Bár még nehéz elhinni, hogy vége a strandolós hétvégéknek, a fröccsözős laza estéknek és a spagettipántos reggeli szetteknek, bizony, tagadhatatlanul itt az ősz és beköszöntöttek a hűvösebb, csapadékosabb napok.

Így készítsd fel a bőröd az őszi szezonra!

Az évszakváltás pedig nem csak a hangulatunkra lehet negatív hatással: a rövidülő nappalok és az egyre fagyosabbá váló éjszakák a bőrünket is megviselik. A meleg és az UV-sugárzás által megkínzott bőr őszre extrán sérülékennyé és érzékennyé válik, amit a hideg, szeles időjárás csúnyán megtépázhat. Ha becsületesen ügyeltünk a megfelelő fényvédelemre, eggyel jobb pozícióból nézhetünk szembe az ősszel jelentkező bőrproblémákkal, de sajnos így sem kerülhetjük az ilyenkor tapasztalt változásokat.

De mi is történik a bőrünkkel az őszi-téli szezonban és hogyan érdemes változtatni a rutinunkon, hogy megőrizzük a nyáron megszokott ragyogást? A megviselt, érzékennyé váló bőr az időjárás viszontagságai és a fűtési szezonnal járó szennyezés, illetve a beltéri száraz levegő hatására gyakran esik különböző gyulladások, ekcéma, rosacea áldozatául, a száraz, húzódó érzéssel pedig szinte mindenki találkozik. A napcsókolta barnaság fakulásával sápadtabbakká válunk, ami sajnálatosan kiemeli a már meglévő bőrproblémáinkat és a ráncainkat is.

A folyamatot teljesen kikerülni nem tudjuk, de egy kis odafigyeléssel és a szépségápolás terén beiktatott változtatással sokat tehetünk bőrünk egészséges fényének megőrzéséért. Tedd minél hamarabb a napi rutinod részévé az alábbi lépéseket!

Bőrápolás belülről

Ne feledjük, hogy a tudatos szépségápolás mindig belül kezdődik! Az első és alapvető lépés a megfelelő hidratálás, hiszen a bőrünk ősszel biztosan veszíteni fog nedvességtartalmából. Itt az ideje szervezetünk vitaminkészleteinek feltöltésére is szezonális gyümölcsök, zöldségek (alma, cékla, szőlő, gyömbér, körte, sütőtök, stb.) és táplálékkiegészítők (C-vitamin, D-vitamin) segítségével. Ha mindent megtettünk immunrendszerünk erősítéséért, azután jöhetnek a kifejezetten hideg időhöz igazodó rutin lépései és a jobbnál jobb szépségápolási termékek!

Szabadítsd meg az arcbőröd az elhalt hámsejtektől!

Ha esetleg nyáron féltél belevágni egy alapos peelingbe a fényérzékenység miatt, van egy jó hírünk: itt az ideje, hogy segíts fellélegezni az arcbőrödnek, és megszabadulj az elhalt hámsejtektől! Az alaposan megtisztított bőr ugyanis nem csak egészségesebben ragyog, de nagyobb arányban képes hasznosítani a különböző hatóanyagokat is. Ha nem vagy gyakorlott a hámlasztás művészetében, szerezz be egy ultrahangos peeling készüléket, amit bátran használhatsz kezdőként is, sőt, még a fényérzékenységtől sem kell félned utána!

Gondoskodj az extra táplálásról!

bőrápolás

Fotó: canva.com

Elképzelhető, hogy a forróságban egy vizesebb, gél állagú arckrém is csodákat tett a bőröddel, és nem volt szükséged nehezebb, testesebb krémekre. Most viszont érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned a bőröd táplálására is, és gazdagabb krémre váltani. Keress olyan termékeket, amik úgy kényeztetnek és óvnak a kiszáradásról, hogy közben nem zsírosítják a bőröd! Egy jó minőségű ultrahangos készülék a hatóanyagok bevitelében is nagy segítségedre lehet. Az otthon is bevethető, ultrahangos bőrápoló készülék használatával ugyanis a hámlasztás mellett a hidratálás és a ráncfeltöltés során is látványosabb eredményeket érhetsz el!

Az ajkakról se feledkezz meg!

Talán a leghamarabb az ajkaink jelzik számunkra, hogy közeleg a tél. Faggyúmirigyek híján azonnal kiszáradnak, cserepessé válnak, és száraz, húzódó érzéssel kínoznak bennünket. A nyári fényvédős ajakbalzsamot most felválthatja egy természetes, hidratáló alapanyagokban gazdag társa.

Kézkrém is kapjon helyet a táskádban!

A jó időben sokan nem érezzük szükségét, ilyenkor viszont hamar kellemetlenné válik a kézfejünk száraz, húzódó bőre. Tartsunk a táskánkban egy kis méretű kompakt mentőövet, lehetőleg hidratáló és gyulladáscsökkentő körömvirág kivonattal.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.
A tavasz diétás finomsága: Rákóczi túrós pohárban
Ha szereted a Rákóczi túrós süteményt, próbáld ki a pohárkrém változatát is, íme egy egyszerű, diétás recept.
Hogyan mérjük a mérlegen túl a testünk változásait?
A legkézenfekvőbb mérőeszköz kétségtelenül a mérleg – ám ez nem mindig a legjobb választás.
Nasi helye a diétában? Mutatjuk, mikor szabad!
A nassolástól minden fogyni vágyó menekül, pedig a csipszen és a csokis kekszen kívül is vannak lehetőségek, olyan nassok, amelyeket még a legszigorúbb fogyókúrás étrendbe is beilleszthetünk.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.