Bőrünk hámrétege folyamatosan cserélődik. Az életkor előrehaladtával ez a folyamat lassul, a szaruréteg megvastagszik. Ennek, valamint a légszennyezés pórusokat eltömítő hatásának köszönhetően a bőr veszít nedvességtartalmából, csökken a bőrlégzés, és könnyen kialakulhatnak zavaró bőrelváltozások. A felső, elhalt hámréteg eltávolításának legegyszerűbb módja a hámlasztás, amelyet télen célszerű kúraszerűen elvégezni.

Hámlasszon! Bőrmegújítás télen

A hámlasztás – peeling – lényege a stimuláció, azaz a sejtaktivitás fokozása. Az elhalt hámréteg eltávolításával új, fiatal hámréteg képződésére serkenti a bőrt. Hatására a hám egyenletes felszínű lesz, az irha volumene megnő, az arc simává és teltebbé válik. A pórusok összehúzódnak, a bőrfoltok elhalványodnak, a ráncok mélysége csökken, a bőrfelszín egyenletes lesz.

Többféle hámlasztási módszer létezik, a bőrelváltozás súlyosságától – és persze az anyagi lehetőségektől – függően lehet választani a bőrgyógyász, kozmetikus vagy otthon is elvégezhető kezelési módok közül. A bőr a felső hámréteg lehámlasztásával átmenetileg elveszíti védekező- képességét és az erős napsütés hatására pigmentálódhat. Ezért a kezeléseket ősszel vagy télen kell elvégezni, de még ilyenkor is ajánlott fényvédő krémet használni.

Mechanikai hámlasztás

Ez a hámlasztás legelterjedtebb változata. Lényege, hogy az elhalt hámsejteket dörzsöléssel koptatják le. Legegyszerűbb módja a krémekkel történő bőrradírozás, amit otthon is elvégezhetünk. A leggyakoribb dörzsanyagok a mandulakorpa és a barackmagőrlemény, amelyek vagy az arcon száradó maszkokba, vagy krémekbe, zselékbe, szappanokba vannak belekeverve. Az előbbieket száradás után dörzsöléssel kell eltávolítani, az utóbbiakat nedves kézzel vagy szivaccsal kell dörzsölni a bőrön.

Csak szakember által végezhető a mikrodermabrázió, amelynek lényege, hogy egy speciális bőrcsiszoló gép segítségével nagyon finom állagú, steril kristályport (többnyire alumínium-oxidot) fújnak a bőrre, ami simára dörzsöli az egyenetlenségeket, és ezzel egyidejűleg egy vákuumos szívás eltünteti a kristályport és a leoldott sejtrészeket. A kezelés gyors és fájdalommentes, a bőr utána hatékonyabban tudja hasznosítani a felvitt tápláló krémeket.

A MIKRODERMA BRÁZIÓS KEZELÉS:

  • serkenti a bőr minden rétegének megújulását;
  • elősegíti a hám- és a bőr alatti kötőszövet vastagságának növekedését;
  • javítja a bőr vér- és nyirokkeringését.

MILYEN PROBLÉMA ESETÉN AJÁNLOTT A KEZELÉS:

  • a bőr öregedése következtében kialakult elváltozások kezelésére;
  • pigmentfoltok, öregedési foltok, májfoltok halványítására;
  • tág pórusok megszüntetésére;
  • aknés bőr állapotának javítására;
  • felszínes ráncok, hegek halványítására, eltüntetésére.

Kémiai hámlasztás

A kémiai hámlasztás során savas termékekkel oldják le az elhalt szaruréteget, aminek hatására több új bőrsejt termelődik, a vérkeringés fokozódik, ezáltal a bőr rugalmasabbá, ragyogóbbá válik. A használt kémiai anyagtól függően a leggyakoribb kémiai hámlasztás az AHA (alfa-hidroxi savas) és a BHA (szalicilsavas) hámlasztás. Az alfa-hidroxi savak (glikolsav, tejsav, gyümölcssavak) a leggyengébb hámlasztószerek. Kíméletesen oldják a bőr felszínéről az elhalt sejteket, behatolnak a szaruréteg alá, serkentik a sejtosztódást, elősegítik a bőr regenerálódását.

Már az első alkalom után látványos eredményt lehet elérni. Előnyös, hogy a kezelés után rögtön folytatható a mindennapi tevékenység. A BHA sav mélyhámlasztó, behatol a pórusokba és tisztítja azokat, csökkenti a mitesszerek mennyiségét, a gyulladást, a kipirosodást. A kémiai hámlasztás után – az alkalmazott készítmény savtartalmától függően – előfordulhat bőrpír, égő fájdalom.

Bőrápolás szőlővel!

Bőrápolás felsőfokon

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink