biztosítja, amely elengedhetetlen a bőrsejtek regenerálódásához. Mintegy „tömítésként” viselkedik, megakadályozza a nedvességvesztést.

Diéta és Fitnesz-tipp: Keverjen néhány cseppet a hidratálójához.

 

Segít a pattanások ellen

Antimikrobális tulajdonságának köszönhetően meggátolja azon baktériumok elszaporodását, amelyek pattanásokat okozhatnak.

Diéta és Fitnesz-tipp: Vidd fel a problémás bőrre vattakorongra csepegtetve, más, pattanás elleni készítménnyel, például teafaolajjal keverve.

 

Késlelteti a bőr öregedését

A jojobaolaj E-vitamin-tartalma által védi a bőrt a káros szabad gyökökkel szemben, amelyek az idő előtti öregedésért felelősek. Gazdag aminosavakban, amelyek a kollagén építőkövei, így késlelteti a finom ráncok megjelenését és javítja a bőr textúráját, rugalmasságát.

Diéta és Fitnesz-tipp: Vigyél fel néhány csepp olajat a megtisztított bőrre vagy add az anti age bőrápolódhoz.

 

Eltávolítja a sminket

Könnyű, nem zsíros textúrájának köszönhetően egyszerűen eltávolítja a szennyeződéseket és a sminket anélkül, hogy a bőrt irritálná.

Diéta és Fitnesz-tipp: Masszírozz néhány cseppet az arcbőrödbe, 1 perc után meleg vízzel átitatott mosdókesztyűvel óvatosan töröld át a bőröd.

 

jojobaolaj

Bőrre és hajra egyaránt használhatod a jojobaolajat
Fotó: Shutterstock

 

Jojobaolaj a hajra

Hidratálja a hajat

A jojobaolaj hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat. Utóbbiakat szinte körülöleli, megakadályozva a nedvességvesztést. Szuperkönnyű, így a zsírosodásra hajlamos haj ápolására is alkalmas.

Diéta és Fitnesz-tipp: Tegyél pár csepp olajat a hajkondicionáló hoz, vagy vidd fel közvetlenül a fejbőrre és a hajszálakra.

 

Véd a károsodástól

A jojobaolajban található zsírsavak nemcsak kondicionálják a hajat, hanem megóvják a hajformázó eszközök – hajszárító, sütővas, hajvasaló – által okozott károsodástól is. Festett hajnál tovább marad intenzív a hajszín.

Diéta és Fitnesz-tipp: Hajformázás előtt dörzsöljön néhány csepp olajat a tincseibe.

 

A jojobaolaj erősíti a hajat

Vitaminjai és ásványi anyagai (különösen a B- és C-vitamin, a cink és a réz) révén erősíti a hajat, gyorsítja a növekedését. Hidratáló hatása révén megakadályozza a fejbőr kiszáradását, amely hajhulláshoz vezethetne.

Diéta és Fitnesz-tipp: Minden hajmosás után kend be fejbőröd és hajszálaid pár csepp olajjal.

 

A korpásodás ellen

Palmitin- és sztearinsavat tartalmaz, amelyek segítenek megelőzni a viszkető fejbőr, a korpásodás kialakulását. Mivel a jojobaolaj optimális pH-t biztosít a bőrön, megakadályozza a kellemetlen tünetek visszatérését.

Diéta és Fitnesz-tipp: Súlyosságtól függően használhatod az olajat hajmosás előtt pakolásként, vagy add a hajkondicionálódhoz.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink